Handelen of afwachten bij AC Milan?
Door AC_Milann
Dinsdag, 15 december 2009 om 20:39

AC Milan heeft zonder blessures een prima basiselftal. Maar nu is 'blessureloos' een onbekend begrip in Milaan, in het hele Serie A wat dat betreft. Belangrijke spelers mogen regelmatig weken, of zeg maar gerust maanden, in het ziekenboeg plaatsnemen. Natuurlijk, dit hoort bij het voetbal. Maar wat heeft Milan dan nog achter de hand?

Weinig, zo blijkt. Alessandro Nesta en Thiago Silva vormen een geweldige muur in het centrale verdediging. Daar waar Nesta de ervaring heeft, heeft Silva de snelheid. Het is te vergelijken met gewapend beton, ze vullen elkaar in perfectie aan. Het doet zelfs denken aan de 'Costacurta-Maldini' tijdperk. Maar nu komt het hierboven omschreven probleem: wat als er één van de twee uitvalt?

Het is al een feit, Silva mag maanden niet meer spelen vanwege een spierblessure. Nu lijkt Kakha Kaladze de enige optie. Daniele Bonera en Oguchi Onyewu vallen weg met langdurige blessures en als we nog breder gaan kijken komen we Giuseppe Favalli tegen. Waarom de 39-jarige nog steeds onder contract staat is mij sowieso een vraag, maar dat terzijde. Iedereen die begrijpt wat een verdediger moet kunnen, hoeft niet eens een goed voetbalinzicht te hebben om te weten dat de beschikbare vervangers op alle fronten te kort komen. Dan kunnen de hoog ingeschatte kenners binnen de club dit toch ook bedenken? Gaat er dan bij Adriano Galliani een lichtje branden met de gedachten, "we moet onze slag slaan in januari!"? Of gaat het fantasierijke gedachte van de beste man opeens werken en verwacht hij dat Kaladze een transformatie ondergaat en opeens goed kan verdedigen?

Het verdedigende situatie is zelfs zo erg, dat wanneer Massimo Oddo geblesseerd is, een middenvelder de gat moet opvullen. Ik beweer nu niet dat Ignazio Abate het slecht doet, maar het zegt weer veel over het beleid van Milan dat niks wilt weten van een versterking in de breedte. Galliani belooft veel. Zo werd er vlak na de transferperiode geroepen dat er een echte vervanger van Kaká gaat komen in de winter. Bedoeld hij hier David Beckham mee? Wilde hij überhaupt wel een vervanger kopen, of was het vooral bedoeld om de fans gerust te stellen tot de tijd daar is? De transferperiode ligt alweer om de hoek, maar ik heb nog totaal niks vernomen van een vervanger van de spelmaker.

Terugkomend op het probleem. Milan kent grote problemen wanneer iemand langdurig uitvalt. Nu vraag ik me telkens af: krijgt Milan nu eindelijk door dat er zonder versterkingen de doelstellingen bijna onmogelijk zijn? Gaat Galliani eindelijk eens de wensen van de fans in vervulling brengen? Gaat het dan eindelijk verjongen? Of blijven de bestuursleden aan hun standpunt vasthouden: dat we met dit selectie grote prijzen binnen gaan slepen? Het is zoals gewoonlijk afwachten.

 
AC Milan

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties