Mohammed Kudus is bijgedraaid en laat zich uit over contractverlenging bij Ajax
Zaterdag, 18 maart 2023 om 13:15 • Wessel AntesLaatste update: 13:13

Mohammed Kudus staat ervoor open om zijn contract bij Ajax de verlengen, vertelt hij in een artikel in De Telegraaf. De 22-jarige Ghanees heeft het erg naar zijn zin in Amsterdam en is blij dat hij veel aan spelen toekomt. Vrijdag meldde Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf al dat Kudus, die in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2025 vastligt, wel bereid zou zijn de verbintenis te verlengen.

"Ik ben op dit moment heel erg gelukkig bij Ajax, maar word nóg gelukkiger als we de dubbel winnen", opent Kudus. "Maar waarom zou ik niet willen verlengen? Ik speel en ontwikkel me goed. Het gaat nu om onderhandelingen en waardering. Als de tijd rijp is, zullen we zien hoe het gaat." Onder trainer John Heitinga is Kudus een van de belangrijke creatieve schakels. De 21-voudig international van Ghana (zeven doelpunten) was sinds zijn aanstelling goed voor zes treffers en twee assists. Kudus, die in 2020 voor negen miljoen euro overkwam van FC Nordsjaelland, lijkt in alles een potentiële goudmijn voor Ajax te zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Heitinga kijkt soms zijn ogen uit bij Ajax: ‘Die doet dingen met een bal...’

Afgelopen zomer blokkeerde Ajax nog een transfer van Kudus naar Everton. Dat zorgde voor teleurstelling bij de publiekslieveling. Inmiddels is de situatie echter 180 graden anders, bevestigt hij. "Ik vond het toen tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, omdat ik hier niet speelde. Maar op het moment dat de transfermarkt sloot, lag mijn volledige focus weer op Ajax. De enige reden waarom ik daarvóór weg wilde, was mijn reserverol. Die reden heb ik zelf geëlimineerd. Everton draait niet goed in de Premier League, Ajax is in de kampioensrace en onder John Heitinga ben ik een vaste waarde. Ik heb een sterk geloof in God en Hij heeft voor mij de positieve beslissing genomen de transfer niet te laten doorgaan."

Eventuele onderhandelingen over de verlenging van zijn contract laat Kudus aan zijn zaakwaarnemer over. "Ik wil me volledig op de titelrace focussen", zegt hij daarover. Mocht het inderdaad tot een contractverlenging komen, dan zou dat voor de marktwaarde van de linkspoot zeer gunstig zijn. Volgens Transfermarkt is Kudus momenteel dertig miljoen euro waard.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Everton
 
Borussia Dortmund
 
Mohammed Kudus

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties