Arsenallz
12 februari 2019 om 15:05
Benzema is niet bepaald de beste spits ter wereld. Zelfs de top drie haalt hij niet. Aguero, Lewan en Icardi zijn minimaal al beter. Kan prima meevoetballen maar heeft te weinig rendement, zelfs dit seizoen heeft hij nog heel veel kansen gemist.

Reacties

 
5
real8madrid
12 februari 2019 om 15:43
Lewa? De spits die al jaren teert op 1 goede prestatie tegen Madrid uit zijn BVB tijd. Verdwijnt elke CL wedstrijd of binnenlandse topper en met Polen is het ook altijd leuk tot het toernooi daadwerkelijk begint. Meest overschatte spits van de afgelopen 10 jaar wat mij betreft. Daarom zeg ik niet dat het geen goeie is hoor
SuperBuLi
12 februari 2019 om 16:09
Hiermee zeg je wel dat hij minder is dan al die spelers die je opnoemt, hij is toch wel beter hoor. Wat hebben die spelers daadwerkelijk gepresteerd? Lewa heeft tegen Real, Barca en Atletico gescoord hij scoort ook vaak genoeg in de CL. Vergelijk de statistieken van de overige spitsen met Lewa daarin zie je dat hij gewoon beter of gelijk is aan ze hoor.
 
3
Arsenallz
12 februari 2019 om 17:30
Benzema? De spits die in 10 jaar tijd maar 3x meer dan 15 keer in het seizoen wist te scoren in de competitie? Tegenover een spits die dat al zeven jaar doet.

Als je zoveel scoort als Lewan ben je verre van overschat. Dat hij bij Polen niet loopt kan gebeuren, is namelijk ook een land met niet bijzonder veel kwaliteit. Daarnaast is Lewan in de CL ook een goalgetter. Scoorde onder andere tegen de onderstaande clubs:

Atletico Madrid
Paris Sg
Real Madrid
Juventus'
Barcelona
Manchester City

Heeft daarnaast meer dan 50 goals in Europese toernooien gemaakt. Leuk dat je hem overschat vindt, maar ik vind eerder Benzema extreem overschat.
real8madrid
12 februari 2019 om 19:41
@arsenallz: het gaat niet over Benz vs Lewa. Heet is duidelijk dat Lewa de betere goalgetter is en ik vind beide in de buurt komen van de titel 'beste ter wereld'. Om Benz overschat te noemen vind ik wel een beetje lachwekkend. Hij is dan niet de beste ter wereld, verre van, maar die man wordt niet anders dan onderschat. Al 10 jaar lang.

Lewa vind ik een goede spits, absoluut top 10, naar mijn mening net geen top 5. Ik noem hem slechts overschat omdat men hem weleens de beste ter wereld wil noemen terwijl hij er nagenoeg nooit staat op grote momenten. In de afgelopen 5 jaar heeft hij letterlijk 2 belangrijke doelpunten in de ko fase van de cl gemaakt. Die tegen Barca 3 jaar terug en die tegen Madrid vorig seizoen waar hij eigenlijk buitenspel stond en Bayern alsnog onterecht eruit vloog.
real8madrid
12 februari 2019 om 19:51
Welke andere spitsen? Weet niet zo goed wat je bedoelt.

Zoals ik hierboven tegen Arsenal ook uitleg vind ik Lewa wel degelijk een erg goede spits. Absoluut top 10 en wellicht top 5. In mijn ogen net niet maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Hij is ook zonder twijfel beter dan Benzema (hoewel ik Benzema verkies bij Madrid). De reden waarom ik hem zo overschat vind is tweeledig. Enerzijds omdat hij vaak genoeg naar voren werd of wordt geschoven als beste ter wereld, waar ik het absoluut niet mee eens ben. Ten tweede ook omdat hij naar mijn mening lang niet beslissend genoeg is in de toppers. Scoorde een relatief belangrijk doelpunt in de 3-2 tegen Barca in 2014 en vorig seizoen in de 4-2 nederlaag tegen Madrid waardoor Bayern er weer in geloofde. Als het daarbij blijft en je daarnaast in de beslissende fase van de competitie 2 assists geeft in 5 jaar ben ik niet onder de indruk. Dan staat dat doelpunt in de 5-1 tegen Arsenal of de 6-2 tegen Porto wel mooi voor de stats maar dat is nauwelijks overtuigend.

Ik kan me niet herinneren dat hij een cruciale wedstrijd eigenhandig heeft beslist voor Bayern in de CL. Nu volg jij Bayern beter dan ik uiteraard en is dat misschien in de DFB Pokal wel zo maar ik ben nooit echt overtuigd geweest van Lewa. Behalve na die afslachting in het Bernabeu met BVB uiteraard.
Meer discussies op dit nieuws
Vind het wel intressant om te zien waar Perez nu mee bezig is. Geeft veel geld uit aan jon..
6
Ja leuk elke keer teamgenoten of medewerkers van Real die dat zeggen, maar is natuurlijk n..
7
Ik vind dat ajax zich volledig moet focussen op de eredivisie. Leuk hoor wedstrijdje tegen..
4
Benzema is een hele goede voetballer maar geen geniale spits. daarvoor haalt hij imo al ja..
7
Laatste discussies