Bayern München maakt beslissing over toekomst van Gravenberch kenbaar
Dinsdag, 24 januari 2023 om 14:41 • Paul JeursenLaatste update: 14:46

Bayern München laat Ryan Gravenberch deze winterse transferwindow niet vertrekken. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Er waren geruchten dat de middenvelder een tijdelijke overstap zou maken naar Liverpool, maar der Rekordmeister wil hem niet laten gaan. Binnen de club is er een groot geloof in de kwaliteiten en toekomst van Gravenberch en zij willen hem voor de club behouden.

Met Daley Blind en Yann Sommer trok Bayern tijdens deze winterse transferperiode twee nieuwe spelers aan. Volgens technisch directeur Hasan Salihamidzic blijft het daarbij qua transferactiviteiten van de Beierse club. Een eventueel vertrek van Gravenberch, al dan niet tijdelijk, is uitgesloten. Liverpool zou de middenvelder graag willen huren, maar Bayern wil daar niet aan meewerken.

Meer: Ryan Gravenberch krijgt ook bij afwezigheid Goretzka geen basisplek | Clubs melden zich massaal bij Bayern München voor Ryan Gravenberch

Afgelopen zomer stapte Gravenberch voor bijna twintig miljoen euro over van Ajax naar Bayern. Onder trainer Julian Nagelsmann komt de twintigjarige middenvelder echter maar weinig in actie en moet hij het vooral doen met invalbeurten. Tot nu toe staat de teller op zeventien officiële optredens met in totaal 526 speelminuten. Gravenberch maakte daarin één doelpunt en gaf één assist.

Ondanks het gebrek aan speeltijd ziet Bayern voldoende toekomst in Gravenberch en mag hij niet vertrekken. Omdat hij het afgelopen halfjaar maar weinig aan spelen toekwam, besloot de toenmalige bondscoach Louis van Gaal om Gravenberch niet mee te nemen naar het WK in Qatar. In München staat de elfvoudig international nog tot en met medio 2027 onder contract. Bayern is koploper in de Bundesliga en staat vijf punten voor op naaste belager Eintracht Frankfurt.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Ryan Gravenberch

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties