FAQ (Community)

Of terug naar het overzicht met FAQ's


Wat is het doel van de Communitypagina?
De achterban maakt een belangrijk deel uit van Voetbalzone. Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het laatste voetbalnieuws en hierover met elkaar te discussiëren. Zonder jullie geen Voetbalzone! Op de Communitypagina krijg je een goed beeld van de bezoekersschare op de site aan de hand van lijstjes van jarige leden, de meest actieve bezoekers, de nieuwste leden, meest populaire clubs, enzovoort. Ook heb je er de beschikking over een zoekfunctie om andere leden op te zoeken, vind je er een link naar de clubexpertspagina en is er een overzicht te vinden van YouTube-filmpjesdie door leden zijn geupload. Een van de belangrijkste gedeeltes op de communitypagina is de pagina met mededelingen . Hier zullen we met regelmaat naar de bezoekers toe communiceren als we bijvoorbeeld een beleidswijziging doorvoeren of een algemene reminder willen geven in het geval van massale overtreding van een van de huisregels. Het is dus zeer raadzaam om deze pagina regelmatig over te kijken!

Wat voegt het forum toe aan het reactiesysteem op de frontpage?
Op de frontpage kun je dagelijks terecht voor het laatste nieuws, waarover in de verschillende topics gediscussieerd kan worden. Op Voetbalzone kun je echter ook terecht op het omvangrijke forum. Behalve over voetbal, waar op het forum over alle denkbare spelers, competities, clubs, shirts, stadions, transfers, goals of bloopers kan worden gediscussieerd, is er op het forum ook ruimte voor discussies over bijvoorbeeld muziek, film, games, politiek of hobby’s. Daarnaast zijn er vele forumspellen en is er een Toto waar je een gokje kan wagen op de vele wedstrijden in diverse competities elke week. En is er over het onderwerp waarover jij wil praten nog geen topic? Dan open je gewoon zelf een discussie! Het verschil is dus dat op de frontpage de inhoud van het geplaatste artikel door de redactie wordt bepaald en daarmee ook wat ontopic is en wat niet (anders gezegd: waar de discussie over moet gaan), terwijl de bezoekers op het forum zelf bepalen waar de discussie over gaat. Let wel, op het forum gelden weer andere huisregels, die op sommige punten verschillen van die van op de frontpage. Zo zijn zoals gezegd de regels omtrent ontopic/offtopic anders, is het speculeren over transfers op het forum toegestaan waar daar op de frontpage eisen aan gesteld worden en worden er op het forum minder eisen gesteld aan de onderbouwing van berichten. Er is ook een apart forumteam werkzaam, en je hebt een aparte forumaccount nodig om er reacties te kunnen plaatsen.

Kom ik in aanmerking voor de rubriek Lid in de schijnwerper, en hoe meld ik me aan?
In principe komen alle geregistreerde bezoekers in aanmerking voor deze rubriek. Wij kiezen er de leukste aanmeldingen uit. Belangstellenden kunnen zich melden door op de link onder de rubriek te klikken en het formulier in te vullen. Probeer wel een beetje netjes te typen. De redactie zal taalfoutjes corrigeren, maar het moet niet de bedoeling zijn dat ze de halve tekst opnieuw typen.