Een blik op het recente verleden: de vertrokken spelers
Door AjaxCapeTown
Maandag, 16 november 2009 om 11:07 • Martijn Folkers

Alhoewel het momenteel goed gaat met BV Veendam, houden we het afgelopen seizoen in het achterhoofd. Een seizoen waarin de Veenkolonialen een goede periode hadden met een derde plaats in de tweede periode en de ploeg negen wedstrijden op rij niet verloor. Er was echter ook een keerzijde, met negen nederlagen op rij na de winterstop. Een terugblik op die periode laat ons nu zien hoe het publiek nu wel waar voor haar geld krijgt. We kijken dan ook naar de vertrokken spelers en hun inbreng in het afgelopen seizoen.

Barry Ditewig:
Pakte te weinig punten. Is een doelman die nog wel eens een balletje loslaat, geen keeper waar de defensie vertrouwen van krijgt. Speelde een sterke wedstrijd thuis tegen MVV begin 2009, maar schutterde ook regelmatig (Helmond Sport thuis, FC Zwolle uit). Heeft wel een vreselijke tijd gehad, maar over de gehele periode gezien niet de keeper die de club verder heeft gebracht. Wel mooi dat hij nu de kroon op zijn carrière krijgt als doelman bij ADO Den Haag.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Angelo Zimmerman:
Werd bij BV Veendam voornamelijk gebruikt als inschuivende centrale verdediger. Zijn sterke punten: inzicht en voetballend vermogen, maar heeft niet de echte winnaarsmentaliteit. Oogt vaak flegmatiek, en in de arbeidersplaats Veendam werd deze houding vaak kritisch benaderd. Zimmerman heeft een goed eerste seizoen gehad, waarin hij alles speelde, maar zijn tweede seizoen was beduidend minder, waardoor de beslissing van trainer Joop Gall te rechtvaardigen viel.

Bryon Kiefer:
Was in zijn eerste seizoen een concurrent voor rechtsback Angelo Cijntje en speelde ook regelmatig. Dit deed hij echter met wisselend succes. In zijn tweede seizoen kon hij niet de stap naar basisspeler maken, waardoor hij zijn meeste wedstrijden afwerkte in Jong BV Veendam. Het was logisch dat zijn contract niet verlengd werd.

Maarten Woudenberg:
Kreeg een aanbieding om te verlengen, maar weigerde deze omdat hij vond dat hier te weinig waardering uitsprak. Maakte enkele schitterende doelpunten en was vooral in de maanden september en oktober 2008 in goeden doen. Net als het team zakte Woudenberg daarna weg. Woudenberg heeft een goede pass en een goed schot, maar mist snelheid. Aangezien hij als rechtshalf in een 4-4-2 systeem speelde, was hij niet de speler met de meerwaarde op de flank. Zou als verdedigende middenvelder beter uit de verf komen. Gezien de huidige selectie een goede keuze om de aanbieding niet op te waarderen en Woudenberg te laten vertrekken.

Elwin Kloosterman:
Werkt hard, is enthousiast, maar mist simpelweg de kwaliteit als basisspeler voor een club als BV Veendam. Kreeg de kans na de voorbereiding in de thuiswedstrijd tegen Cambuur, maar speelde onopvallend en miste bovendien een grote kans op de gelijkmaker. Daarna gebruikte Joop Gall hem slechts sporadisch, een gegeven wat zijn vertrek verklaarbaar maakt.

Patrick Lip:
Kan geweldig voetballen, maar het komt er vaker niet dan wel uit. Heeft een groot loopvermogen en heeft een uitstekend oog voor de steekpass. Het afgelopen seizoen was voor Lip zeker geen gelukkig jaargang, hij zat vaker op de bank dan hem lief was. Trok zijn conclusies uit het geringe aantal speelminuten in de voorbereiding en vertrok naar FC Oss. Had een aantal goede seizoenen, maar is weggezakt in de hiërarchie en daardoor niet meer de speler die BV Veendam wenst.

Mark Veldmate
Speelde bij BV Veendam voornamelijk als aanvaller. Had een goed eerste seizoen waarin hij regelmatig scoorde, maar in zijn tweede seizoen raakte Veldmate geblesseerd en was langdurig uit de roulatie. Daarna heeft Veldmate slechts sporadisch zijn niveau laten zien vanuit zijn eerste seizoen. Kreeg een nieuwe aanbieding, maar verschilde van mening met trainer Joop Gall over de positie waar Mark zich op moest richten. Veldmate wilde zelf als middenvelder een kans krijgen, maar Gall had meer een plek als aanvaller voor hem in gedachten. Er valt iets voor te zeggen, maar een fitte Veldmate zou zeker een aanwinst zijn geweest.

Kassim Bizimana:
Wat een pech! Kon in de winterstop van het seizoen 2006/07 nog naar NEC, verkoos BV Veendam echter boven de Nijmeegse club en raakte in het voorjaar van 2007 zwaar geblesseerd aan zijn knie. Wilde zich terugvechten en kreeg van Gall voldoende kansen, maar Bizimana had aan kwaliteit ingeboet en wist alleen in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven te scoren. Werd na komst van Serdar Öztürk nauwelijks gebruikt en vertrok uiteindelijk gedesillusioneerd naar Hoofdklasser Sneek Wit Zwart. Logisch gevolg, alleen jammer voor Bizimana dat het zo moest lopen.

Serdar Öztürk:
Kende een uitstekende start met doelpunten tegen MVV en Helmond Sport (2). Daarna stortte de ploeg in en ook Öztürk kon zich niet onttrekken aan de malaise. Desondanks scoorde hij vijf keer in vijftien wedstrijden voor BV Veendam. Öztürk is een balvaste spits met een gevoel voor de goede plaats. Hoopte op belangstelling uit Turkije, die kwam er ook, maar vage beloftes deden Öztürk besluiten om bij FC Omniworld aan de slag te gaan. Heeft zeker mogelijkheden, maar heeft als beperking een gebrekkige techniek. Gezien de spitsen die BV Veendam momenteel heeft, is het voor beide partijen misschien een goede oplossing geweest om uit elkaar te gaan.

Sjaak Polak:
Kwam met veel bombarie binnen, maar ook hij nam de ploeg niet voldoende op sleeptouw. Teerde teveel op zijn linkerbeen met goede pass en dito schot. Dit was echter niet voldoende voor BV Veendam, aangezien op zijn posities van linksachter en linkshalf spelers als Martijn van der Laan en Erwin Buurmeijer meer beweeglijkheid met zich meebrachten. Goede beslissing van BV Veendam om hem te verhuren, aangezien er nu voldoende keus is voor zijn posities.

Conclusie
Als vaste BV Veendam-volger kunnen we concluderen dat de technische staf goed gehandeld heeft en de meeste spelers heeft doen vertrekken. Alleen het vertrek van Veldmate kan worden betreurd, aangezien hij als aanvallende rechtshalf een goede rol zou kunnen hebben in het team van Gall. In de volgende bijdrage komen de nieuwe aanwinsten ter sprake en welke eventuele meerwaarde zij hebben voor BV Veendam.

 
SC Veendam

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties