Geplaagd Juventus houdt serieus rekening met degradatie uit de Serie A
Maandag, 30 januari 2023 om 14:44 • Guy Habets

Juventus houdt rekening met degradatie uit de Italiaanse Serie A. Dat laat Massimiliano Allegri, de trainer van la Vecchia Signora, weten aan Italiaanse media. Na de puntenaftrek en de nederlaag tegen Monza (0-2) staat Juventus dertiende en is afzakken naar het tweede niveau dichterbij dan het behalen van een Champions League-ticket.

Fouten in de financiële administratie van Juventus, waardoor de club meer geld kon verdienen dan eigenlijk zou mogen, leverden de grootmacht uit Turijn vijftien punten in mindering op. Dat maakte dat Allegri vorige week nog zei dat het wellicht lastig zou worden om de Champions League nog te halen, maar na de smadelijke nederlaag tegen Monza wijst hij zelfs op het gevaar van degradatie. "We pakten dan wel 38 punten, maar we staan nu op 23 en we moeten ons ook gedragen als een team met dat aantal punten", liet de coach optekenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Snel winnen en punten pakken is noodzakelijk om in de Serie A te blijven", zo ging Allegri verder. "Dat is voor ons een totaal andere situatie dan we gewend zijn, maar het is de realiteit en dat moeten we onder ogen zien. Anders zal het wellicht heel slecht voor ons aflopen." Daarmee doelt de Italiaan op degradatie. Vooralsnog staat Juve elf punten voor op Hellas Verona, dat achttiende staat en de eerste degradatieplek bezet houdt. De voorsprong op nummer zeventien Spezia bedraagt echter maar vijf punten.

Het zou kunnen dat Juventus een nog moeilijkere strijd moet gaan voeren. De puntenstraf die werd opgelegd, kan deze week immers nog verzwaard worden. De formatie uit Turijn ging in beroep en hoopt juist dat de straf toch mee zal vallen. Er wordt al voor donderdag, wanneer Juve het in de kwartfinale van de Coppa Italia op zal nemen tegen Lazio, al duidelijkheid verwacht. Volgende week dinsdag komen Allegri en de zijnen weer in actie in competitieverband. Dan wacht een uitwedstrijd bij het Salernitana van Tonny Vilhena.

 
Serie A
 
Juventus
 
Massimiliano Allegri
 
Tonny Vilhena

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties