51
Samcro
13 maart 2018 om 14:37
Hopelijk stort het helemaal in voor Youness, met z`n rare fratsen. Weigeren in te vallen, je werk doen , over het paard getild ventje.

Reacties

 
83
STORING
13 maart 2018 om 14:47
Om dan te wensen dat het voor hem helemaal instort is ook wel het extreme. Hij moet ten alle tijden bereid zijn in te vallen maar ik kan mij ook wel plaatsen in zijn situatie. Je loopt al bijna een hele helft warm en moet in de laatste anderhalve minuut invallen. Dan denk je ook ja bekijk het ff. Al die tijd dat je warm loopt zit je met je hoofd in de wedstrijd maar het bord gaat maar niet omhoog. Het is verder ook niet dat er nog iets te forceren viel in de wedstrijd en ik denk dat veel voetballers met karakter er net zo mee om zouden gaan. Als bijvoorbeeld Zlatan zich zo gedroeg noemde iedereen hem “baas”.
 
8
Samcro
13 maart 2018 om 14:57
Ik noem Zlatan sws nooit baas, want je prikt zo door zijn toneelstukje heen. Echter heeft die wel wat meer status dan deze Younes die net komt kijken en het voorlopig alleen een korte periode in onze MM competitie heeft laten zien.

Je kunnen plaatsen in zijn situatie is niets mis mee, er valt zelfs nog wat voor te zeggen en ik zou waarschijnlijk hetzelfde denken, maar dat hij weigert in te vallen is natuurlijk helemaal de verkeerde keuze. Hij had gewoon het veld op moeten gaan en na de wedstrijd in een 1-op-1 gesprek met de coach zijn ongenoegen moeten uiten....niet zoals hij nu gedaan heeft.

edit
Ik bedoel niet dat zijn hele carriere naar de maan moet, maar hij mag wel even op de blaren zitten wat mij betreft.
 
3
Sirius
13 maart 2018 om 16:56
@storing

Al die tijd dat hij zich warm loopt, blijft de meter van zijn salaris ook doorlopen. Als je zo'n invalbeurt dus wilt weigeren, moet je ook genoegen nemen met minder salaris en ik gok zo dat Younes daar niet aan gaat. Verder hoeft Samcro het niet eens te hopen, want het is vrij voorspelbaar dat dit soort mannetjes in de vergetelheid gaan raken.
 
39
Birambi
13 maart 2018 om 15:07
Wat zit je iedereen na te praten over dat Younes een naar ventje is e.d. Ik zou ook niet gaan invallen als ik hem was geweest, ongelovelijk kleinerend van Ten Hag om juist Younes er in te willen brengen. Geef dan de echte reden aan ipv te zeggen dat hij goed traint en een goede invalbeurt had. Nee, Ten Hag had ik niet hoog zitten maar dat kleine beetje hoop wat ik had is na dit intervieuw helemaal verdwenen.
 
28
Samcro
13 maart 2018 om 15:13
Iedereen na te praten? Ik ben intelligent genoeg om een eigen mening te vormen, dank je wel. Dat er mensen zijn die Youness gelijk geven, daar zou je je aan moeten storen.

Kleinerend, respectloos, beledigend...al die termen, allemaal dikke onzin van mensen die denken dat een voetballer boven een trainer staat. Als de trainer jou erin wil gooien, al is het voor 3 seconden bij een 8-0 voorsprong, heb je daarnaar te gehoorzamen. Als je dan terug bent in de kleedkamer kan je lekker zeggen wat je ervan vindt. En dan praten ze over respect krijgen.....terwijl ze zelf niet eens respect geven aan de trainer.
 
22
pruimert
13 maart 2018 om 15:25
al die onzin van jou dat je de trainer moet gehoorzamen blah blah , younes is een mens en elk mens bepaald zelf nog gelukkig wat ie wel of niet doet,we leven tenslotte niet in noord korea of wel younes zal wel als een volwassene de consequenties moeten aanvaarden van het feit dat ie zich terecht niet laat piepelen door ten hag , net zoals ten hag moet aanvaarden dat veel mensen het een belachelijk idee vinden om iemand te belonen met 1 minuut speeltijd
 
8
PetraDoektro
13 maart 2018 om 15:28
@samvcro! respect werkt twee kanten op! als jij mijn baas was en mij zo zou behandelen, dan zou je merken dat de reactie van younes niets is in vergelijking met wat anderen zouden doen!
het zegt ontzettend veel over jou dat jij werknemers zo bekijkt, volgens mij behandel jij eventuele werknemers als honden!!
of zit je onderaan de rangorde en kruip je dagelijks in de reet van je baas en denk je dat dat de betekenis is van respectvol zijn! heb zelden zo een zielig figuur als jou gezien! met je daaraan gehoorzamen younes is zijn hond niet
 
16
Samcro
13 maart 2018 om 15:43
Voor die beide stoere mannen boven mij. In het voetbal is een duidelijk hierarchie, dat betekent dat de spelers in de rol van voetballer te doen hebben wat hun trainer ze opdraagt. Zo niet, worden ze niet opgesteld, worden ze gewisseld etc. Als een trainer jou dus opdraagt om het veld in te gaan, dan heb je te gehoorzamen. Doe je dat niet, zal het consequenties hebben.

Dat je dan denkt, wat een hondelul dat ie mij een halve minuut wil laten spelen, kan ik heel goed begrijpen. Alsnog, gewoon je hesje uit en het veld in. De discussie bewaar je tot na de wedstrijd.

Dat jullie het vergelijken met het bedrijfsleven en denken dat ik 1 of andere dictator ben, zegt meer over jullie vermogens om je in te denken hoe het werkt in de voetbalwereld tov de echte wereld. Waarom denk je dat het vrijwel nooit voorkomt dat een speler weigert in te vallen? En als het dan eens gebeurt is het eerder een speler ala Balotelli dan een Schöne...hoe zou dat nou toch komen? Simpele zielen zullen zeggen dat het door de coach komt. Iemand die een beetje na kan denken weet dat het komt omdat je dat gewoon niet doet als speler. Maar jullie betrekken het veel teveel op jezelf en zouden als jullie profvoetballer zouden zijn, dan ook vrij snel weg gestuurd worden bij een grote club. Denk je dat al die spelers die Mourinho, Klopp etc gebruikt hebben om tijd te rekken het zouden durven om niet in te vallen? Ben je gek, die zouden meteen een paar weken de waterzak mogen dragen en in het midden van de rondo moeten staan op de training.

Dat mensen dit niet zelf kunnen bedenken vind ik echt vreemd. De voetbalwereld is niet de echte wereld. Die stoere taal van 'ik zou nog veel erger reageren' kan je dus beter achterwege laten.
 
8
PetraDoektro
13 maart 2018 om 16:17
@samcro
Jij zit helemaal vast in hiërarchie en en trainer/speler relaties.
Het komt inderdaad vrijwel nooit voor dat een speler weigert, mede omdat de meeste trainers het niet in hun hoofd halen om iemand die al 4 jaar lid is van de selectie, 3 jaar basisspeler, Deutsch national spieler, en ajax super goed in europa heeft vertegenwoordigd, om een dergelijk speler bij 4-1 in min 93 te laten invallen.
Geloof me dat doen goeie/grote trainers gewoon niet!
Jij gaat helemaal voorbij aan het feit dat ten Hag hier gewoon een zeer maar dan ook zeer vreemd besluit neemt, totaal onnodig!
Ja trainer staat boven speler klopt, maar als younes zich op dat moment vernederd voelt en niet wil invallen, is dat ook gewoon zijn goed recht en zal hij nu de consequenties als een man moeten gaan dragen! dus wie ben jij om te bepalen hoe younes moet reageren!
 
4
Apocalyps
13 maart 2018 om 16:20
`hopelijk stort het helemaal in voor Youness, met z`n rare fratsen. Weigeren in te vallen, je werk doen gvd, over het paard getild ventje.`

`kleinerend, respectloos, beledigend...`

Volgens mij koers jij vaak wel op je ratio, maar het is jammer dat je nu vanuit je onderbuik reageert. Voor zover ik dit denk te weten is Younes geen slechte jongen, en ik hoop dat de transfer soap rondom Napoli goed komt. Waarom zou je het hem wensen dat alles in stort? Omdat hij zijn invalbeurt weigerde?

 
1
pruimert
13 maart 2018 om 16:22
je hoeft als mens helemaal niet ondergeschikt te zijn aan de trainer of je baas als je het er niet mee eens bent of vind dat ie onredelijk is , je zal dan wel de consequenties moeten aanvaarden en dat zeg ik ook maar dat schijn jij nog steeds niet te begrijpen
en ik ben er trots op dat jij mij stoer vind mijn dag is compleet en als jij nu onderhand eens gaat snappen dat elk mens verschillend is en dat je gewoon zelf kunt bepalen als mens wat je doet zolang het redelijk is en je niemand kwetst dan is mijn hele week zelfs niet meer kapot te krijgen
 
5
Dorgie
13 maart 2018 om 17:10
@Petra Jij bekijkt het imo teveel naar de trainer in deze, alsof hij de grote fout maakt. Maar laten we even wel wezen, de trainer bepaalt wanneer je speelt en meestal ook nog wel waar je speelt. Het lijkt me dat Youness al een tijdje voetbalt en ook wel weet hoe het wereldje qua hiërarchie in elkaar zit. En zich vernedert voelen, kom op zeg!! Dan heeft Youness even een keiharde realiteitscheck nodig voor hij zich vernedert voelt, meneer met een vrij bevoorrecht bestaan! Youness had gewoon in moeten vallen, want het is zn werk. Hij had dan maandag direct bij tennHag op de stoep moeten gaan staan om uit te leggen dat dit eens maar nooit weer was. Nu zit Youness altijd fout, hoe dom die beslissing van ten Hag ook is. Hij laat zn team zitten, zet zn trainer voor lul en voor wat? Zodat zn plek bij het nationale elftal nu uiteindelijk nóg verder voor hem uit beeld is? En Samco is niet diegene die bepaalt hoe Youness moet reageren, Ajax doet dat. Die betalen zijn salaris en verwachten dat als een trainer vraagt je in te vallen, je reageert als een profvoetballer en dus invalt. Daar hoort dit niet bij!
 
2
Chelios34
13 maart 2018 om 17:37
Compleet met je eens @samcro. Wat Younes gedaan heeft is niet goed te praten. Het is en blijft gewoon werkweigering.

@birambi Hetgeen jij zegt over Ten Hag is puur en alleen een aaname, echter laat jij het klinken alsof het een feit is dat Ten Hag bewust Younes heeft lopen stangen met een zeer korte invalbeurt. Zolang niemand de relatie tussen Ten Hag en Younes kent zullen we het moeten stellen met wat de uitleg van Ten Hag is.

 
3
devil22
13 maart 2018 om 19:43
Hij werkt bij ajax toch??? En ten hag is zijn leidinggevende toch??? We zijn het er toch over eens dat voetballer rijkelijk betaald worden??? Iedereen in Nederland heeft een groot probleem als je weigert je werk uit te voeren sterker nog je krijgt minimaal een officiële waarschuwing al dan niet staande voet ontslag en ik denk dat dat laatste gewoon opgaat aangezien voetbal de core business is bij ajax dus dit Duits mannetje komt er nog goed vanaf
 
13
Warabe
13 maart 2018 om 15:19
Samcro ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld in je. Jij was altijd van de nuance, hoor en wederhoor, factchecken enz. Ik kon dit wel waarderen aan je. Maar nu maak je uitglijder door zo vanuit je onderbuik te reageren en iemand tegenspoed te wensen. Jammer!
 
5
Samcro
13 maart 2018 om 15:23
Ik vind het jammer dat ik juist jou teleurstel Warabe.

Echter baseer ik dit op wat ik hier zie gebeuren en dat is dat een speler weigert in te vallen. Zoals ik hierboven al zeg, al is het voor 3 seconden bij een 8-0 voorsprong, je hebt de trainer te gehoorzamen als deze jou in wil laten vallen. Kan je na de wedstrijd altijd nog je ongenoegen uiten, nu ondermijn je de trainer.

Daar hoeft echt geen nuancelaagje overheen wat mij betreft
 
11
PetraDoektro
13 maart 2018 om 15:21
@samcro, fijn om een reactie te lezen van iemand die blijkbaar younes en zijn advocaten vaak spreekt en alle documenten voor handen heeft en dus dergelijke uitspraken mag doen! dank je!!
jij klinkt pas als een over een paard getilt ventje, waarschijnlijk letterlijk een kleine ventje
 
5
Samcro
13 maart 2018 om 15:25
Als je goed leest zie je dat ik refereer naar het niet in willen vallen en daar mijn opmerking op baseer. Maar dat lees je niet maak ik uit jouw reactie op. Heeft namelijk nul komma niets met advocaten en documenten te maken.
 
5
pruimert
13 maart 2018 om 15:39
@petra ik krijg het idee dat jij niet voor veel mensen hier op vz zou willen werken ik heb samcro straks al een baan aangeboden omdat ie vind dat een werknemer zich als een slaafje moet gedragen tegenover zijn baas , maar hij gaat er niet op in dus ik denk dat ie hier wel van alles roept maar dat het in de praktijk wel meevalt met zijn loyaliteit en dat ie net zoals younes terecht gewoon normaal en met respect behandelt wil worden in het dagelijkse leven
 
4
Samcro
13 maart 2018 om 15:45
pruimert, lees maar even de reactie hierboven. En stap alsjeblieft van de overtuiging af dat het voetbal en bedrijfsleven met elkaar te vergelijken zijn.
 
10
Warabe
13 maart 2018 om 15:58
Na al het moddergooien hierboven van beide kanten denk ik dat we een gemeenschappelijke mening hebben in t volgende. Een trainer hoort een ervaren speler (een A junior kan wel) niet 40min lang warm te laten lopen om vervolgens 1min te laten invallen. Ik denk dat iedereen vind dat dit getuigt van slechte trainers capaciteiten. Punt 2: bijna iedere ervaren speler zou boos worden. De een valt in en gaat daarna een transfer forceren, de ander valt in en trapt daarna een flesje richting de trainer, een ander weigert in te vallen, een ander haalt in een interview uit naar dd trainer, een ander valt in en verliest zijn vertrouwen etc etc. Ze zijn naar mijn mening allemaal niet slecht en verdienen allen ook niet om vervloekt te worden.
 
1
pruimert
13 maart 2018 om 16:01
@ samcro ik wilde gaan vragen wat het verschil is tussen het voetbal en bedrijfsleven is omdat voetbalclubs gewoon als bedrijf worden gezien tegenwoordig maar ik heb geen zin in weer een groot onzin verhaal van jou kant , want jij schijnt toch niet te willen begrijpen dat het er de meeste mensen hier om gaat dat ten hag younes gewoon normaal moet behandelen en het belonen van younes anders aan had moeten pakken en dan maakt het niet uit of je voetballer bent of dat je voor een bedrijf werkt of lekker thuis zit heel de dag , het gaat erom hoe je een mens hoort te behandelen in onze ogen en dat maakt in deze zaak niet uit wat voor functie je hebt en waar maar dat schijnt moeilijk te begrijpen te zijn voor jouw verstandelijk vermogen
 
2
pruimert
13 maart 2018 om 16:05
@warabe ja je hebt een punt , je had mij ook niks horen zeggen als younes in de laatste minuut werd ingebracht om iets te forceren of wegens een blessure
maar als je iemand als beloning gaat inbrengen voor 1 hele minuut bij deze stand dan snap je er werkelijk helemaal niks van in mijn ogen
PascalLeenders
13 maart 2018 om 16:57
Wat een onzin kraam jij uit zeg! Waarom zou je überhaupt iemand zoiets toe wensen? Iedereen verdient een goed leven. Dat de KNVB maar een regel maakt dat een team niet meer mag wisselen in de blessuretijd (alleen tijdens een blessure). Dat voorkomt ook weer zo'n situaties van een speler die niet meer wil invallen of tijdrekken door te langzaam naar de kant te lopen.
 
2
Dorgie
13 maart 2018 om 17:14
Dus de KNVB moet een regel gaan invoeren om de tere zieltjes van de voetballers niet te beschadigen, of om wat voor reden dan ook? En dan iemand anders betichten van onzin uitkramen, maar deze kan er dan ook wel bij hoor!
 
1
Samcro
13 maart 2018 om 19:45
Pascal, ik bedoel niet dat zijn carrière naar de knoppen moet, enkel dat hij nu mag boeten voor zijn gedrag.
 
3
Hoogindeconcen
13 maart 2018 om 18:53
@samcro
Ben het helemaal met je eens dat het niet kan wat Younes deed, en ik verbaasde me ook voor de sympathie die sommigen hier hadden voor zijn actie, en ik vind het volledig terecht dat Ten Hag hem terugzet naar Jong, wat mij betreft mogen ze dat wel voor de rest van het seizoen doen, maar wat je hier zegt, dat het 'hopelijk allemaal instort', vind ik wel heel erg onsympathiek.
 
1
Samcro
13 maart 2018 om 19:44
Ik doelde ook niet op de rest van zijn carrière ofzo, maar meer dat hij voorlopig op de blaren mag zitten voor zijn gedrag. Wellicht iets te sterk neergezet idd.
Meer discussies op dit nieuws
Wat rommelt het allemaal rondom Younes zeg. De gehele Napoli affaire begint ronduit genant..
8
Snap het niet zo goed, hij is nu dus eigenlijk speler van Napoli? Hij hoort daar dus op de..
3
Younes heeft 100 procent gelijk klasse dat hij niet is.ingevallen.dat moest iedere speler ..
2
Laatste discussies