Tom Egbers de komende maanden niet te zien als presentator bij de NOS
Vrijdag, 17 maart 2023 om 16:10 • Wessel AntesLaatste update: 16:22

Tom Egbers is de komende maanden niet op televisie te zien in de programma's van de NOS, zo meldt de publieke omroep in een persverklaring. Het besluit is volgens de directie van de NOS in goed overleg met de presentator genomen om 'de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan'. Afgelopen weekend was Egbers al niet te zien als presentator in de uitzending van Studio Sport. De presentator kwam vorige week vrijdag in opspraak, na een artikel in de Volkskrant.

Uit onderzoek van de krant bleek dat (oud-)medewerkers en andere betrokkenen te maken hebben gehad met pesterijen, seksisme en buitensluiten. Met name Egbers en Jack van Gelder kwamen er niet goed vanaf in het artikel. Laatstgenoemde reageerde afgelopen donderdag in HLF8 al op de situatie, terwijl Egbers in het artikel zelf zijn spijt betuigde. "Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien", liet de presentator optekenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Afgelopen maandag liet een woordvoerder van de NOS zich iets uitgebreider uit over de huidige status. "De laatste status is dat Tom Egbers zaterdag besloten heeft om niet te presenteren om daarmee rust te bieden aan de redactie en het programma." Woensdag wilde de zegsman echter niet laten weten hoe het met Egbers gaat.

Het onderzoek van de Volkskrant heeft grote gevolgen voor de omroep. Zondag werd middels een persverklaring duidelijk dat de voltallige hoofdredactie van NOS Sport is teruggetreden. Dat betekende dat hoofdredacteur Maarten Nooter en adjunct-hoofdredacteuren Pim Marks, Selma Schuurman en Ewoud van Winsen per direct hun werkzaamheden hebben stopgezet. Tegelijkertijd werd bekend dat Janke Dekker, de vrouw van Egbers, zich terugtrok als voorzitter van Mores, het meldpunt ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector.

 
Nederland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties