18
Dejan
14 juni 2018 om 16:36
Ik kan me de woede van Ramos goed voorstellen. Je gaat toch niet twee dagen voor een groot toernooi een bondscoach ontslaan omdat je op je teentjes bent getrapt doordat hij een andere baan heeft aangenomen? Dat is compleet belachelijk.

De vergelijkingen met bijvoorbeeld Conte zijn al gemaakt. En die situatie was absoluut niet anders als deze. Een trainer kan prima zijn volle inzet een klus afmaken net zoals een speler met volle inzet een seizoen bij een club kan afmaken wetende dat hij daarna naar een ander team gaat.

Je kunt zeker je vragen stellen bij het moment van de bekendmaking, dat was meer dan onhandig van Real Madrid. Maar zo'n man ontslaan is geheel onnodig geweest.

Reacties

 
3
BJP79
14 juni 2018 om 16:50
Het gaat niet om op teentjes getrapt te zijn maar om schijnheilig handelen door Real en lopetegui door de bond niet in te lichten over de onderhandelingen tussen hen. Daarbij heeft hij net 2 weken geleden zijn contract verlengd.
 
5
real8madrid
14 juni 2018 om 16:54
Daarbij heeft hij net 2 weken geleden zijn contract verlengd.

Dan gaat het dus wel om op de teentjes getrapt zijn?
 
2
BJP79
14 juni 2018 om 17:38
Nee hoor als hij open en eerlijk had gecommuniceerd weet ik zeker dat dit heel anders was gelopen. Nu is alles in het geheim gedaan zonder medeweten van zijn werkgever dat is het probleem. Snap echt niet dat mensen dat niet zien.
 
2
Silvacity
14 juni 2018 om 18:42
@bjp79
Dus gaat het over het rechtvaardigheidsgevoel vanuit het perspectief van de bond. Omdat zij dus op hun teentjes zijn getrapt door Lopetegui... Zet dat rechtvaardigheidsgevoel aan de kant voor je land zou ik zeggen! Wees een gentleman and Take that bitter pill!
clipper020
14 juni 2018 om 18:46
Hij had hem ook gewoon netjes aan zijn contract kunnen laten houden dan had hij er nu gezeten en had Real een andere trainer moeten gaan zoeken, Als ik bondsvoorzitter was had ik hem harder gepest gewoon blijven je gaat nergens en dan hadden we gezien wie het hardste had gelachen. Misschien niet chique maar Lopetegui zal er wel ziek van zijn geworden. Real heeft het ook vies gespeeld en goed gegokt expres onrust stoken zodat ze geen transfersom hoeven te betalen aan de bond, het zijn bijna de Riaola theorieën.
 
1
Andonis
14 juni 2018 om 18:20
Ik ben het grotendeels met je eens. Achteraf gezien is Lopetegui een vrij logische keuze van Madrid, en is de ambitie van Lopetegui om Madrid te trainen zeer begrijpelijk. Dan kun je als bestuurder alleen maar concluderen dat een scheiding na het toernooi het beste voor alle partijen is. Daar heb je nog geen vijf minuten voor nodig. Als bond kun je dan samen met je coach en evt met de club een statement maken. Dan kun je weer over tot de orde van de dag. Nu laat hij principiële kwesties te zwaar wegen.
FCBDutch
14 juni 2018 om 18:58
De situatie van Conte was compleet anders! Conte vertrok naar Chelsea, een ander land dus. Lopetegui gaat aan de slag bij Real Madrid, de grote rivaal van Barcelona. Dit zou ongetwijfeld voor enorme spanningen zorgen en voor 2 kampen (catalonie vs Madrid). De trainer zou nog steeds met volle inzet kunnen werken maar doet de rest van de selectie dat dan ook kan je je afvragen?
Andonis
14 juni 2018 om 20:12
Onzinnige gedachte. Zowel de spelers van Barcelona als Madrid weten precies wat er voor nodig is om een competitie of een toernooi te winnen. Die laten zich door dat soort ideeen echt niet afleiden.
Meer discussies op dit nieuws
Ik begrijp niet waarom iedereen rfef ongelijk geeft. Begrijpelijk dat ze Lopetegui ze ont..
28
Real Madrid, maar ook Lopetegui hebben hier gewoon niet professioneel gehandeld. Je gaat n..
7
Toch wel een personality die Ramos. Logisch ook hij heeft alles gewonnen wat er te winnen ..
5
Ramos hoort ook uit het team gehaald te worden na zijn wangedrag tegenover de voorzitter ..
6
Laatste discussies