101
mugatu
14 juni 2018 om 16:11
Ik begrijp niet waarom iedereen rfef ongelijk geeft.

Begrijpelijk dat ze Lopetegui ze ontslaan. Hoe kan hij zijn job deftig uitvoeren als hij al met zijn hoofd zit bij Real Madrid. Want laten we eerlijk zijn hij moet nu al denken over eventuele versterking etc. Bovendien had hij ze eerst op de hoogte moeten brengen.

Het creëert onrust, maar onrust zou er sowieso zijn geweest. Zo laat Spaanse bond tenminste laten zien dat je niet met hun voeten moet spelen.

Reacties

 
83
real8madrid
14 juni 2018 om 16:14
Dat hij zijn job niet deftig kan uitvoeren vind ik geen argument. Er zijn zat voorbeelden van bondscoaches op een groot toernooi die reeds bij een club getekend hebben en toch presteren. Conte en LVG bijvoorbeeld.
 
56
levski1
14 juni 2018 om 16:19
Vreemd dat je dezelfde argumenten blijft herhalen, terwijl die gisteren al stuk voor stuk zijn onderuit gehaald. Conte en LVG zijn compleet verschillende gevallen, aangezien ze beiden naar een buitenlandse club vertrokken.
Maar zoals ook meermaals is aangegeven, door mugatu hierboven maar ook door mij, is de voornaamste reden van het ontslag niet dat hij zijn job niet deftig zou kunnen uitvoeren, maar dat de Spaanse bond niet akkoord is met de manier waarop alles is verlopen.
 
11
mugatu
14 juni 2018 om 16:19
Dat het gebeurt is wil niet zeggen dat het geen invloed heeft gehad. Hij kan niet wachten tot wk klaar is voordat hij kan beginnen denken aan zijn selectie. Gevolg dat hij niet volledig kan concentreren aan nationale team.

Zelfde als een speler die bezig is aan transfer terwijl ze op een wk of ek zijn. Veel spelers hebben veel kritiek hiervoor gekregen.
 
18
fcoldambt
14 juni 2018 om 16:19
Wel het moment waarin dit is gebeurd. Dat kun je niet doen als bondscoach.
 
38
real8madrid
14 juni 2018 om 16:24
Ik snap echt niet wat voor kronkels jij in je hoofd hebt.

mugatu zegt dat hij zich vanwege lopende transferzaken niet kan concentreren op zijn baan als bondscoach. Ik zeg dat er genoeg voorbeelden zijn die aantonen dat dat geen argument hoeft te zijn. Of hij dan bij Roda JC, Shanghai Sipg of Real Madrid heeft getekend.

Dat hij bij Real Madrid zit heeft volgens jou invloed op de cohesie binnen de kleedkamer, daar ben ik het niet mee eens maar goed. Los daarvan heeft het hoe dan ook niets met het argument van mugatu en mijn weerlegging daarvan te maken. Moeilijk he?
 
13
Doeltrap
14 juni 2018 om 16:29
LVG naar Man U, zat geen enkele speler van NL bij Man U. Conte naar Chelsea, zat geen enkele speler van Italie bij Chelsea. Lopetegui naar Madrid, 6 spelers van Real bij de selectie. En als die allemaal minuten gaan maken, tegenover andere spelers, die net zo goed zijn, wellicht beter, dan kan je hele scheve gezichten krijgen.
 
40
MoniqueVerschoor
14 juni 2018 om 16:34
Zaten Daley Blind en van Persie dan bij FC bal op het dak toen?
Blind werd zelfs door van Gaal aangetrokken.
 
18
levski1
14 juni 2018 om 16:35
Ik zeg dat het wel degelijk een rol zou spelen binnen de kleedkamer, of dat nu bepalend was geweest op de prestaties of niet, maakt niet veel uit, want zoals mugatu ook zegt, het zorgt uiteindelijk sowieso voor onrust. En dus is de bond niet bij de pakken blijven zitten en hebben ze meteen drastisch gehandeld, wat misschien wel zwaardere gevolgen met zich mee kan dragen, maar dat zullen we in de komende dagen/weken nog wel zien.

Waar ik echter de nadruk op probeer te leggen, is net hetgeen waar mugatu ook mee begint, dat het vreemd is dat zoveel mensen de schuld bij de voetbalbond leggen. Hun reactie lijkt me volledig te begrijpen in deze situatie, die in dit geval ontstaan is door het slechte handelen van Lopetegui en Real Madrid.

En houd toch op met dat neerbuigend gedrag en leer aub om wat respectvoller om te gaan met anderen.
 
5
Doeltrap
14 juni 2018 om 16:40
@monique Van Persie zat er idd, was me heel even ontschoten. Daley werd na het WK wel te verstaan 30 augustus 2014 de overgang naar Man u, maar dan heb je het dus over 1 speler, die al basis speler was, bij zowel NL als Man U, onomstreden. Daarbij kan je NL niet vergelijken met Spanje.
 
6
real8madrid
14 juni 2018 om 16:41
Dat is allemaal prima en erg interessant wat je daar zegt maar niet van toepassing op mijn reactie. Als je dat kwijt wil staat het je vrij om op mugatu te reageren hoor, dat laat mij koud.

Ik heb het over 1 specifiek argument en alles wat jij te vertellen hebt staat daar los van. Reageer dan ook niet op mij?

Hoe kun je nou met een uitgestreken gezicht vragen om respect als je zelf niet in staat bent respect te tonen en niets anders doet dan provoceren? Kom nou
 
11
Luzacovic
14 juni 2018 om 16:43
"dat hij zijn job niet deftig kan uitvoering vind ik geen argument"

Prettig om met die insteek een discussie aan te gaan.
 
6
levski1
14 juni 2018 om 17:00
Ik heb letterlijk op jouw reactie gereageerd, maar je slaagt er duidelijk niet in om een constructieve discussie te voeren en doet er dan ook alles aan om er onderuit te kruipen. Leuk praten met je.
 
7
real8madrid
14 juni 2018 om 17:02
Meen je dit nou? Nee dat heb je niet gedaan.

Ik zei dat ik het geen argument vind dat hij vanwege transfers zich niet vol op zijn baan bij Spanje zou kunnen focussen en dus niet zou kunnen presteren.

Daar ga jij helemaal niet op in. Jij haalt allerlei andere argumenten aan waarom hij terecht ontslagen is. Dat is prima maar niet van toepassing op ik die zeg dat ik dat ene argument niet terecht vind. Volg nou toch eens
 
4
MarkBakel
14 juni 2018 om 17:02
@doeltrap dus jij denk dat hij bijv meteen alle spelers van Real madrid in de basis zet en bijv dan de gea op de bank zet want casilla zit er ook bij (zit hij erbij?). Beetje krom ook hij wil gewoon het wk winnen en dat doe je met de beste 11
 
8
Doeltrap
14 juni 2018 om 17:07
@real8madrid

Aantal stukken waar jij je weerwoord mee gaf gisteren:

"dom om te denken dat je dat een maand stil kan houden."
"nee dat is verstandig."
"belachelijke reactie"
"nee dat heeft hij niet."

Gewoon een paar begin stukjes van een reactie op anderen in 1 forum kop. Dan mis ik nog de stukjes waarin je begint met kinderen toch en etc... die zijn verwijderd. reageer minder fel en iedereen mag reageren, als je er niet tegen kunt, wat doe je dan op een forum!
 
1
Doeltrap
14 juni 2018 om 17:10
@mark nee, dat denk ik niet. Ik doel erop dat je scheve gezichten kan hebben, wanneer er 2 spelers hetzelfde niveau zouden kunnen hebben, 1 van Real, andere van andere willekeurige club, en hij steen vast die van Real erin doet, ipv de andere. Ik zeg niet dat het gebeurd. ik geef alleen aan, dat het dan erg lastig kon worden voor hem.
simo1975
14 juni 2018 om 17:56
In Spanje zou dat niet kunnen ,je hebt immers Basken en Catalanen en dr hoofdstad,het is wel zo waarom dat het nu bekend moest worden?
 
2
DavitDavtyan
14 juni 2018 om 19:01
@real8madrid;

Wat is er gaande? Laatste dagen lees ik je steeds aanderen aanvallen ipv met argumenten te komen. Ik weet dat sommigen er nul verstand van hebben en zelf met onzinargumenten komen, maar je kan beter niet reageren dan zelfde doen.

Overigens is Lopetegui terecht ontslagen. Redenen ga ik niet meer opnoemen. Kan het doen, als je dat toch wilt.

Zijn ontslag zal Spanje geen goed doen, maar het is zijn eigen schuld, punt! Steek jehoofd niet in het zand en lees wat anderen ervan vinden (red. Nuttige argumenten), ipv hier een onzin discussie te voeren.
ekkenev
14 juni 2018 om 21:52
Hij word trainer van real en toevallig ben jij voor real...... dus je verdedigd hem. Zou je het zelfde praten als hij naar Barça was gegaan??
 
13
levski1
14 juni 2018 om 16:15
Bovendien heeft Lopetegui in de afgelopen weken meermaals herhaald dat hij van alle spelers volledige focus verwacht en dat hij niet wil dat er iemand bezig is met transfers of contractvernieuwingen voor of tijdens het WK. Om er dan achter te komen dat hij zelf bezig is geweest met onderhandelingen en het tekenen van een nieuw contract, komt natuurlijk niet erg geloofwaardig en correct over.

Ik ben het in elk geval met jou eens, dat is wat ik gisteren ook zei, maar meerdere leden hier konden niet leven met het feit dat ik Real en Lopetegui beschuldig in dit verhaal. Ik denk namelijk niet dat de meesten de Rfef ongelijk geeft, maar dat het voornamelijk Real-fans zijn op dit forum die een groter drama maken van het ontslag dan van de manier van handelen van Lopetegui en Real voordien.
 
2
mugatu
14 juni 2018 om 16:22
Ik beschuldig niemand, het is gewoon spijtig voor alle partijen dat dit zo ver gekomen is. Ze hadden dit beter kunnen oplossen.

Real is niet verantwoordelijk voor nationale ploeg, ze moeten denken aan zichzelf. Rfef moest reageren anders lijkt het alsof ze geen macht hebben.
 
2
levski1
14 juni 2018 om 16:39
Beschuldigen is misschien een groot woord en het had inderdaad heel makkelijk voorkomen kunnen worden, mits er wat beter gecommuniceerd was. Het is duidelijk dat Real enkel en alleen naar eigen belangen keek, wat hun volste recht is, maar dat kan wel verkeerd uitpakken bij de fans van de nationale ploeg, want die zullen niet zo tevreden zijn heb ik zo het gevoel.
 
1
mugatu
14 juni 2018 om 16:55
Ik begrijp wel wat je bedoelt. Het is natuurlijk geen mooi reclame voor Real Madrid.

Als Spanje het zwak doet op wk zullen de Spaanse supporters hier telkens naar terug grijpen.
 
18
MoniqueVerschoor
14 juni 2018 om 16:24
Ik had 5 seconden nodig na het kijken op je profiel om te weten dat jouw "mening" zwaar gekleurd is. Een Barca- fan die zoiets roept...toevallig.

Hij is ook helemaal niet ontslagen vanwege het tekenen voor Real Madrid, maar meer vanwege het tijdstip en de manier waarop.
Zoals eerder al vermeld is er namelijk helemaal niks mis met vooraf en contract bij iemand anders tekenen, zolang je daar ook duidelijk over bent naar je huidige werkgever. Dat is al talloze keren gebeurd, zonder problemen.

Lopetegui ,echter, is als een slang te werk gegaan. En de voorzitter heeft hier uitstekend gehandeld.
 
1
FCBDutch
14 juni 2018 om 18:49
Je kan toch moeilijk ontkennen dat het heel goed zou zijn gegaan in de selectie van Spanje met een Real coach en Real spelers tegen de Catalanen. Dit had gewoon niet gewerkt, daarom enorm dom dit net voor het WK aan te kondigen. Niet slim gehandeld. En hoe weet jij de daadwerkelijke reden van zijn ontslag? Het zou waarschijnlijk ook meegespeeld hebben dat er kampen zouden komen in de selectie (iets wat Del Bosque redelijk hersteld heeft) maar zeggen ze dat natuurlijk niet.
 
6
MarkBakel
14 juni 2018 om 17:00
Beetje onzin dat hij met zijn hoofd bij Real zou zitten en wk dan niet. Deze man jeeft ook gewoon twee jaar naar dit WK toegewerkt. En ook voor een trainer is winnen van de WK de ultime prijs. Dus natuurlijk is hij daar met bezig. Dit is zoeken naar redenen die er niet zijn. Daarbij wel gezegt als.ze letterlijk 5 minute voor de persconferentie pas iets te horen krijgen is het wel zeer terecht (bewijfel het overigens want een bondacoach heeft gewoon een contract die ze moeten afkopen en dus moeten ze onderhandelen met rfef)
 
1
FCBDutch
14 juni 2018 om 18:50
Als er een afkoopsom in zijn contract staat (wat dacht ik verplicht is in Spanje) heeft de bond niks te vertellen.
 
2
SaidBakal
14 juni 2018 om 18:28
Mugatu hij is eenprofessional hij zit heus niet met zijn hoofd bij real .wat een blunder van de bond ongwlooflijk
Meer discussies op dit nieuws
Real Madrid, maar ook Lopetegui hebben hier gewoon niet professioneel gehandeld. Je gaat n..
7
Toch wel een personality die Ramos. Logisch ook hij heeft alles gewonnen wat er te winnen ..
5
Ramos hoort ook uit het team gehaald te worden na zijn wangedrag tegenover de voorzitter ..
6
Ik kan me de woede van Ramos goed voorstellen. Je gaat toch niet twee dagen voor een groot..
8
Laatste discussies