'Bij ontslag Schreuder wil Ajax niet Peter Bosz, maar een buitenlandse trainer'
Maandag, 23 januari 2023 om 23:38 • Mart van MourikLaatste update: 23:46

Ajax denkt erover om een buitenlandse trainer aan te stellen als opvolger van Alfred Schreuder, zo weet Mike Verweij maandagavond te melden. Tijdens de podcast Kick-off van De Telegraaf worden de positie van de huidige trainer en de kans dat de clubloze Peter Bosz het stokje overneemt bij Ajax besproken. Hoewel Bosz in de ogen van Valentijn Driessen de meest geschikte opvolger is, onthult Verweij dat de voorkeur in Amsterdam uitgaat naar een buitenlander indien Schreuder ontslagen wordt.

"Wie de nieuwe trainer van Ajax moet worden? Peter Bosz is vrij. Ik zou altijd voor Peter Bosz gaan", stelt Driessen in de podcast van de krant. "Je weet precies wat je in huis haalt en de meeste mensen met wie Bosz eerder problemen had zijn al vertrokken bij Ajax. Ik denk dat hij een goed uithangbord is. Iedereen roept dan wel dat hij nooit wat heeft gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn, toch? Al is hij wel gepromoveerd met Heracles Almelo."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Ajax identificeert gedroomde opvolger van Schreuder in Argentinië’ | Perez tipt vier trainers voor Ajax: ‘Zou ik een verrassende keus vinden'

Verweij onderbreekt zijn collega en vult hem aan. "De mensen waar Bosz problemen mee had waren Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, maar die zitten er inderdaad niet meer. De belangrijkste man, de algemeen directeur (Edwin van der Sar, red.), die zit er nog. Volgens mij gaat hij Bosz nooit aanstellen. Ik heb begrepen dat, áls Schreuder eruitvliegt, Ajax zich in principe gaat richten op een buitenlandse coach."

"Het zou de zoveelste fout zijn van het technische duo (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.) als ze voor een buitenlandse trainer gaan", zo raadt Verweij Ajax af om Bosz te passeren. "Ik zou het krankzinnig vinden als Ajax voorbijgaat aan Peter Bosz als mogelijke nieuwe trainer. Hij heeft in de periode dat er niet zoveel geld werd uitgegeven gewoon de finale van de Europa League bereikt", aldus Verweij.

Driessen weet niet zeker of Ajax daadwerkelijk de focus legt op een buitenlandse oefenmeester, want de journalist vermoedt dat de keuze voor een trainer erg van de situatie zal afhangen. "Ik denk dat ze op allerlei borden schaken. Als ze Peter Bosz willen en hij zegt nee, dan moeten zij ook doorschakelen. Zegt een buitenlandse coach nee, dan moeten zij ook doorschakelen en komen ze misschien weer uit bij een Nederlandse coach", besluit Driessen.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Peter Bosz
 
Alfred Schreuder

>
Eredivisie
Feyenoord
1
1
Ajax
Zondag, 22 januari 2023 om 14:30
Meer nieuws
   
16:20
16:20
Messi geeft eerste interview sinds het WK en spreekt over Oranje en Van Gaal
22
   
16:11
16:11
Jeremiah St. Juste kan na een halfjaar alweer terugkeren in de Bundesliga
1
   
15:25
15:25
Jayden Oosterwolde verlaat club van Buffon en maakt droomtransfer
20
   
15:18
15:18
Blog wintertransfers 2022/23: Everton stelt opvolger van Lampard aan
27
   
15:00
15:00
Trainer onthult dat Al-Nassr niet de laatste club van Cristiano Ronaldo is
15
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties