30
t0mt0m18
12 februari 2019 om 15:53
Persoonlijk vind ik het geen goede zaak dat een 19-jarige speler als de Ligt al zoveel op z`n schouders moet meedragen en namens alles en iedereen het boetekleed moet aantrekken voor de camera als Ajax verliest. Die jongen staat daar overdreven serieus en dramatisch uiteen te zetten hoe verschrikkelijk en rampzalig het allemaal wel niet is, alsof z`n hele familie is uitgeroeid. Je staat vijf punten achter in de competitie man, waar hebben we het over.

Dit moet je een 19-jarige toch niet willen aandoen, die jongen is al z`n onschuld al kwijt inmiddels. En dan al die vooraf ingestudeerde lege dooddoener vekrlaringen van dit mag niet als Ajax zijnde, dit mag niet op dit niveau, dit kan niet, elkaar de waarheid vertellen, bla bla.

Ik word er een beetje verdrietig van als ik er naar kijk, en ik ben nog wel voor Psv.

Reacties

 
9
SuperFlurps
12 februari 2019 om 16:16
Volgens mij maakt leeftijd niks uit als je je al zo volwassen als hij gedraagt. Voor zijn leeftijd is hij gewoon heel realistisch en het is logisch dat ze steeds kritischer op zichzelf worden aangezien ze al jaren geen prijs meer hebben gewonnen. Daarnaast is hij opgegroeid bij Ajax, is hij nu een van de beste spelers en heeft hij al aardig wat ervaring in het eerste elftal. Voor mij ben je dan wel een waardig aanvoerder. En wat je op het eind zegt, dat je 'nog wel voor psv bent', verklaart juist je reactie.
 
8
t0mt0m18
12 februari 2019 om 16:29
Natuurlijk is hij volwassen voor z`n leeftijd, en ik zeg ook niet dat hij een slechte aanvoerder is, ik betwijfel alleen of het goed voor hem is nu al zo veel verantwoordelijkheid te dragen. Om nu al de (negatieve) teamprestaties te moeten verantwoorden richting de media, wanneer z`n teamgenoten er een potje van maken. Je kunt ook te snel volwassen (lees:serieus) worden. Laat die jongen zich lekker met z`n eigen spel bezig houden.

Daarnaast weiger ik mezelf blind te staren op hoe volwassen hij is en hoe geweldig hij zogenaamd spreekt. Ja, hij heeft het vermogen om normale volzinnen te produceren (wat kennelijk vrij uniek is in de voetballerij), maar de inhoud van die zinnen bepaald Ajax en niet Matthijs de Ligt.

 
5
MGMV
12 februari 2019 om 16:32
Ik vind het zelf ook best kwalijk ja. Tuurlijk zal hij een goede aanvoerder zijn, maar na de wedstrijden (tijdens die interviews, etc) schep je hem op met extra belasting. Wellicht dat hij het zelf wil, maar alsnog is dat een rare verhouding met toch diverse andere ervaren spelers die óók het woord kunnen nemen.
 
8
Miccoli
12 februari 2019 om 16:50
Ik vind dat De Ligt het aanvoerdersschap goed invult, maar eigenlijk vind ik ook niet dat hij op het moment de aanvoerder hoort te zijn. Hij is toendertijd aanvoerder gemaakt omdat dit waarschijnlijk zijn waarde omhoog zou gooien. Dat is mijn persoonlijke mening en het zal best niet waar kunnen zijn, maar voor mij komt het over als één grote PR-stunt en om De Ligt's waarde te doen stijgen.

Ik had eerlijk gezegd ook verwacht dat hij afgelopen zomer wel zou worden vervangen door een Blind of Tadic als aanvoerder. Voornamelijk Blind vanwege zijn verleden bij de club. Dit zijn spelers die veel hebben meegemaakt en wedstrijden op het hoogste niveau hebben gespeeld.

Ik ben een grote fan van die jongen, maar voor mij voelt de volwassenheid en leiderschap van De Ligt nogal gespeeld. Ik zou het daarom ook niet raar hebben gevonden als hij pas op latere leeftijd aanvoerder zou zijn geworden.
 
4
Linkerbaan
12 februari 2019 om 17:39
Na de blessure van Veldman is de Ligt aanvoerder gemaakt omdat er op Schone na geen ander alternatief was. Van Huntelaar was al bekend dat die niet meer basis zou staan als Dolberg weer fit was (dus nutteloos om aanvoerder te maken). Ziyech is geen type aanvoerder en er werd verwacht dat die vertrok. Een keeper aanvoerder maken kan alleen als die een dusdanige status heeft ( zials Buffon) dus Onana werd hm ook niet. Blind en Tadic waren er nog niet dus die kan je moeilijk aanvoerder maken. Enige waar je over kan twisten is of ze niet Blind aanvoerder hadden moeten maken bij zijn komst, maarja die heeft volgensmij zelf aangegeven dat hij geen aanvoerderstype is.
 
2
Gooner4
12 februari 2019 om 17:04
18/19 vind ik ook te jong idd, ook al ben je een leider en volwassen zoals de Ligt. Zoals je zegt, enorm veel druk en onder een vergrootglas. Ook telkens je verhaal moeten doen, al maakt dat je ook sterker. Vind het wel onzin wat je zegt over dramatisch doen alsof zn familie is uitgemoord. Het gaat over voetbal, dus dan is het logisch dat je in dat perspectief zo dramatisch reageert. Zou wat zijn als je alles maar afdoet met een lach alsof het niet boeit, omdat er ergere dingen zijn op de wereld.
 
3
PorQue
12 februari 2019 om 17:15
Ik vind het maar raar dat De Ligt aanvoerder is. Waarom heb je Blind gehaald denk ik dan. Blind speelde daar al eerder en zou een slimme speler moeten zijn die ervaring heeft opgedaan in de PL. Blind is ook ouder en zou makkelijke zo'n verantwoordelijkheid met zich moeten meedragen..

Blind heeft blijkbaar geen persoonlijkheid. Anders had hij makkelijk aanvoerder moeten zijn van dit team.
Meer discussies op dit nieuws
Ik vind de ligt persoonlijk een groter talent dan de jong ook omdat op zijn positie en zij..
4
Deze stad ademt voetbal? Nou in Amsterdam kom ik alleen maar supporters tegen uit andere l..
2
Laatste discussies