Juventus moet zich laten gelden op de transfermarkt
Door Sa2Juve

Juventus speelde een schandalige wedstrijd tegen Girondins Bordeaux waardoor ze in nauwe schoentjes zitten. Met een overwinning of gelijkspel tegen de Fransen zou ze er redelijk goed voor staan, maar na de wedstrijd van woensdag zou je je als manager toch zorgen moeten maken. Bordeaux is niet eens een Europese topclub en toch gaven ze Juventus voetballes en de uitslag sprak boekdelen, 2-0 in het voordeel van de club uit de Franse wijnstad. Ik denk dat Juventus een aantal problemen heeft waardoor de goede en constante prestaties uitblijven.

Het eerste probleem is de verdediging. Juventus heeft sinds de terugzetting naar de Serie B vooral problemen op verdedigend gebied en dat is woensdag nogmaals gebleken. Vooral centraal achterin heeft Juventus problemen, ook al hebben ze als startend elftal een goed duo achterin. Fabio Cannavaro en Giorgio Chiellini zijn zeer sterk en kunnen het goed met elkaar vinden maar wanneer één van de twee wegvalt beginnen de problemen. Woensdagavond koos Ciro Ferrara toch groot ongenoegen van velen voor Nicola Legrottaglie en je zag al meteen dat er problemen waren. Echter is de centrale verdediging niet het grootste probleem, maar wel de rechtsback. Zdenek Grygera is niet goed genoeg, Jonathan Zebina is niet fit en vaak geblesseerd en Martin Caceres is te wisselvallig en heeft weinig ervaring. Een goede rechtsback is welkom en dat zal Juventus moeten gaan regelen tijdens de winterperiode. Geld zal in Turijn geen probleem zijn en ze moeten kost wat kost zich versterken op de rechtsback en Grygera of Zebina verkopen. De beste opties op de rechtsbackpositie zijn Rafinha van Schalke 04 en Emmanuel Eboué van Arsenal. Rafinha is jong en heeft een transferclausule van twaalf miljoen euro terwijl Eboué redelijk wat ervaring heeft en rond de tien miljoen euro moet kosten.

Het tweede probleem is het middenveld. In het begin van het seizoen werd het duo Mohammed Sissoko en Felipe Melo als een koningskoppel gezien maar tot nu toe is hier niets van te zien. Sissoko valt van de ene blessure in de andere, maar komt steeds sterk terug. Als hij fit is dan is hij wellicht één van de beste verdedigende middenvelders ter wereld maar dat kan niet worden gezegd van Felipe Melo. Deze lijkt totaal uit vorm en kan amper zestig minuten voetballen. Ik denk dat het goed zou zijn mocht hij wat rust krijgen want hij lijkt oververmoeid door de opeenvolging van wedstrijden. Claudio Marchisio is terug van weggeweest en hij zal de beste optie worden om de plek van Felipe Melo over te pakken. Jong, krachtig, fysiek en technisch sterk, hij wordt gezien als de Daniele De Rossi van Juventus en dat zegt al genoeg. Sissoko en Marchisio deden het vorig seizoen schitterend samen en van mij mogen deze twee voor de rest van het seizoen centraal op het middenveld spelen. Wanneer Felipe Melo terugkeert kan hij beter centraal achterin worden gezet naar mijn mening want fysiek schiet hij een stuk te kort.

Het derde probleem lijkt de formatie die Juventus speelt. Bij momenten lukt het goed maar meestal lopen ze er verloren bij, waardoor de tegenstander kan profiteren. Het is ook niet slim om van het ene moment op het andere over te schakelen van een 4312 naar een 4231 systeem. Diego is een speler die ruimte nodig heeft en deze wordt hem vaak ontnomen door zijn eigen teamgenoten waardoor zijn rendement niet goed is. Ze moeten goed gaan oefenen op dit systeem en een spits zoeken die mee voetbalt en niet alleen voor doel blijft wachten. De meeste zouden denken dat Amauri Carvalho dan de ideale spits zou zijn maar niets is minder waar. Ik vind dat hij zeer teleurstellend bezig is en dat hij zijn transferbedrag zeker niet waard is. David Trezeguet was goed bezig maar deze valt net zoals Vincenzo Iaquinta uit met een blessure. Als dit nog niet genoeg is heeft Amauri woensdag een spierblessure opgelopen waardoor Juventus geen echte spits heeft voor de komende wedstrijden. Nu wordt het een moeilijke keuze voor Ciro Ferrara, gaat hij starten met Alessandro Del Piero als diepe spits en Giovinco op de flank of kiest hij voor de onervaren Ciro Immobile in de spits en Del Piero op de flank? Als hij zijn verstand laat werken weet Ferrara wat hem te doen staat. Het beste is dat Juventus zo snel mogelijk een spits aantrekt die kan meevoetballen en kopbal sterk is. De beste opties hiervoor zijn Edin Dzeko en Marouane Chamakh, die nog scoorde tegen Juve.

Eén zaak is zeker, er moet het één en het ander veranderen want op deze manier kan het niet verder met Juventus. Het seizoen startte schitterend maar vanaf oktober ging het in een dalende lijn naar beneden. Niemand kan de oorzaak vinden van de problemen maar zo kan het niet meer verder. Hopelijk komen er een aantal transfers en verandert de mentaliteit van enkele spelers.

 
Juventus

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties