De verdediging van Juventus is ziek
Door Sa2Juve

Juventus speelt sinds enkele jaren terug op het hoogste niveau, maar is nog niet het Juve van voorheen. De club kon enkele goede spelers aantrekken sinds haar terugkeer, maar de verdediging bleef verloren achter. Het is al vaker gebleken, Juventus krijgt gemakkelijk doelpunten binnen en het wordt tijd dat hier verandering in komt. Tegen Bayern München liep Juventus een blamage op, en eens te meer werd duidelijk dat de verdediging van Juventus ziek is.

Het bestuur van de Turijnse hoofdmacht is jaarlijks bezig met het aantrekken van topspelers. Het enige probleem bij het aantrekken van deze spelers is dat het allemaal aanvallende spelers zijn, terwijl Juventus schreeuwt om versterking op verdedigend gebied. Ik snap niet waarom zulke topmensen in het bestuur niet inzien dat Juventus voldoende creatieve spelers heeft en zich vooral moet versterken in de verdediging. Voor je transfers door gaat voeren bekijk je toch de zwakheden van een team? Ik snap daarom ook niet waarom er steeds aanvallend ingestelde spelers worden aangetrokken. De laatste tijd is het overduidelijk, de verdediging van La Vecchia Signora schiet te kort om mee te kunnen. Het ligt niet alleen aan de kwaliteit, maar ook aan de gemiddelde leeftijd in de verdediging. Er worden veel te gemakkelijk kansen weggegeven en dit komt vooral door de oudere spelers die snelheid te kort komen tegen de jongere spelers. Gelukkig voor Juventus hebben ze twee geweldige spelers in het hart van de verdediging, namelijk Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon. Zonder deze twee zou Juventus maar een verdediging hebben van een middenmoter in de Italiaanse Serie A. Dit is vooral de hoofdreden waarom Juventus zich moeten laten gelden op de transfermarkt en minstens twee goede verdedigers moet aantrekken.

Eerst en vooral moet Juventus een aantal spelers verkopen vooraleer ze enkele aankopen. Christian Molinaro is als mens een goede jongen maar als voetballer schiet hij op alle vlakken te kort. Slecht in de verdediging, aanvallend brengt hij te weinig, slechte passes en voorzetten en hij is ook niet gelieft bij de tifosi van de Bianconeri. Bij de wedstrijden die hij speelde dit seizoen presteerde hij slecht en haalt hij nog geen gemiddelde van 5/10. Het Duitse Hoffenheim en het Italiaanse AS Roma hebben interesse in hem en ik hoop dat hij zijn geluk ergens anders zal beproeven. Het zou niet alleen hem maar ook Juventus ten goede komen want zij kunnen het geld goed gebruiken voor een vervanger.

Fabio Cannavaro was in eerste instantie, net zoals Fabio Grosso een mooie versterking. Op het eerste zicht leken deze twee ook hun naam waar te maken, maar dat was slechts een momentopname. Al enkele weken gaat het slecht, zeker na de 1-4 nederlaag tegen Bayern. Deze schandalige wedstrijd zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de slechte Europese prestatie van Juventus aller tijden. Cannavaro en Grosso presteren al enkele weken erg matig en krijgen de nodige kritiek te verwerken, ook na de wedstrijd tegen de Duitsers. Het bestuur en de trainer moeten dan ook snel gaan inzien dat het zo niet verder kan en dat ze versterking nodig hebben, liefst zo snel mogelijk.

Niet alleen de verdedigers maar ook de verdedigende middenvelders schieten vaak te kort als het gaat over verdedigen. Het beste voorbeeld is Felipe Melo die erg teleurstellend bezig is en wordt uitgefloten door zijn eigen supporters. Terecht, als je een speler haalt voor 25 miljoen euro, dan moet deze zijn waarde ook bewijzen. Melo speelt niet twee of drie weken, maar al meer dan een maand erg slecht. Fysiek schiet hij zwaar te kort en zijn passes zijn niet om aan te zien. De Braziliaan is zeker geen slechte jongen maar wel iemand die te kort komt, zeker in Europese wedstrijden. De enige twee verdedigende middenvelders die het schitterend doen bij Juventus zijn Claudio Marchisio en Mohammed Sissoko. Beide presteerde vorig jaar enorm sterk, zowel in de competitie als in de Champions League en ze moeten herenigd worden.

Ik denk dat het klaar aan duidelijk is waar ik op doel, versterking op verdedigend vlak is een must. Als een simpele supporter dit inziet, dan moeten de professionals binnen het kader van Juventus dit zeker inzien. Ze liepen door de uitschakeling een financiële kater op, vijftien miljoen euro zagen ze in rook opgaan. Het is tijd voor verandering, en hopelijk laten ze dit zien op de transfermarkt achter enkele weken.

 
Juventus

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties