Burgemeester van Rome wil 'land beschermen' en Feyenoord-fans weghouden
Zaterdag, 18 maart 2023 om 07:56 • Laatste update: 09:05

De kans is groot dat er op 20 april, wanneer Feyenoord de return in de kwartfinale van de Europa League afwerkt tegen AS Roma, geen Rotterdamse fans welkom zijn in Italië. Burgemeester Roberto Gualtieri van Rome gaat er namelijk alles aan doen om supporters van Feyenoord buiten zijn stad te houden. Hij heeft de Minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om een verbod op uitsupporters uit te vaardigen.

Feyenoord speelde dit seizoen in de Conference League al tegen Lazio, maar moest ook toen toezien hoe fans niet welkom waren in Stadio Olimpico. Eenzelfde scenario lijkt zich nu in de kwartfinale van de Europa League te voltrekken, daar Gualtieri bij zijn collega's heeft aangedrongen op een algeheel verbod op uitsupporters. "Ik heb de minister gebeld en mijn bezorgdheid geuit", laat de burgemeester weten aan Corriere dello Sport.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik heb minister Matteo Piantedosi gevraagd om te kijken naar een uitverbod voor Feyenoord-fans. We willen er alles aan doen om de stad Rome en de bevolking te beschermen. We hebben al eens te maken gehad met ernstig geweld", doelt Gualtieri op de vernielingen in 2015. Feyenoord-supporters beschadigden destijds de monumentale Barcaccia-fontein in het centrum van Rome, hetgeen op een schadepost van enkele miljoenen kwam te staan.

Het is voor de tweede keer in een jaar tijd dat Feyenoord en AS Roma elkaar treffen in Europees verband. Vorig jaar vormde de ontmoeting de finale van de Conference League. Toen gingen de Romeinen er met de winst vandoor. Rond dat duel vonden er in Tirana ook enkele wanordelijkheden plaats en moest de Albanese politie ingrijpen om erger te voorkomen. Feyenoord speelt op 13 april thuis en reist op 20 april af naar Rome.

 
UEFA Europa League
 
Feyenoord
 
AS Roma

>
UEFA Europa League
AS Roma
-
-
Feyenoord
Donderdag, 20 april 2023 om 21:00
Meer nieuws
   
00:12
00:12
Veerman zet meest ondeugende blik op als kampioenschap ter sprake komt
11
   
23:55
23:55
'Tegen spelers als Ben Yedder en Wirtz moet je iedere seconde op scherp staan'
3
   
23:48
23:48
Van Nistelrooij licht één uitblinker uit: 'Hij speelde een geweldige wedstrijd'
4
   
23:31
23:31
Regisseur spot 'discussiërende' De Jong en Veerman; Kraay jr. confronteert Luuk
5
   
23:30
23:30
Ga met Pasen met je gehele voetbalteam naar Ajax - Fortuna Sittard!
0
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties