Negentig minuten lang agressie bij Ryan Babel
Door Kasper
Vrijdag, 20 november 2009 om 11:51 • Kasper

Wie is Ryan Babel? Het lijkt een makkelijk te beantwoorden vraag. Ryan Babel is een 22-jarige aanvaller die momenteel in het shirt van Liverpool speelt, al speelt hij lang niet altijd. Het is nu bijna 2,5 jaar geleden dat Babel Ajax verliet om het hoger op te zoeken bij Liverpool, zeventien miljoen euro kreeg Ajax maarliefst, voor een aanvaller die in 73 competitie duels slechts veertien keer het net vond. Daarbij moet gezegd worden dat Babel zeker na de komst van Klaas-Jan Huntelaar en Markus Rosenberg meer gebruikt werd als linksbuiten dan als spits. In zijn laatste jaar in Amsterdam haalde Babel een hoog niveau, was hij voortdurend dreigend vanaf de linkerkant en vaak betrokken bij doelpunten, maar zijn eigen productie bleef uit.

Dat Liverpool zoveel voor hem neerlegde was dan ook vooral te danken aan het goede jeugd EK van Ryan Babel. Babel accelereerde voorin met Maceo Rigters en was heel belangrijk voor het team dat uiteindelijk Europees kampioen werd. In de finale scoorde Babel een keer en werd hij benoemd tot Man van de Wedstrijd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In Engeland heeft Babel nog steeds moeite het publiek voor zich te winnen. Soms wordt hij met de grond gelijk gemaakt door de fans als hij weer eens te lang loopt te pingelen en soms wordt hij op handen gedragen als hij weer een prachtige en belangrijke goal maakt voor Liverpool. Opvallend om te zien is dat Babels scorend vermogen in de Champions League veel hoger is dan in de Engelse competitie. In 25 Champions League duels scoorde hij zeven keer, tegenover negen doelpunten in 63 competitiewedstrijden.

Zoals er verschil zit in de doelpuntengemiddelden tussen de twee competities, zo zit er soms ook verschil in het karakter Babel op en om het veld. Bijna verlegen oogt Babel als hij voor de camera's verschijnt, maar soms heel af en toe zie je een flits van wat agressie in de toon die hij aanslaat, om zich dan te realiseren dat er duizenden kinderen over de hele wereld kijken. Zo voetbalt Babel ook, vaak te verlegen, te twijfelend. Maar soms is er dan weer de flits van agressie, waaraan je kan zien dat hij echt wel kan voetballen.

Zijn agressie en passie legt Babel dan ook steeds meer in zijn raps die hij thuis in zijn eigen studiootje opneemt. Met het nummer Eeyeeyo schopte hij het in 2008 zowaar tot een Top 40 notering en in 2010 zal hij waarschijnlijk minimaal een keer op het album van de Engelse rapper Sway te horen zijn. Ook op Twitter uitte Babel onlangs zijn agressie tegen de zogeheten haters, nadat Gregory van der Wiel in opspraak was geraakt.

Deze week kwam Babel dan eindelijk ook in de 'traditionelere' media een keer hard naar buiten. In Sportweek liet hij weten dat als hij Johan Derksen moest uitmaken dat hij dan elke week bezig was. Hoewel het een mooi vooropgezet een-tweetje tussen Sportweek en Babel richting de concurrent van het weekblad lijkt, nam Babel eindelijk eens geen blad voor de mond.

Babel heeft nu vuur en passie in zijn raps, zijn twitter en zijn interviews gelegd, nu nog op het voetbalveld. Negentig minuten lang strijd, passie en agressie van Babel, misschien kan dat morgen al tegen Manchester City. Albert Riera en Yossi Benayoun lijken niet helemaal fit en dus is de weg op links vrij voor Babel. Als er nog een moment zou zijn waarop Babel zijn kans moet pakken is het morgen. Pak ze die haters, pak die Derksen, pak ze op het voetbalveld, kom op Ryan! Agressie dat willen we zien!

 
Liverpool

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties