FAQ (Reageren op Voetbalzone)

Of terug naar het overzicht met FAQ's


Ik wil reageren maar kan niet inloggen. Wat moet ik doen?
Heb je je geregistreerd als lid van Voetbalzone? Heb je een bevestigings e-mail gekregen en je account geactiveerd? Dan zou je normaal gesproken moeten kunnen inloggen. Is dit niet het geval? Controleer dan even of je browser cookies accepteert. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met onze technische dienst.

Hoe reageer ik in een topic?
Onderaan elke topic staat een venster waarin je je reactie kunt plaatsen.In dit venster kun je je reactie typen. Wanneer je vervolgens op de knop verstuur reactie klikt wordt de reactie geplaatst. Deze reactie komt onder alle reacties te staan.

Je kunt ook direct reageren op reacties van anderen.Door op het knopje te klikken (rechts bij een reactie) verschijnt er een nieuw venster, waarin je direct kunt reageren op bovenstaande reactie.

Hoe gebruik ik smilies?
Door op het knopje te klikken bij het reactievenster, verschijnt er een nieuw venster in beeld met alle smilies die te gebruiken zijn. Door op de gewenste smiley te klikken in dit venster komt de smiley in je reactie te staan.

Hoe maak ik een opstelling?
Door op het knopje te klikken bij het reactievenster, verschijnt er een nieuw venster in beeld waarin een opstelling gemaakt kan worden. Deze wordt meegestuurd samen met een reactie. Alleen een opstelling posten is niet toegestaan, het bericht moet ook altijd inhoud bevatten, bijvoorbeeld een onderbouwing van de opstelling of gekozen tactiek.
Een opstelling wordt alleen opgeslagen als alle spelersnamen zijn ingevuld. Er kan gekozen worden tussen verschillende tactieken.

Hoe koppel ik YouTube-video''s?
Door op het knopje X (pic aanpassen) te klikken bij het reactievenster, verschijnt er een nieuw venster in beeld waarmee gezocht kan worden naar YouTube-filmpjes op Voetbalzone.
Heb je zelf YouTube-filmpjes gekoppeld aan je profiel op Voetbalzone? Dan kun je zoeken naar eigen filmpjes. Daarnaast kun je zoeken naar filmpjes van andere leden en deze vervolgens koppelen aan je reactie.

Zorg wel dat je ook hier de regels die op Voetbalzone gelden respecteert. Dus geen filmpjes met een opruiende naam of inhoud, ontoelaatbaar taalgebruik, anti-filmpjes, enzovoort. Ook niet-voetbalgerelateerde filmpjes zoals muziekvideo’s zijn niet toegestaan.

Hoe meld ik een kwalijke post?
Als je in de discussie een bericht tegenkomt waarvan je denkt dat deze in strijd is met de < href=policies.asp>policies, ga er dan niet op reageren maar meld deze in het meldpunt.

Door op het knopje te klikken boven het betreffende bericht, verschijnt er een nieuw venster in beeld waarmee je het bericht kan melden bij de moderators. Hiermee help je de moderators een handje om de site leuk te houden.Met het drop-downmenu kun je een reden aangeven waarom jij de post niet vindt kunnen, eventueel kun je in het tekstvak nog een toelichting geven.

Een moderator zal vervolgens beoordelen wat er met het bericht gebeurt. In het geval van een ernstige melding kan de moderator besluiten een bonuspunt toe te kennen. Misbruik van de meldfunctie wordt echter bestraft.

Waarom heb ik geen punt ontvangen voor mijn melding?
Alleen de meer ernstige gerapporteerde reacties belonen we met een punt. Dit is noodzakelijk omdat anders sommige bezoekers zelfs vrij onschuldige berichten gaan rapporteren in de hoop punten te verdienen. Dit levert ons in de praktijk alleen maar meer werk op in plaats van minder werk, en bezoekers die qua niveau van hun reacties niet thuishoren in niveau 3 kunnen er anders toch in terechtkomen.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de beslissing van een moderator?
Het kan natuurlijk gebeuren dat je het oneens bent met een beslissing van een moderator : je vindt de verwijdering van je post onterecht of bent het niet eens met een ban die je hebt gekregen. In dat geval kun je de moderators altijd even een bericht sturen. Vergeet niet je gebruikersnaam en eventueel de betrokken topic ook even door te geven.

Het is wel de bedoeling dat je in je bericht of mail uitlegt waarom je het er niet mee eens bent. Een moderator zal de situatie dan bekijken en al dan niet besluiten de beslissing te herzien.

Overigens is het uitsluitend de bedoeling om een bericht of e-mail te sturen over een eigen bericht. Kwalijke berichten van andere bezoekers kun je melden via het meldpunt.