FAQ (Profiel en persoonlijke pagina)

Of terug naar het overzicht met FAQ's


Wat is dat, mijn profiel?
Om op Voetbalzone reacties in de topics te kunnen plaatsen moet je als bezoeker geregistreerd staan met je eigen gebruikersaccount. Nog niet geregistreerd? Doe dat dan hier!. Heb je een account aangemaakt en ben je ingelogd, dan kun je in topics (of op je persoonlijke pagina, die altijd aan de rechterkant van de site onder je accountnaam via een link is te bereiken) op je accountnaam klikken. Je komt dan terecht op je profielpagina. Hierop zijn allerlei gegevens over je account te vinden, zoals je aantal geplaatste reacties en pageviews, maar ook persoonlijke gegevens zoals naam en woonplaats (verplicht). Ook vind je hier een overzicht van YouTube-filmpjes die je eventueel hebt geupload, en kun je je vriendenlijst inzien.

Hoe werken de vriendenlijst- en negeerlijstfunctie?
In discussies zul je regelmatig bekende gezichten tegenkomen. Met de ene bezoeker zul je het goed kunnen vinden, aan een ander kun je je weer storen. Het kan ook voorkomen dat een bezoeker berichten plaatst in jouw profiel terwijl je van hem juist geen reacties meer wilt lezen. Daarvoor biedt Voetbalzone de negeerlijst. Zet je een bezoeker op je negeerlijst, dan zie je zijn reacties niet meer in je profielberichten staan. Een bezoeker toevoegen aan je vrienden- of negeerlijst doe je door op diens profielnaam te klikken en dan aan de rechterkant te klikken op ofwel voeg toe als vriend ofwel negeer. Op je persoonlijke pagina vind je onder het kopje profiel de gehele negeerlijst. Je vriendenlijst kun je vinden onder het tabblad vrienden op je profiel.

Hoe kan ik fan worden van een club?
Als jij in je profiel je voorkeur (of afkeer) wilt tonen voor een of meer clubs, dan kun je dit doen door de aparte pagina van de club te bezoeken. Deze is onder andere te vinden onder het tabblad Competities. Wil je bijvoorbeeld aangeven dat je fan bent van een Nederlandse club, dan klik je bovenaan op het tabblad Competities, en vervolgens op Nederland en eventueel nog de juiste Nederlandse competitie. Vervolgens zoek je de gewenste club op in de ranglijst en klikt erop. Dan zit je op de clubpagina en klik je hier onder communityopties op 'Ik ben een fan van deze club' of 'Ik heb een afkeer van deze club'. Op de Communitypagina wordt bijgehouden hoeveel mensen een voorkeur of afkeer hebben aangegeven voor alle beschikbare clubs op Voetbalzone.

Hoe voeg ik YouTube-filmpjes aan mijn profiel toe?
Wil je een YouTube-filmpje toevoegen aan je profiel, dan kun je dit doen op je Persoonlijke pagina. Onder interactie vind je de gelijknamige optie. Hierna hoef je alleen een naam van het filmpje plus de code (URL) op te geven. Zorg wel dat je ook hier de regels die op Voetbalzone gelden respecteert. Dus geen filmpjes met een opruiende naam of inhoud, ontoelaatbaar taalgebruik, anti-filmpjes, enzovoort. Ook niet-voetbalgerelateerde filmpjes zoals muziekvideo’s zijn niet toegestaan.

Hoe werkt dat, privé-berichten ontvangen en versturen?
Mocht je een bezoeker een privé-berichtje willen versturen, dan kun je dit simpel doen door op diens profiel te klikken en vervolgens te klikken op Stuur privebericht. Sta je op de negeerlijst van deze persoon dan zul je geen privé-bericht kunnen versturen. Het reactiesysteem verstuurt je vanaf de account 'Moderators' elke keer een automatisch bericht als een moderator een bericht van je verwijdert, je een ban of waarschuwing geeft, je puntenaantal wijzigt, enzovoort. Deze automatische berichten kunnen moderators ook inzien, in tegenstelling tot persoonlijke privé-berichten, die echt privé zijn en alleen worden ingekeken als er een klacht binnenkomt van overlast. Wordt er bijvoorbeeld een bericht van je verwijderd en ben je het er niet mee eens, dan kun je je bezwaar aangeven door op reageren te klikken. Je bericht komt dan terecht bij de moderator, die er dan naar zal kijken. Je inbox met al je privé-berichten is te vinden op je persoonlijke pagina onder het kopje berichten, maar kun je ook sneller bereiken via postvak IN , aan de rechterkant van de site bij je inlognaam.

Hoe plaats ik reacties in een profiel, en worden deze ook gemodereerd?
Reacties in een profiel plaatsen gaat op exact dezelfde manier als reacties in topics plaatsen. Als je iemands profiel bezoekt door op diens naam te klikken dan zul je onderaan het profiel het bekende reactiegedeelte vinden wat je ook altijd onderaan de topics vindt. Hier kun je je reactie plaatsen en er eventueel smilies, opstellingen en filmpjes aan toevoegen. Voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat kun je terecht in de FAQ Reageren op Voetbalzone. Let op: het is volledig jouw eigen verantwoordelijkheid dat er in je profiel geen reacties staan die in strijd zijn met de huisregels, die ook hier gewoon gelden. Moderators zullen slechts modereren in een profiel als hier klachten over binnenkomen. Bij herhaaldelijke klachten kunnen we maatregelen nemen, zoals het uitdelen van een ban. Vind je het teveel werk om de reacties in je profiel te modereren, dan kun je de reactiemogelijkheid uitzetten. Dit doe je door op je persoonlijke pagina onder instellingen te klikken op instellingen veranderen, en vervolgens onder reactieinstellingen het hokje achter andere leden mogen niet reageren op mijn profiel aan te vinken. Ook kun je hier instellen dat profielreacties in het geheel niet zichtbaar zijn op je profiel. Haal hiervoor het vinkje weg in het hokje achter reacties zichtbaar. Mocht je willen dat slechts bepaalde personen die voor overlast zorgen niet kunnen reageren op je profiel, gebruik dan de negeerfunctie. Uitleg over hoe deze werkt vindt je in deze FAQ in antwoord op de vraag Hoe werken de vriendenlijst- en negeerlijstfunctie?

Kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?
Wanneer je al een poos een account hebt op Voetbalzone kan het natuurlijk gebeuren dat je eens een keer aan een andere gebruikersnaam toe bent. Als je de moderators even een bericht stuurt dan kunnen zij deze voor je veranderen. Het is overigens niet de bedoeling om met regelmaat van naam te veranderen.