Giovinco, de verwaarloosde diamant
Door Sa2Juve

Sebastian Giovinco, een speler met enorm veel kwaliteiten. Volgens vele Italiaanse voetbalkenners zou hij de allergrootste voetballer uit de Italiaanse voetbalgeschiedenis worden. Sterker nog, hou zou grootheden zoals Maradona en Pelle overtregen met zijn speelstijl en techniek. Op het tornooi van Toulon, waar Messi enkele jaren geleden werd ontdekt, was Giovinco de ster en won hij het toernooi met Italie.

Hedendaags wordt hij vergeleken met de diamant van Barcelona, genaamd Lionel Messi. Niet alleen qua techniek, trap en snelheid maar ook door zijn postuur. Giovinco is een Italiaans toptalent van 1.64m en 59 kg maar Messi bewijst dat in het voetbal het postuur niets uitmaakt. Giovinco wordt niet graag met Messi vergeleken maar liever met een Alex Del Piero, omdat hij zijn opvolger wordt bij Juventus. Bij de jeugd blonk hij uit en speelde hij iedere tegenstander van het kastje naar de muur. Hij had geen concurrentie, en werd verkozen tot de beste speler van het jaar. Zijn debuut bij de grote volgde al snel in het seizoen 2006-2007. Bij zijn eerste wedstrijd liet hij zijn talent zien en gaf hij zijn visitiekaartje af door de verdediging belachlijk te maken waardoor Trezeguet op een simpele manier de winning goal maakte.

In het seizoen 2007-2008 werd het jonge talent uitgeleend aan Empoli. Hoewel hij aanvankelijk niet meteen het vertrouwen kreeg, bleek de jonge Giovinco al snel de belangrijkste speler in de formatie van Luigi Cagni. In de wedstrijd tegen As Roma was hij de wedstrijdwinnaar door in de 93ste minuut een vrije trap te scoren vanop zo'n 25m. Hij krulde de bal prachtig over de muur en over keeper Doni. Volgens de Empoli-coach was er een nieuwe wereldspeler geboren. In het seizoen 2008-2009 keerde hij terug naar zijn grote liefde, Juventus. Hij had enorm veel concurrentie met spelers zoals Del Piero, Nedved, Camoranesi en Amauri maar hij wou de uitdaging niet uit de weg gaan. Jammer genoeg kreeg hij maar geringe speelminuten waardoor hij zijn talent niet kon tonen aan de buitenwereld.

Zijn opvallendste wedstrijd was volgens Italiaanse voetbalkenners die tegen Chelsea in Turijn. Juventus had de hele wedstrijd moeilijkheden met het spel van Chelsea tot Giovinco het veld betrad. Spelers zoals Ballack, Essien en Alex hadden het moeilijk met het goudhaantje. Hij maakte schitterende acties en was een ware plaag voor het team van Chelsea. Jammer genoeg voor Juventus werd hij te laat ingebracht waardoor hij het verschil niet kon maken in doelpunten. Na de wedstrijd werd er vol lof gesproken over hem, door zowel vriend als vijand. Zo zou Giovinco volgens Dino Zoff groter worden dan zijn held, voorbeeld en voorganger Del Piero. Er werd gevreesd dat Giovinco een type Cassano zou worden, iemand met veel voetbkwaliteiten maar wild, mentaal erg slecht en bovendien iemand die steeds ruzie had met zijn coach, ploeggenoten en scheidsrechters.

Gelukkig voor de voetbalwereld oogt Giovinco heel anders. Zo is hij rustig, vol zelfvertrouwen, maar ook bescheidenheid waardoor hij een prachtige voetballer is. Hij heeft ontzaggelijk veel respect en bewondering voor alle nummer 10's die hem voorgingen bij Juventus en is hij iemand met enorm veel ambitie's: Zo droomt hij ervan om wereldkampioen te worden met Italie, de champions league te winnen en de gouden bal te winnen. Het seizoen 2009-2010 moest het seizoen van Giovinco worden maar dit draait tot nu toe heel anders uit. Zo werd Diego Ribas De Cunha gehaald van Werder Bremen. Iedereen dacht dat Juventus in een 4231 system zou spelen waardoor Diego en Giovinco een dodelijk duo zouden vormen achter een spits. Dit draaide helaas anders uit en Giovinco werd verbannen naar de bank. In het hedendaags voetbal noemt men dit misbruik van talent want een Juventus met Giovinco op het veld is veel gevaarlijker.

Teams zoals Arsenal zijn liefhebbers van hem maar ondanks zijn geringe speeltijd blijft hij Juventus trouw. Hij wil de absolute opvolger worden van Del Piero maar zal hij dat wel worden? Misschien worden er wel nieuwe spelers gekocht waardoor hij weer op de bank beland? Kortom het is een schande dat een speler met zijn kwaliteiten amper in de basis verschijnt. Giovinco is een ruwe diamant, hij moet alleen nog geslepen worden..

 
Juventus

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties