FAQ (Leden en hun niveau)

Of terug naar het overzicht met FAQ's


Bezoekersniveau, wat houdt het in?
In de topics en in de profielen van leden zie je onder elke gebruikersnaam een groen balkje staan. Hoe groener het balkje, hoe meer punten een bezoeker heeft. Elke bezoeker begint met 75 punten.

Er zijn in totaal vier niveaus. In welk niveau je zit hangt af van het aantal punten dat je hebt (als je wilt zien hoeveel punten een lid heeft, houd dan je muiscursor boven het groene balkje). De verschillende niveaus zijn zo opgebouwd :

Niveau 1 (1 t/m 49 punten)
Niveau 2 (50 t/m 99 punten)
Niveau 3 (100 t/m 200 punten)
Niveau 4 (minimaal 150 punten en alleen na goedkeuring van de Moderators Crew)

Het niveau zegt het één en ander over op wat voor niveau je als lid discussieert. Kun je op een duidelijke manier je mening weergeven en deze inhoudelijk goed onderbouwen aan de hand van argumenten? Het zegt daarentegen niks over het soort mening dat je verkondigt. Het niveau waarin je zit geeft aan hoe je als lid om weet te gaan met andere meningen. Sommige bezoekers worden snel agressief of zijn weinig respectvol, anderen weten wel respect te tonen voor medebezoekers en de huisregels. Dit laatste is waar we zoveel mogelijk naar streven op Voetbalzone en dat willen we ook aanmoedigen, mede door het gebruik van verschillende niveaus.

Wat zijn de voordelen?
Indien je stijgt in niveau op Voetbalzone, is dat natuurlijk een soort van erkenning. Maar er is méér dan alleen deze erkenning. Een voordeel voor leden met het hoogste niveau (4) is namelijk dat zij andere leden kunnen complimenteren voor een reactie in een topic.

Hiermee kun je waardering uitspreken aan andere leden en diegene hiermee 1 punt toekennen. Op deze manier heb jij, als Voetbalzone-bezoeker van een hoog niveau, invloed op het niveau van je mede-bezoekers. Er kan één compliment per reactie uitgedeeld worden en ieder lid kan éénmaal per 15 minuten een compliment geven.

De complimenten hebben als doel om een inhoudelijke discussie te stimuleren dus het is de bedoeling dat er alleen complimenten voor onderscheidende en onderbouwde berichten worden gegeven. Een bezoeker moet het punt wel ‘verdienen’. Het is dus niet de bedoeling complimenten uit te delen aan iemand omdat het een vriend van je is of aanhanger van dezelfde club. Tegen misbruik van de complimentfunctie wordt opgetreden: je kunt teruggeplaatst worden naar een lager niveau.

Wie bepaalt welk lid in welk niveau thuishoort?
Dat heb je in de eerste plaats zelf in de hand. Toon je aan op een inhoudelijke manier te kunnen discussiëren met respect voor de huisregels en je medebezoeker, dan ligt het voor de hand dat je niveau zal stijgen.

Elke bezoeker die 50 berichten plaatst zonder dat er één punt wordt afgetrokken door een verwijderd bericht, krijgt 3 bonuspunten. Leden uit niveau 4 kunnen je complimenteren voor je reactie, wat voor jou betekent dat je een punt verdient.

Daarnaast kun je met waardevolle reacties de aandacht van moderators trekken. Ook zij kunnen je, in uitzonderlijke gevallen, plus- of minpunten toekennen, met bijhorende gevolgen. Het is helemaal aan jou!

Ook sociale controle wordt beloond. Je kunt reacties melden die niet thuishoren in een topic d.m.v de rapporteerknop. Bij de ernstige meldingen kan je ook hier een bonuspunt voor krijgen. Let wel; elke reactie kan maar éénmaal worden gerapporteerd en misbruik wordt bestraft.

Als jij van jezelf vindt dat je toe bent aan een niveau hoger, dan kun je altijd een pb of mail naar de Moderators sturen. Zij bekijken dan je verzoek en beslissen of je promotie verdiend.Leden ontvangen automatisch minpunten als ze de regels overtreden. Elk verwijderd bericht levert 1 punt aftrek op, op een enkele uitzonderingssituatie na. De meest voorkomende hiervan zijn dubbelposts en reacties op verwijderde berichten (mits zelf verder conform de regels).

Bij een ban van 2 dagen krijg je 5 punten in mindering, bij bans van 1 week en 2 weken is dat achtereenvolgens 15 en 25 punten, en een definitieve ban of IP-ban zet je puntenaantal op 0. (Laatste) waarschuwingen leveren geen minpunten op. Als je op 0 punten komt zullen de moderators bekijken of er een definitieve ban volgt of dat de bezoeker nog een laatste kans verdient.

Nieuwe leden beginnen standaard op 75 punten (niveau 2). Van elke wijziging in je puntenaantal ontvang je een persoonlijk bericht.

Mag ik in niveau 4?
We zijn altijd bereid waardevolle leden in een hoger niveau te plaatsen. Denk jij dat je niveau 4 verdient? Laat het ons weten! Je kan de moderators door middel van een berichtje een verzoek doen.

Leden waarbij we regelmatig moeten ingrijpen kunnen zich de moeite van zo''''n verzoek besparen. Je reactiegedrag moet wel naar behoren zijn om in aanmerking te komen voor promotie naar een hoger niveau.

De moderators zijn niet echt objectief met het uitdelen van complimenten!
Complimenten uitdelen behoort niet tot het takenpakket van de moderators. Het zijn puur de bezoekers uit niveau 4 die de complimenten uitdelen. Moderators zitten standaard wél in niveau 4, en kunnen als bezoekers deelnemen aan discussies. Vanuit die rol kan ook een moderator een compliment uitdelen, maar daarin verschilt hij niet van de bezoekers.

Moderators oefenen wel enige controle uit op het gebruik van de complimentfunctie. Vermoed jij misbruik van de complimentknop, dan kun je het gecomplimenteerde bericht rapporteren met daarbij een duidelijke toelichting, of contact opnemen met het moderatorteam.