PSV is ontevreden en neemt onmiddellijk afscheid van zomerse aanwinst
Maandag, 23 januari 2023 om 18:50 • Mart van MourikLaatste update: 19:09

PSV neemt per direct afscheid van Ki-Jana Hoever, zo weet het Eindhovens Dagblad maandagavond te melden. De verdediger beschikte in Eindhoven nog over een huurovereenkomst die doorliep tot aan het einde van het huidige seizoen, maar het contract wordt onmiddellijk verscheurd. PSV is ontevreden over de prestaties van Hoever, die terugkeert naar Wolverhampton Wanderers.

Hoever kwam afgelopen zomer op huurbasis over vanuit Engeland. Hoewel hij een groot deel van de voorbereiding meemaakte bij PSV, kon hij in de oefenwedstrijden al niet volledig overtuigen. De rechtsbenige verdediger maakte in de vijf Eredivisie-duels die hij meedeed met de Eindhovenaren geen indruk en mag daarom al voortijdig terugkeren naar zijn werkgever. In alle competities kwam Hoever tienmaal in actie namens PSV.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ki-Jana Hoever vindt razendsnel na vertrek bij PSV nieuwe werkgever | PSV bevestigt komst Silva met prominent rugnummer en zwaait Hoever uit

Het dagblad weet overigens dat Hoever erg goed in de groep lag en dat zijn houding juist is geweest. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de club het vertrek van de rechtsachter gaat opvangen, maar de kans is groot dat er in de huidige transferperiode nog naar een vervanger van buitenaf gezocht wordt.

Rik Elfrink, PSV-watcher namens de krant, vermoedt dat de komst van Fábio Silva naar PSV gerelateerd is aan het plotselinge vertrek van Hoever. Silva wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, terwijl Hoever dus terugkeert naar the Wolves. Mogelijk krijgt PSV met het tijdelijk aantrekken van Silva 'korting' op de huursom van de rechtsachter, die naar verluidt 2,2 miljoen euro bedroeg.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Ki-Jana Hoever

>
Eredivisie
PSV
1
0
Vitesse
Zaterdag, 21 januari 2023 om 20:00
Meer nieuws
   
15:00
15:00
Trainer onthult dat Al-Nassr niet de laatste club van Cristiano Ronaldo is
8
   
14:44
14:44
Geplaagd Juventus houdt serieus rekening met degradatie uit de Serie A
28
   
14:40
14:40
De Mos hoopt dat PSV niet tot actie overgaat: 'Voorzichtig zijn met middelmaat'
15
   
13:55
13:55
Bayern verrast en haalt directe concurrent voor Mazraoui en Blind binnen
106
   
13:50
13:50
Op een zijspoor geraakte Hoedt staat voor terugkeer naar Engeland
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties