13
wolterx
20 april 2019 om 20:50
Hand blijft een moeilijke, zeker als de regels zoveel ruimte voor interpretatie houden. Arm was niet straks langs het lichaam maar vond het ook niet bepaald een beweging naar de bal toe of een onnatuurlijke positie. Vond wel dat Higler het te snel afschoof. Huntelaar was natuurlijk direct rood en wedstrijd of 4, extreem smerig. Waar je eerste helft gevoel hebt dat arbitrage Ajax wilt naaien zal Groningen dat tweede helft hebben. Was me op aan het irriteren dat Ziyech bij die 1 op 1 afgevlagd werd (leek me geen buitenspel), dat De Ligt in rug geduwd werd als hij net wilde koppen of dat Memisevic gewoon geen kaart leek te mogen krijgen (tweede helft na 2x ontsnapt te zijn aan geel dan wel) maar dan in tweede helft hou je je hart vast bij goal omdat ik het zou begrijpen als ze hem afkeuren, ondanks dat het tragisch verdedigen is en hij graag neer gaat omdat hij beseft dat hij fout maakt daar kan je hem ook gewoon affluiten voor dat linkerarm van Huntelaar.

Reacties

 
9
Rolotjuh
20 april 2019 om 20:53
Regels zijn heel duidelijk als de bal op de arm komt en de arm is niet langs het lichaam is het een penal. Daarnaast ging de arm wel degelijk naar de bal omdat hij vreselijk mistimed.
 
13
wolterx
20 april 2019 om 21:19
"Hands Hands houdt in, dat de speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelt/raakt. De scheidsrechter moet het volgende in overweging nemen: • de beweging van de hand naar de bal (niet de bal naar de hand); • de afstand tussen de tegenstander en de bal (onverwachte bal); • de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat er altijd sprake is van een overtreding; Buiten het strafschopgebied gelden voor de doelverdediger dezelfde restricties met betrekking tot het spelen van de bal met de hand of arm als voor alle andere spelers. Binnen zijn eigen strafschopgebied kan de doelverdediger niet worden bestraft voor hands met als straf een directe vrije schop of een andere gerelateerde straf, maar hij kan zich wel schuldig maken aan een overtreding door het spelen van de bal met de hand of de arm als deze overtreding bestraft moet worden met een indirecte vrije schop." Dit heb ik letterlijk geciteerd uit online PDF van regelementen KNVB. Naar mijn mening is dit niet 'heel duidelijk' daarnaast staat er letterlijk dat "de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat er altijd sprake is van een overtreding" en naar mijn mening ging de hand niet naar de bal aangezien deze vanaf zijn zij tegen zijn arm komt.
 
4
Berserko
20 april 2019 om 21:31
Ja kortom, zo'n twijfelmoment waarin de topclub meestal het voordeel mee krijgt.
 
4
pinko
20 april 2019 om 21:26
Uiteindelijk hebben beide partijen arbitrale voordeeltjes genoten. Wel ben je natuurlijk de sigaar als Higler op het laatst nog een pingel geeft. In die zin kom je goed weg want na 1-1 kom je waarschijnlijk niet meer tot een overwinning met 10 man. Maar goed, in Groningen win je nooit makkelijk. Dit was op papier wel de moeilijkste van de laatste 4....
Meer discussies op dit nieuws
Denk dat Ajax geluk had met de scheidsrechter(s)... Die beuk van tagliafico eerder was o..
4
Nouja als je Huntelaar direct rood geeft dan moet Higler weer naar het scherm, etc. Dan be..
11
Had het idee dat de bal een beetje in de oksel van Tagliafico kwam. Of dat een handsbal is..
2
Wat Verbeek aangeeft is wat ik al vermoedde. Ik betwijfel of de VAR de situatie überhaupt ..
2
Nou... jeetje... de goal vind ik gewoon een goal. Het is van beide kanten en huntelaar is ..
4
De regel bij dit soort lastige situatie is simpel; fluiten in het voordeel van de grot..
3
Laatste discussies