Transferbeleid is aan versterking toe
Door AC_Milann
Maandag, 9 november 2009 om 13:45

De afgelopen decennia bleek het succesvol: met Berlusconi en Galliani op de hoogste twee posities bij Milan wisten ze de grootste talenten en spelers van de wereld in Milaan te laten verzamelen. Niet door zakken met geld te strooien, maar gerichte aankopen doen. De grootste talenten wisten zich hier te ontwikkelen tot wereldsterren. Van Basten, Shevchenko, Kaka zijn even wat voorbeelden. Nu in de financiële crisis in volle gang is lijkt baas Berlusconi maar 1 ding te willen: bezuinigen. Op zich geen probleem, maar Milan moet altijd op het hoogste niveau functioneel blijven.

De afgelopen zomer is een transferperiode dat de Rossoneri fans graag snel vergeten. Sterspeler en clubidool Kaka werd van het loonlijstje verwijderd na de giga-bod van Real Madrid. Een bod van 65 miljoen kan je als club eigenlijk nooit weigeren. Dat deed Milan ook niet en na gesprekken met Kaka zelf besloot de sterspeler de uitdaging in Spanje aan te gaan. Geschrokken en teleurgesteld dat de fans waren, stelden ze de grote vraag: "wat nu?!".

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Yoann Gourcuff. Het grote talent van Milan. Maar door de geringe speelminuten dat Ancelotti hem aanbood, dacht Milan aan een verhuur. Met de komst van supervedette Ronaldinho was dit helemaal niet zo gek. Gourcuff zelf ging in op het voorstel en was sinds juli 2008 actief in Bordeaux. Hij wist zich met een basisplaats te ontwikkelen tot een hele grote. De prijzen dat hij in dat ene seizoen wist te bemachtigen onderstreepte nog eens zijn talent: Speler van het jaar, Team van het jaar, Trophée des Champions, Coupe de la Ligue en de League 1. Met de ene na het andere goeie prestatie in de nationale team werd hij al snel gezien als de opvolger van Zidane. De fans van Milan hoopten op de terugkomst van het talent. maar het mocht niet baten. Met een optie tot koop dat betrokken was bij de verhuur kon Milan niks doen behalve toekijken hoe Bordeaux de gevraagde 15 miljoen euro met plezier op tafel legde en Gourcuff zijn liefde voor Bordeaux volgde.

De zoektocht naar een vervanger voor Kaka bracht Milan bij Dzeko, speler van Wolfsburg en kampioen van de Bundesliga. Het bestuur van van Wolfsburg onderstreepte: hij is niet te koop! Wat het vreemde was van de poging op Dzeko is dat hij een spits is, en Kaka een aanvallende middenvelder. "Milan zal in plaats van 4-3-2-1 nu met 4-3-1-2 spelen", stelde Galliani vast. "Ronaldinho zal zijn vorm weer vinden en speelt dan achter de spitsen."

Al snel na de mislukte poging op Dzeko had Milan meer dan alleen interesse in Luis Fabiano. Echt dichtbij een overgang kwam het eigenlijk nooit. Galliani werd bijna uitgelachen met het bod waarmee hij naar Sevilla afreiste en werd het bod werd dan ook geweigerd. Tsjah, Milan mag nou eenmaal niet teveel geld uitgeven, ondanks dat het net 65 miljoen op de bankrekening kreeg gestort. Huntelaar mocht wel voor een 'koopje' vertrekken bij Real Madrid: vijftien miljoen euro. De link tussen Kaka en Huntelaar werd echter nooit gelegd.

Naast de aankoop van Huntelaar was Onyewu transfervrij overgekomen. Daar bleef het bij voor Milan. Terwijl de grote concurrenten Internazionale (Milito, Motta, Eto'o, Lucio, Sneijder) en Juventus (Grosso, Diego en Fillipe Melo, Cannavaro) zich groots wisten te versterken. Een verouderde verdediging, weinig talenten en een (te) grote afhankelijkheid van Ronaldinho en Pato; Daar moest Milan het mee doen.

De transferperiode van Milan is uiteindelijk toch niet uigelopen op een nachtmerrie. De vertrokken coach Ancelotti mocht bij Chelsea gebruik maken van het grote budget van Abramovic. De twee kernspelers, Pirlo en Pato, van Milan werden bijna weggesnoept. Over de transfersom voor Pirlo kwamen de twee clubs er niet . Daarnaast maakte (naar verluidt) de engelse club een astronomisch bod op Pato, dat direct naar de prullenbak werd verwezen door Galliani.

Inmiddels (zo halverwege de eerste seizoenshelft) blijken de aankopen van Inter en Juventus stuk voor stuk goed te zijn uitgepakt. Milan? De twee overgekomen spelers zitten ofwel de hele wedstrijd op de bank of wordt niet geselecteerd. Zou de inmiddels 34-jarige Beckham Milan doen schijnen? Of zou Galliani nog iets uit zijn mouw kunnen schudden? Het is afwachten voor de Milan fans, en hopen dat er nu wél een prijs wordt gewonnen.

 
AC Milan

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties