1
Walle
14 juni 2018 om 14:54
Tuurlijk kan KDB deze rol prima invullen, want het is uiteraard een super talent. Maar toch blijf ik het heel zonde vinden van zijn specifieke kwaliteiten dat hij zo ver van achter speelt. In de rol die hij nu speelt mist zijn spel toch dat super dynamische dat hem uniek maakt vind ik. Hij kan als geen ander in de allerhoogste versnelling al sprintend nog een geweldige pass geven (in de omschakeling bijvoorbeeld). Kijk maar eens naar hoe hij in beweging is bij veel van zijn beste passes bij Man City. In de rol die hij nu speelt bij Belgie (en in de laatste maanden bij city) is dat dynamische vrijwel weg, en speelt hij veel meer vanuit stilstand. Dan kan hij natuurlijk nog altijd het spel super verdelen, maar net dat flitsende ontbreekt en dat vind ik eeuwig zonde. Als je dan toch alle ruimte wilt maken voor Hazard, dan zou ik KDB nog eerder rechtsvoorin zetten. Dat kan hij ook geweldig, en daar komt hij veel meer in een dynamische positie waar zijn kwaliteiten tot uiting komen.

Reacties

BigBangJoe
14 juni 2018 om 16:04
Ze hebben onder Wilmots vaak zo gespeeld, in 433, met Hazard en KDB op de flanken, maar dat werkte niet goed. Hazard en KDB zwerven graag over het veld, want zij zien waar er openingen/mogelijkheden liggen, en dan zwerven ze af en toe naar dezelfde plaats.

Nu zwerven ze ook, maar Hazard blijft wat meer vooraan, KDB wat meer achteruit, en meermaals heeft KDB Hazard kunnen bedienen. Dat telt niet als assist, maar het spel gaat tenminste vooruit. Fellaini of Witsel kunnen of durven dat niet, en passen achteruit.

Ik denk dat zijn specifieke kwaliteiten (het lezen van het spel, zijn loopvermogen en zijn techniek) juist perfect geschikt zijn voor die rol. Bij een tegenaanval komt de bal vaak bij hem, en dan is de kans groter dat er een gevaarlijke tegenaanval volgt, want hij kan als geen ander in een halve seconde de juiste beslissing nemen. Vroeger kwam de bal bij een tegenaanval bij Witsel en die temporiseerde, twijfelde, twijfelde nog wat meer, en... de tegenaanval is gestopt.
Meer discussies op dit nieuws
Waarom laat hij naigolan dan niet defensief spelen dat beheerst hij beter dan kevin. Wat e..
4
Ik zie Belgie wel als goede kanshebber. Het is echter wel een fout dat Martinez die Naingg..
5
Heb je zowat de beste aanvallende middenvelder vd wereld, die een geweldig seizoen achter ..
3
Laatste discussies