Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Messi gefileerd: 'Hij verkoopt zijn ziel aan iedere duivel die langsloopt'
Woensdag, 23 november 2022 om 10:15 • Jordi TomasowaLaatste update: 10:27

Sjoerd Mossou heeft geen goed woord over voor de geldzucht van Lionel Messi. De columnist van het Algemeen Dagblad beschrijft hoe de aanvoerder van Argentinië zijn portretrechten aan de hoogste bieder verkoopt. "Ter wereld bestaat er vermoedelijk geen schaamtelozer 'posterboy' van dubieuze regimes dan Lionel Andrés Messi."

Saoedi-Arabië zorgde dinsdagochtend voor een daverende stunt door het Argentinië van Messi met 1-2 te verslaan. Mossou kan er de ironie wel van inzien. "Daar loop je dan, als 'officieel toeristisch ambassadeur' van Saoedi-Arabië", schrijft de columnist. "Steek je naar verluidt zo'n 25 miljoen euro per jaar (!) in je zak om een land te promoten met een nóg beroerder mensenrechtendossier dan Qatar, ga je uitgerekend tegen dát land onder hoongelach het veld af. En dat in Qatar, ook dat nog, het land van zijn broodheer Paris Saint-Germain."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Pijnlijke constatering: ‘Messi was niet meer de grote ster van Argentinië’ | Koning Saoedi-Arabië komt met geste na historische overwinning op Argentinië

Mossou stelt 'dat er vermoedelijk geen schaamtelozere posterboy van dubieuze regimes dan Messi bestaat'. De sterspeler van la Albiceleste zou uithangbord van Qatar zijn en verdiende zo vele miljoenen aan salaris en sponsordeals. Vooral het recente megacontract dat Messi tekende in Saoedi-Arabië steekt Mossou. "De Argentijnse aanvoerder verkoopt zijn ziel aan iedere duivel die langsloopt. De mensenrechten in het land? De moord op journalist Khamal Khashoggi? De oorlog in Jemen? De onthoofdingen? De jacht op homo's? Het interesseert hem blijkbaar geen ruk."

Mossou haalt aan dat Saoedi-Arabië in 2030 net als Argentinië het WK wil organiseren. "Het levert straks nog een tamelijk gênante spagaat op. Gaat Messi straks gewoon beide bids ondersteunen, of alleen het bid dat hem het meeste betaalt? De wereldvoetballer Messi gun je - nog steeds - een glorieuze kers op de taart van zijn carrière. Het merk Messi daarentegen, is alle schaamte voorbij."

 
Wereldkampioenschappen
 
Argentinië
 
Paris Saint-Germain
 
Lionel Messi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties