6
Soeters
20 april 2019 om 22:17
Ach zeg... scheidsrechters zijn geen robots. Frans Derks was vroeger n persoonlijkheid als scheids. Die zei gewoon: ‘niet zeiken klootzak’.. en dat werd achteraf gewaardeerd. We zijn toch niet van suiker.

Reacties

 
9
ajaxfan158
20 april 2019 om 22:25
Tegenwoordig krijg je zeer waarschijnlijk ook rood als je ze scheids zo noemt. Heeft niets met suiker te maken, maar met normen en waarden.
 
3
Soeters
20 april 2019 om 22:41
Normen en waarden? Dat is heel algemeen. Een fatsoenlijke interactie tussen scheids en speler mag toch wel? Ik baal ook van de scheids als PSV-er, maar het is toch gewoon n mens..
 
6
ajaxfan158
20 april 2019 om 22:52
En onder fatsoenlijke interactie versta jij dus ook het voorbeeld waarin het woord 'klootzak' wordt gebruikt waar ik op reageer?
 
3
RUTGERRR
20 april 2019 om 23:08
Heb jij je collega nooit klootzak genoemd? Je moet het woord niet altijd als scheldwoord opvatten. Neem het met een korreltje zout.
 
1
Soeters
20 april 2019 om 23:11
Nou ik had misschien menselijk moeten zeggen ipv fatsoenlijk. Je hebt gelijk. Neemt niet weg dat spelers en scheidsrechters geen robots zijn.
 
1
ajaxfan158
20 april 2019 om 23:17
Daarin ben ik het met je eens. Ik vind overigens ook niet dat Higler dit niet had mogen zeggen tegen de Jong. Zolang hij spelers maar wel in bescherming neemt als ze een echte rotschop krijgen
 
1
Soeters
20 april 2019 om 23:27
Prima ajaxfan158, zijn we het toch een beetje eens ??. Oprecht heel veel succes met Ajax in de CL (Tottenham moet kunnen), maar hopelijk niet in de ED ??
 
1
ajaxfan158
20 april 2019 om 23:39
Haha, dank je. Over ruim een maand zullen we weten wat die seizoen jouw club en mijn club gebracht heeft!
 
1
Soeters
20 april 2019 om 23:49
???? Ajaxfan158. Gezonde rivaliteit
 
32
buitenspelval
20 april 2019 om 22:29
Dat is toch geen vergelijking? Higler zegt hier, dat hij Frenkie de Jong gewoon vogelvrij verklaard. Iedereen mag hem onderuitschoffelen, omdat Higler vindt/bepaalt dat hij de bal te lang bij zich houdt en het dus z’n eigen schuld is.

Dat kan echt niet, Higler hoort gewoon te fluiten voorheen overtreding en gaat daar niet over. Higler is geen coach. Derks deet dat niet, wanneer hij zei: ‘niet zeikem kl**tzak.’
Soeters
20 april 2019 om 22:37
Vogelvrij is wel erg overdreven hoor. Maar zeik maar op scheidsrechters. Hoe vaak ze in n wedstrijd n speler complimenteren met n fraaie goal, hoor je nooit. Maar je zult wel gelijk hebben
 
16
Ajax33*
20 april 2019 om 23:15
Dat is toch ook niet relevant, het gaat er om dat Hitler niet kan bepalen of een speler de bal te lang bij zich houd. Daarmee zegt hij dat elke speler die in zijn ogen de bal te lang bij zich houd geschopt mag worden. Nou lijkt me niet he...
 
1
Soeters
20 april 2019 om 23:23
Dat kan Higler wel bepalen. Hij is toch leidsman, of vergis ik me nou? En als ie onregelementair geschopt werd, zou ie daarvoor ingrijpen. Maar goed.. dit lijkt een eindeloze discussie. Wat ik bedoel te zeggen is dat Frenkie niet zo moet zeuren, na arbitraire meevallers. Maar goed, dat is mijn mening
 
5
Airbags
21 april 2019 om 01:33
Nee, Higler kan dat niet bepalen. Als leidsman hoort hij het spel te leiden volgens de geldende spelregels. En dat er dan regels bij zijn die aan interpretatie onderhevig zijn oké, maar dat is geen vrijbrief om regels te verzinnen of bestaande regels te negeren.. Een onreglementaire schop is en blijft een onreglementaire schof. f Frenkie de bal nou 1 seconde aan zijn voet heeft of er zes eer het halve veld mee is rond gedribbeld doet daar niks aan af.
buitenspelval
21 april 2019 om 09:55
@Soeters

In Frenkie de Jong’s spel zit opgesloten de bal lang bij zich te houden, te dribbelen, de bal op te drijven en ‘m op het juiste moment inspelen. Daarmee bepaalt hij het ritme van de aanval als spelmakende speler. Daar is reglementair gewoon helemaal niets verkeerd aan.

M.a.w.: Higler kan het om die reden niet nalaten om schoppen niet te bestraffen en kan/mag zich niet op beroepen op eigen bedachte regelementen. Hij is niet persoon om te bepalen, wanneer Frenkie de bal tactisch lang bij zich houdt en daarom naar een trap zou solliciteren.

Het punt is juist, dat Frenkie onreglementair onderuit geschop werd, terwijl Higler niet ingreep, met als motivatie, dat Frenkie daarom zelf gevraagd heeft door de bal bij zich te houden.

Het is ook verre van een eindeloze discussie. De reglementen zijn kristalduidelijk. Higler schrijft echter de regels hiermee over en negeert op basis eigen inzichten overtredingen. Dat is niet de bedoeling van een leidsman.

Frenkie stond in zijn recht om Higler te vragen waarom hij door laat gaan, na herhaaldelijk onderuit te zijn getrapt. Dat is geen zeuren of zeiken, dat is informeren en vragen om het naleven van de regels. Bovendien vroeg hij er naar nadat er was gefloten voor de rust, zoals te zien was in de live-uitzending.

Het heeft in dit geval ook niets van doen met arbitrale mee- of tegenvallers. Je kunt het bewust negeren van de geldende reglementen door een arbiter gewoon niet wegstrepen, omdat er ook wel eens een complimentje door zo’n man wordt uigedeeld of omdat een scheids weleens een arbitrale fout maakt.
Meer discussies op dit nieuws
Ik hoop voor Higler dat hij dat niet daadwerkelijk gezegd heeft, aangezien hij zich daar h..
14
Deze jongen werd constant getrapt en er werd niks tegen gedaan, belachelijk. Had gewoon wa..
2
Joh het was een pittige wedstrijd mede door de scheids amper voetbal Mogelijk. Hoor mensen..
3
Het was duidelijk een van de mindere wedstrijden, maar toch ook duidelijk zichtbaar vermoe..
2
Hij heeft wel gelijk dat Frenkie de bal sneller moet spelen, maar het is niet zijn taak om..
6
Niet zo zeuren, in Spanje wordt het allemaal nog een tikkie erger. In plaats van zich druk..
4
De jong en de Ligt moeten echt even een wedstrijd rust krijgen. Die sukkelen al een paar w..
2
Wel een geniale reactie van de jong. Je moet de regels toepassen en niet maken. 100 % geli..
4
Ik roep net in een ander topic dat Higler buitenom twee discutabele momenten om een goede ..
2
Snap niet dat spelers van ajax nog afgeven op de scheids. Er zijn scheidsrechters die in d..
2
Laatste discussies