ED: Van Bommel denkt aan aanvaller die hij zelf liet promoveren bij PSV
Dinsdag, 24 januari 2023 om 00:11 • Rian RosendaalLaatste update: 10:03

Yorbe Vertessen is op de radar verschenen van Royal Antwerp, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De ontwikkeling van de Belgische spits (22) wordt goed in de gaten gehouden door trainer van Mark van Bommel, al zijn er momenteel geen concrete plannen wat betreft een bod. De huidig coach van Antwerp haalde Vertessen in het najaar van 2019 bij de hoofdmacht van PSV, kort voordat hij in Eindhoven werd ontslagen.

Vertessen had op dat moment namens Jong PSV al zijn debuut gemaakt in het betaald voetbal. Ruim een jaar later, in december 2020, volgde zijn debuut in het eerste elftal van PSV. Mede vanwege diverse blessures is Vertessen in het Philips Stadion nog niet uitgegroeid tot een vaste waarde. Ruud van Nistelrooij gebruikt de spits meestal als invaller dit seizoen. Afgelopen zaterdag tegen Vitesse (1-0 winst) mocht de aan Antwerp gelinkte aanvaller slechts twee minuten meedoen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Komst Fábio Silva drijft overbodige aanvaller naar de uitgang bij PSV

Het Eindhovens Dagblad meldt op basis van bronnen dat Vertessen een serieuze kandidaat is om de selectie van Van Bommel te versterken. Concrete plannen zijn echter nog niet uitgewerkt door de coach en sportief directeur Marc Overmars. Vertessen, die in Eindhoven vastligt tot medio 2025, mag van PSV ook niet zomaar vertrekken. De situatie kan deze transferperiode nog veranderen, maar alleen als PSV de voorhoede voldoende heeft versterkt.

Vertessen kwam dit seizoen in de Eredivisie, Europa League en TOTO KNVB Beker pas tot 312 speelminuten. In elf optredens wist de Belgische aanvaller tweemaal het net te vinden. Van Nistelrooij kiest meestal voor Luuk de Jong als diepste spits en kan voor die positie eventueel ook voor Xavi Simons kiezen. Op de flank is Anwar El Ghazi verzekerd van zijn plek, al is er wellicht meer ruimte voor Vertessen nu Noni Madueke naar Chelsea is vertrokken.

 
Eredivisie
 
Pro League
 
PSV
 
Antwerp FC
 
Yorbe Vertessen

Poll
PSV moet Yorbe Vertessen voor de club behouden
Eens
Oneens
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties