Wintertransfer ketste af: 'Arne Slot overtuigde me om naar Feyenoord te komen'
Zaterdag, 18 maart 2023 om 15:00 • Noel Korteweg

Jan Paul van Hecke was afgelopen winter dicht bij een huurperiode bij Feyenoord, zo vertelt de 22-jarige verdediger in gesprek met Voetbal International. Van Hecke, die onder contract staat bij Brighton & Hove Albion in Engeland, heeft enkele keren gebeld met Arne Slot. "We voerden ontzettend goede gesprekken en hij overtuigde me om naar Feyenoord te komen."

Feyenoord was afgelopen winter op zoek naar een (tijdelijke) vervanger van de zwaar geblesseerde Gernot Trauner. De Rotterdammers versterkten zich uiteindelijk met Neraysho Kasanwirjo van FC Groningen, maar het had niet veel gescheeld of Van Hecke had het seizoen afgemaakt in De Kuip. "Slot had me een paar keer gebeld. We voerden ontzettend goede gesprekken en hij overtuigde me om naar Feyenoord te komen. Ze wilden me huren omdat Trauner geblesseerd was."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Ik denk dat Arne Slot zeer zeker openstaat voor een overstap naar Tottenham’ | Tóch een tegenvaller: Lutsharel Geertruida mist cruciale duels van Feyenoord

Van Hecke had een goed gevoel bij Feyenoord en Slot. "Omdat hij me als speler van NAC Breda ook al naar AZ wilde halen. Slot had verschillende wedstrijden van me bekeken en kwam met een goede analyse. Hij vond me erg verbeterd en niet meer zo druistig als destijds. Hij zag dat ik sterker was geworden aan de bal." Slot wilde per se een Nederlander, vertelt Van Hecke. "Dan denk je wel: een topclub, bovenaan in de Eredivisie, nog in het bekertoernooi actief en ze spelen Europees voetbal..."

"Als je daar kan spelen, geeft dat wel een boost", vervolgt de verdediger. Uiteindelijk stak Brighton een stokje voor de transfer. "De club wilde het niet. Dan kan je hoog of laag springen, maar het gaat niet gebeuren." Van Hecke had daar uiteindelijk vrede mee. "Nu zie je wat er gebeurt. Ik zit er steeds dichter tegenaan, we gaan met Brighton meer wedstrijden spelen, strijden voor de Champions League en staan in de kwartfinale van de FA Cup. Dan zit ik gewoon op een goede plaats."

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Brighton & Hove Albion
 
NAC Breda
 
AZ

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties