Laatste discussies op het voetbalnieuws
 
21 april om 00:02
Misschien een wedstrijd regelen oranje uit bij maroco en dan ook afelay erbij waarmee hij ons ek toen verpeste uitnodigen...
 
21 april om 00:02
Ik word een beetje moe van die mensen die alleen maar roepen dat VAR corrupt is, of alleen maar in het voordeel is van de grote clubs. Dit Calimerogedrag mag nu wel een keer stoppen. VAR is een prima aanvulling voor scheidsrechters er worden dit seizoen veel minder cruciale fouten gemaakt. Eerlijker toch? Vandaag had Huntelaar direct rood kunnen krijgen... Dat was herbenige waar ik even twijfelde. De rest weer uitstekend gedaan. Dit wilde ik even kwijt.
 
20 april om 23:57
Tadic is dit seizoen toch echt met stip de grootste kwal van de eredivisie. Duikelen en om kaarten vragen bij het leven, en dan zelf zo'n tergend arrogante reactie geven na afloop. Brrr.
 
20 april om 23:42
Kan niet geloven hoe er met umtiti omgegaan word.
Die jonge zal toch niet verleerd zijn om te voetballen of wel dan?
Daarnaast is die in vorm beter dan lenglet, dus geef hem een kans om weer in vorm te komen.
Zo te zien hebben ze al besloten dat umtiti gaat en de ligt komt.
Had liever lenglet zien gaan als het per se moest inplaats van umtiti
 
bo
20 april om 23:32
Stam maakt er net zoals Reading weer een rommeltje van. Daar heeft hij in de laatste 25 wedstrijden 1x gewonnen. (zoek het maar op!) . Door zijn overkomen lijkt hij in eerste instantie sterk over te komen, een lange termijn motivator is hij niet!
 
20 april om 23:23
De regel bij dit soort lastige situatie is simpel; fluiten in het voordeel van de grote club. Althans, dat lijkt altijd zo.
 
20 april om 23:10
Sorry hoor Ten Hag.
Je bagateliseert nu de overtreding van Huntelaar door te zeggen dat het iets te ver ging.
Gewoon zeggen dat het nergens op leek en totaal onnodig was zou je sieren!
 
20 april om 23:09
Typisch AZ. Bij vlagen leuk voetbal, leuke resultaten. Maar zodra er iets op het spel staat choken ze. Dik verdiende derde plek voor Feyenoord
 
20 april om 23:05
Ik als PSV’er vind het aan de ene kant zeer frustrerend. Aan de andere kant vind ik dat van Bommel gefaald heeft met Rosario en Hendrickx te blijven opstellen terwijl dat niet werkte. Het is dus gewoon volledig zijn eigen schuld en daardoor weiger ik gefrustreerd te zijn over een eredivisiewedstrijd van Ajax. Ajax word het Bayern van Nederland en PSV Dortmund. Als de KNVB Ajax blijft helpen met competitieverschuiven zullen de CL-wedstrijden van Ajax in de toekomst geen invloed hebben op de Eredivisieprestaties. Ik vind het leuk dat Ajax het goed doet, maar veel teams uit het buitenland die het goed doen in de CL worden gedwongen hun opstelling in competitiewedstrijden aan te passen waardoor ze daar slechter presteren. Ik vind het allemaal leuk en aardig dat we Ajax helpen en dat het goed is voor het Nederlandse voetbal, maar we moeten eerlijk zijn dat de enige ploeg die je echt helpt Ajax is. PSV zal er eerder een CL plaatsje door krijgen, maar op nationaal schaalniveau zal Ajax PSV verpulveren. Elke goede speler die kan kiezen tussen Ajax en PSV gaat voor Ajax. Begrijp me niet verkeerd, Ajax is op eigen kracht zo ver gekomen maar het is aan de KNVB te danken dat Ajax er zo weinig last van heeft gehad in de competitie. Als de KNVB de laatste jaren deze handelswijze ook bij andere clubs had toegepast had ik er echter totaal geen probleem mee gehad.
 
20 april om 23:04
Groningen had wel een penalty moeten krijgen, de arm van Taliafigo was zeker langs zijn lichaam, voor de rest heeft Higler goed gefloten.
 
20 april om 23:02
Wel bijzonder dat één van de weinige spelers van dit Ajax waar ik weinig sympathie voor op kan brengen juist onze ex-speler is. Deze reactie wat dat betreft is typerend.
 
20 april om 22:59
Tjee zeg!
Ik had alles verwacht Tadic,maar voor mij val je nu flink door de mand.
Hoezo moeten ze respect hebben voor Ajax?
Kom op zeg zeikerd,je hebt drie punten en daar mag je wat deze wedstrijd betreft je handjes flink dicht knijpen!
Bovendien liep meneer zelf tezeuren om een gele kaart...
Wat een engnek zeg,had ik niet achter hem gezocht!
 
20 april om 22:55
Jeetje, meneer tadic kan wel zeuren hoor. Groningen heeft gedaan wat ze moesten doen om het ajax zo moeilijk mogelijk te maken. Ze maakten idd overtredingen en vertraagde het spel, maar deden dat binnen wat higler toeliet. En ja, er werd ook overdreven gerold als er contact was, maar laat nou net hetgeen zijn wat tadic ook vaak doet en over klagen bij de scheidsrechter hoeft hij al helemaal niet te beginnen.
 
20 april om 22:45
Compleet verdiende overwinning voor Feyenoord. Feyenoord heeft eigenlijk bijna de hele wedstrijd gedomineerd en op die wereldgoal van Seuntjens na was het ook niet veel eigenlijk. Wel goed dat Myron Boadu weer minuten heeft gemaakt, het is maar te hopen dat Johnsen daardoor nooit meer het veld hoeft te betreden. Nu maar even Ajax supporten in de bekerfinale, zodat we die directe Europa league-plek krijgen.
 
20 april om 22:43
Off topic: mensen ik vraag mij al een lange tijd iets af. Hoe zit het met de verdeling van de tickets voor Europa: stel Ajax wint de Eredivisie en de Champions League. Doordat ze de Champions League winnen zijn ze automatisch geplaatst voor de Champions League volgend jaar. Gaat dan het champions League ticket van de Eredivisie naar PSV? En dat van PSV naar de nummer 3? En gaat nummer 4 dan rechtstreeks de Europa League in? En gaat de nummer 5 dan rechtstreeks Europa in als Ajax ook de KNVB beker wint? En hoe zit het dan met de Playoffs. Die worden voor de Champions League finale gespeeld tussen de nummers 5 t/m 8 maar zouden indien Ajax succes heeft eigenlijk tussen de nummers 6 t/m 9 gespeeld moeten worden? Wie o wie begrijpt mij nog en kan mijn vragen beantwoorden?
 
20 april om 22:43
Dit was echt een zaadpot van barca. Dat er 2 verdedigers scoren zegt ook genoeg over het niveau van de barca spelers vandaag. Behalve vidal dan die tenminste alles gaf en zijn best deed. MOTM imo
 
20 april om 22:43
Als hij dat heeft gezegd is hij een complete amateur. Dat zou dus betekenen dat de Jong compleet verrot geschopt mag worden omdat hij balvast is en graag regisseert met de bal aan de voet. Serieus wat een idioot die Higler. Ik zou compleet uit mijn stekker gaan tegen zo'n vent. Terecht dat de Jong boos is.
 
20 april om 22:42
Gelukkig weer 3 punten, maar verder beneden niveau. Valverde blijft maar bewijzen niet bij Barcelona te passen. Het hele seizoen al zijn de manier van spelen, opstellingen, wissels en spelopvattingen Barcelona onwaardig en atypisch voor de club en diens geschiedenis. Telkens is het spel niet goed genoeg, maar komen de punten wel binnen. Deze man zijn baan is al zo vaak gered door Messi die de punten maar blijft binnenslepen voor de club… Daarnaast wil Barcelona altijd perse een trainer die al een link met de club heeft. Een nobel streven, maar in tijden van schaarste zoals nu is het tevens een beperking. Het typerende tiki-taka is nog maar zelden te aanschouwen. Dit is natuurlijk niet alleen de schuld van de coach, maar deze beperkt zijn spelers wel naar mijn mening.

Hij blijft maar vasthouden aan minstens 2 van de 3 controlerende veteranen Busquets-Rakitic-Vidal. Ik houd mijn hart vast als deze man (en zo ziet het er wel naar uit…) volgend jaar de keuze moet maken tussen bovenstaande 3 veteranen op hun retour en de 3 toptalenten De Jong-Arthur-Alena. Dan ga ik er even vanuit dat Roberto en Coutinho (eigenlijk ook middenvelders) niet voor het middenveld worden overwogen, en Denis, Gomes en Rafinha allen vertrekken. Busquets is nog altijd een basisspeler en een fundament voor het spel van Barcelona. Rakitic is ook nog belangrijk maar al lang niet meer de topper van een aantal jaar geleden. Daarnaast wordt hij niet meer beter en steeds minder waard, dus zou ik hem eigenlijk het liefst na dit seizoen zien vertrekken. Vidal brengt met zijn vechtersspirit zeker wat extra’s maar mag absoluut niet in de basis staan. Echter vrees ik dat de 3 toptalenten op het middenveld, door een gebrek aan speelminuten en vrijheid van hun coach, zich niet optimaal kunnen gaan ontwikkelen.

