Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan en Internazionale gaan ieder eigen weg door gloednieuw stadion

Laatste update:

Bekend was dat beide clubs weg zouden moeten uit het stadion, dat in de volksmond bekendstaat als San Siro. Oorspronkelijk moest de arena tegen de vlakte, zodat met de vrijgekomen ruimte een nieuwe voetbaltempel gebouwd kon worden. De lokale overheid zette echter een streep door die plannen. De tweede ring is in 2026 zeventig jaar oud en valt dan volgens de wet onder de definitie van cultureel erfgoed.

De clubs moesten dus op zoek naar een nieuwe plek als ze wilden verhuizen. Milan vond een locatie iets buiten het centrum van de stad, waar het land kocht. I Rossoneri zochten alleen nog naar de juiste architect, maar nu is die gevonden. Manica heeft al verklapt dat het nieuwe stadion een capaciteit van 70.000 bezoekers gaat krijgen, twee ringen en de grootste schermen van heel Italië.

Manica zegt via een woordvoerder apetrots te zijn het stadion te mogen ontwerpen. Opvallend genoeg legde het bureau het bij de eerdere plannen af tegen Populous. Dat had een nieuw stadion mogen bouwen als San Siro wél gesloopt kon worden. In dat geval waren Milan en Inter waarschijnlijk 'gewoon' medehuurders gebleven.

Waarom één stadion?
Milan en Inter geraakten 22 jaar na de bouw van Giuseppe Meazza onder één dak. Tot 1947 speelden i Nerazzurri in de Arena Gianni Brera (toen nog Arena Civica). Inter besloot zich bij Milan te voegen uit logistieke en financiële overwegingen. Een verhuizing bevorderde de toegankelijkheid voor fans en drukte onderhouds- en renovatiekosten.

Meer nieuws

Einde in zicht voor Ten Hag? 'Manager is 50 procent van de kleedkamer kwijt'
4
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties