FAQ (Bans en het modereren van reacties)

Of terug naar het overzicht met FAQ's


Wat houdt moderatie precies in?
Moderatie houdt in dat de berichten die bezoekers op Voetbalzone plaatsen op inhoud worden gecontroleerd. Dat wil zeggen, dat als er teksten in staan die tegen de regels zijn, deze verwijderd of aangepast worden.

Wat is een moderator?
Een moderator is een door Voetbalzone aangewezen persoon die de reacties op de frontpage controleert om te zien of deze aan de regels voldoen. Indien dit niet zo is, dan zal de moderator actie ondernemen.

Wat gebeurt er als mijn reactie niet voldoet aan de regels?
Indien je reactie niet voldoet aan de regels van Voetbalzone zal een moderator optreden en je reactie aanpassen of zo nodig verwijderen. Afhankelijk van wat er in jouw reactie stond kan een moderator je een waarschuwing of ban geven. Ben je al eerder in de fout gegaan of is je reactie ver buiten de perken, dan kan het je zelfs een ban opleveren. De duur van deze ban ligt geheel aan de inhoud van je reactie.

Ja hallo, die moderator is puur voor Ajax!
De moderators die door Voetbalzone zijn aangenomen zijn voor 100% objectief. Dit wil zeggen dat als jij als PSV- supporter een ban krijgt van een moderator die voor Ajax is, dit werkelijk niets met elkaar te maken heeft. Alle moderators handelen objectief ten opzichte van leden en dus ook wanneer jij voor een andere club dan de moderator bent.

Ik ben verbannen van de site, wat nu?
Dit gebeurt niet zomaar en een moderator zal hier zijn reden voor hebben gehad. Het enige wat rest is het uitzitten van je ban en wachten tot deze over is. Mocht je van mening zijn dat het een fout is van onze kant dan kun je de moderators een bericht sturen met een uitleg over waarom je het er niet mee eens bent.

Het was mijn broertje, m’n zus of mijn opa!
Je bent zelf verantwoordelijk voor je account, dus mocht iemand op jouw account dingen posten waardoor je een ban krijgt dan is het jouw verantwoordelijkheid! Zorg er dus voor dat je goed uitlogt als je achter je computer weggaat en iemand anders er bij kan.

Jo mEn! Ch³ck dieh banz ff weg joh wiljuh?
Korte en onleesbare mails over een ban nemen we niet in behandeling. We willen een duidelijke uitleg hoe het zit met jouw ban en waarom je het er niet mee eens bent. Met een korte mail die onduidelijk is, schieten zowel wij als jij dus niets op. Ook scheldmailtjes worden niet beantwoord.

Ja maar die overtreding is veel erger!
Moderators zijn niet 24 uur per dag in alle topics aanwezig dus het kan zijn dat er kwalijke berichten enige tijd in een topic blijven staan. Dit is nog geen reden om zelf de regels dan ook maar wat ruimer te nemen. Je bent verantwoordelijk voor de berichten die jij plaatst dus je beroepen op berichten van anderen heeft weinig zin.

Waarom mag ik geen streams plaatsen?
Streams (sites waar voetbalwedstrijden op ''''afgetapte'''' kanalen gratis te zien zijn) zijn illegaal en daarom streng verboden op Voetbalzone. Zowel tegen het vragen ernaar als het plaatsen ervan wordt streng opgetreden: na 1x volgt een waarschuwing, na 2x een ban van 2 dagen. Ga je hierna door dan kan dat tot een langere en uiteindelijk een definitieve ban leiden.

Ik heb al heel lang een waarschuwing. Blijft dat zo?
Als je een waarschuwing krijgt blijft deze voor onbepaalde tijd staan. Na verloop van tijd kunnen de moderators besluiten de waarschuwing weer te verwijderen maar als jij na een poos van mening bent dat je waarschuwing wel weer verwijderd zou kunnen worden dan kun je altijd een verzoek doen door de moderators een bericht te sturen. Denk er wel om je verzoek te onderbouwen, leg ons uit waarom jij denkt dat de waarschuwing niet meer nodig is.

Waarom zijn jullie zo streng over een paar regels in een andere taal?
Het is op Voetbalzone alleen toegestaan om in het Nederlands te posten. Buiten de voor alle bezoekers begrijpelijke uitdrukkingen of aanmoedigingen wordt er in alle andere situaties één lijn getrokken: een ban van 2 weken. Omdat de moderators onmogelijk berichten in alle talen kunnen controleren kunnen berichten in een andere taal makkelijk leiden tot niet te controleren provocaties en scheldpartijen. Vandaar dat hier streng tegen opgetreden wordt. Er wordt hierin geen onderscheid gemaakt in taal. Ook het quoten van een buitenlands artikel is alleen toegestaan als de (samengevatte) tekst is vertaald naar het Nederlands. Wel mag er, als het iets toevoegt aan je bericht, een link naar een relevant buitenlands artikel geplaatst worden.

Mijn vraag zit er niet tussen!
Zit je vraag er niet tussen? Dan kun je altijd even een berichtje sturen naar de moderators.