Suarez was vandaag wederom helaas niet sterk genoeg. Hij maakt slordige fouten en ondanks dat hij nog steeds belangrijke en knappe doelpunten maakt, is hij zijn ploeg eigenlijk vooral tot last met zijn vele balverlies en gebrek aan meeverdedigen. Een vervanger vinden gaat echter lastig zijn: spits zijn bij Barcelona is namelijk geen eenvoudige taak. Je moet goed mee kunnen in het korte combinatiespel en sterk zijn in de kleine ruimte. Daarnaast moet je echter ook goed de bal vast kunnen houden en in je eentje wat kunnen produceren. Ik zou echt niet weten wie zo’n rol zou kunnen vervullen. Helemaal los daarvan hebben Messi en Suarez een hele goede band dus Suarez zal hoe dan ook niet snel naar de bank verhuizen. Daarnaast heeft hij natuurlijk een behoorlijke status en groot salaris. Dus welke speler voldoet aan al die voetbal eisen en zou ook nog eens deze concurrentiestrijd willen aangaan? Ik weet het niet, maar Barcelona heeft op dit moment geen plan B als het niet loopt en heeft ook geen plan voor de toekomst. Het doel, de verdediging (helemaal indien De Ligt komt) en het middenveld zijn al redelijk voorbereid op de toekomst, maar de aanval niet (voor Messi en Suarez zijn geen vervangers. Dembele is nog te inconsistent, Coutinho is sowieso geen aanvaller en speelt nog niet goed voor Barcelona. Malcom zijn eerste seizoen is ook teleurstellend). De financiële middelen zijn gelukkig wel aanwezig dus ik hoop dat de club daar alsnog in slaat. Nu eerst de focus op de landstitel, de Champions League en de bekerfinale. Forca Barca!
 
20 april om 22:42
Wat een jankerd, en maar lullen en kaarten vragen past goed bij Barça bahbah
 
20 april om 22:42
Scheids schorsen voor 25 wedstrijden, zijn scheidscursus opnieuw laten doen en hem na zijn schorsing laten beginnen in de tweede klasse.
 
20 april om 22:41
Van Persie wat een genot voor het oog. Top spits ! Stiekem hoop ik op een extra jaar met van Persie. Feyenoord verdiend derde. AZ is simpelweg minder dan Feyenoord.
 
20 april om 22:39
@redactie Cuco Martina is rechtsback Belangrijke punten voor het gevoel dat Feyenoord nog ver boven de subtop staat. Europees voetbal was het minste haalbare dit seizoen, en is zo goed als gelukt.
 
20 april om 22:38
Goede wedstrijd. Het was een tijdje terug dat ik mij had vermaakt met een wedstrijd van Feyenoord. AZ kwam vanuit het niets op 0-1, maar heeft eigenlijk de hele wedstrijd achter de bal aangelopen.
 
20 april om 22:37
Heb een feestje, kermis namelijk, wat voor onze brabanders onder de rijn is. Hie hebben zowel feyenoord als az gespeeld qua kwalitieitsverschil? Kan iemand dat mij vertellen?
 
20 april om 22:37
AZ 2e helft compleet kansloos, wat was dat slecht. Prachtgoal van Malacia en van de oude vos Van Persie ook een mooie, mooie afscheidstour voor hem!
 
20 april om 22:28
Ik roep net in een ander topic dat Higler buitenom twee discutabele momenten om een goede wedstrijd heeft gefloten, omdat hij veel door liet voetballen. Maar als dit daadwerkelijk waar is dan neem ik mijn woorden direct terug. Dit kan en mag je als scheidsrechter gewoon niet zeggen. En hoe Frenkie altijd overkomt in interviews e.d. lijkt het mij sterk dat hij dit verzint. Die jongen is imo altijd eerlijk en oprecht. Mag van mij een onderzoek gedaan worden en de beste man een jaartje derde divisie laten fluiten mocht het waar zijn.
 
20 april om 22:23
De uitleg is duidelijk bij de handsbal, maar waarom niet kijken om het nog een keer wat duidelijker te zien?
 
20 april om 22:22
Wel een geniale reactie van de jong. Je moet de regels toepassen en niet maken. 100 % gelijk.
 
20 april om 22:17
Tja, dan ben je uitgeluld. Tegen zoveel domheid en onkunde kan ik niet op.
De bal raakt eerst de arm en kaatst vervolgens op zijn borst/zij. Meer slaat hij de bal daarheen. De arm had absoluut geen natuurlijke houding, maar naar voren uitgestoken. Ik zeg niet dat de handsbal bewust was (zeker niet), maar het was hands waarbij hij voordeel haalt uit de situatie. Maar ja, als alles recht lult wat krom is, wie ben ik dan.......
 
20 april om 22:17
Ach zeg... scheidsrechters zijn geen robots. Frans Derks was vroeger n persoonlijkheid als scheids. Die zei gewoon: ‘niet zeiken klootzak’.. en dat werd achteraf gewaardeerd. We zijn toch niet van suiker.