Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
FC Groningen krijgt tweemaal nul op het rekest in zoektocht naar nieuwe trainer
Woensdag, 23 november 2022 om 11:14 • Jordi TomasowaLaatste update: 12:06

FC Groningen heeft nog weinig succes in de zoektocht naar een nieuwe trainer. De Trots van het Noorden zag in Dick Lukkien (FC Emmen) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk) potentiële opvolgers van de vorige week maandag ontslagen Frank Wormuth. Beide trainers hebben FC Groningen echter nul op het rekest gegeven.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft de interesse in Lukkien en Oosting kenbaar gemaakt. FC Emmen ziet alleen niets in het vertrek van zijn trainer, terwijl Oosting niet tussentijds wil vertrekken bij RKC. Zodoende moeten Fledderus en Groningen hun zoektocht naar een nieuwe trainer voortzetten. Groningen kwam vorige week maandag tot de conclusie dat er niet langer draagvlak was om Wormuth langer aan te laten blijven. De Duitse oefenmeester stond pas sinds begin dit seizoen onder contract in de studentenstad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Op 13 november dolf Groningen in eigen huis het onderspit tegen Fortuna Sittard (2-3). Het bleek de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen voor Wormuth. In de laatste acht Eredivisie-duels werd er namelijk liefst zes keer verloren. Daardoor ziet Groningen zich momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats op de ranglijst. Slechts driemaal werd er gewonnen; in de overige elf wedstrijden van 2022 werd er drie keer gelijkgespeeld en acht keer verloren.

Dick Schreuder is op weg om trainer van FC Groningen te worden, zo meldt Jan Joost van Gangelen in ESPN Vandaag. Volgens de presentator staat Schreuder op het punt om PEC Zwolle achter zich te laten, om zo de opvolger te kunnen worden van Wormuth bij Groningen. "Dit is een nieuwtje op eigen conto", aldus Van Gangelen. "Schreuder en Groningen zijn bezig met vergaande gesprekken. Met negentig procent zekerheid kan ik zeggen dat Schreuder de nieuwe trainer wordt van FC Groningen."

 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
RKC Waalwijk
 
FC Emmen
 
Dick Lukkien

>
Eredivisie
FC Groningen
2
3
Fortuna Sittard
Zondag, 13 november 2022 om 14:30
Meer nieuws
   
00:30
00:30
UniBoost: een odd van 50.00 voor een zege van Oranje op Qatar!
0
   
23:33
23:33
Eden Hazard vol ongeloof na vraag van Egyptische journalist over gewicht
14
   
23:11
23:11
Derksen: 'Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons'
29
   
22:32
22:32
WK-blog: Messi slaat toe en houdt WK-droom van Argentinië levend
58
   
22:29
22:29
Het WK van 2022: het programma, alle uitslagen en de standen
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties