Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Jan Vertonghen overweegt zoen met Hazard om statement te maken
Woensdag, 23 november 2022 om 09:39 • Paul JeursenLaatste update: 09:38

Jan Vertonghen overweegt om Eden Hazard voor de aftrap van België's WK-ouverture een kus te geven. Omdat het dragen van de OneLove-aanvoerdersband op het WK door de FIFA verboden is, willen zij op een andere manier een statement maken voor gelijkheid en inclusiviteit. Het idee werd geopperd door een Belgische tv-presentatrice.

Het idee kwam uit de koker van de Belgische tv-presentatrice Siska Schoeters, werkzaam voor de publieke omroep VRT. Zij postte een bericht op haar Instagram-account waarin zij opperde dat aanvoerder Hazard medespeler Vertonghen woensdagavond een kus zou moeten geven. "Wat als Eden Hazard en Jan Vertonghen elkaar morgen bij de start van de wedstrijd gewoon één kusje geven? Op de mond? Wat dan? Dan winnen we. Sowieso", schreef Schoeters.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zowel Vertonghen als Hazard waren in het bericht getagd en de ex-Ajacied reageerde onder het bericht op het idee. "Deal!", zo reageerde hij. "Alleen Eden nog overtuigen." Later verwijderde de 35-jarige routinier zijn reactie wel. Het idee van Schoeters kon op veel bijval rekenen en kreeg ruim 12.000 likes.

Vertonghen liet eerder deze week al weten moeite te hebben met de gang van zaken rondom de OneLove-band en de consequenties. "Als je nu een statement maakt om die armband te dragen, straffen we meer onszelf. Ik voel me helemaal niet comfortabel om hierover te spreken. Dat zegt eigenlijk al genoeg", zo zei hij. "Ik ben bang dat ik morgen niet op het veld sta als ik hier iets over zeg. Dat is een spijtige situatie die ik nooit heb meegemaakt en hopelijk niet meer zal meemaken. Dat is helemaal niet fijn. Als je nog niets eens 'nee' tegen racisme of discriminatie kan zeggen... Ik ga er niets over zeggen, want ik wil aan de aftrap staan."

De aanvoerders van Nederland, Engeland, Denemarken, Wales, Zwitserland, Duitsland en België waren voornemens de OneLove-aanvoerdersband op het WK in Qatar te dragen. De captains van de eerste vier bovengenoemde landen deden dit uiteindelijk niet. Afgelopen maandag meldde de FIFA dat het dragen van de band namelijk met een gele kaart zou worden bestraft. De dag daarop werd bekend dat de Duitse voetbalbond DFB serieus overweegt om naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen. Dit om de sancties van de FIFA tegen de OneLove-aanvoerdersband aan te vechten.

View this post on Instagram

A post shared by siskaschoeters (@siskaschoeters)

 
Wereldkampioenschappen
 
België
 
Jan Vertonghen
 
Eden Hazard

>
World Cup
België
1
0
Canada
Woensdag, 23 november 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
00:30
00:30
UniBoost: een odd van 50.00 voor een zege van Oranje op Qatar!
0
   
23:33
23:33
Eden Hazard vol ongeloof na vraag van Egyptische journalist over gewicht
14
   
23:11
23:11
Derksen: 'Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons'
29
   
22:32
22:32
WK-blog: Messi slaat toe en houdt WK-droom van Argentinië levend
58
   
22:29
22:29
Het WK van 2022: het programma, alle uitslagen en de standen
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties