Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax overweegt juridische stappen vanwege Klassieker aanstaande woensdag

Laatste update:

Ajax geeft een statement uit. "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB aangepast voor minimaal vier clubs voor het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overwegen wij juridische stappen", aldus de Amsterdamse voetbalclub.

Mogelijk gaat Ajax samen met FC Volendam een kortgeding aanspannen om het competitieduel tegen elkaar alsnog op woensdag om 21:00 uur te mogen spelen. Die wedstrijd werd eind augustus uitgesteld om de Amsterdammers een optimale voorbereiding op de return in de play-offs van de Europa League te gunnen tegen Ludogorets.

Doordat zowel Ajax als Feyenoord Europees actief is, zijn er weinig midweekse momenten voor een inhaalwedstrijd. Als Ajax - FC Volendam doorgaat, dan lijkt woensdag 1 november op dit moment de eerste meest realistische optie om de Klassieker af te maken.

De drie opties voor Ajax
Het besluit van het competitiebestuur van de KNVB is onvoorwaardelijk. Dat betekent dat Ajax niet in beroep kan gaan tegen het uitstellen van de wedstrijd tegen FC Volendam. De enige opties voor Ajax zijn om de wedstrijd tegen Feyenoord 'gewoon' te spelen, niet te komen opdagen voor de wedstrijd tegen Feyenoord of om via een kortgeding alsnog in het gelijk gesteld te worden door de rechter.

Meer nieuws

Perez is dodelijk: 'Hij is heel blij met zichzelf, maar zit op de bank'
15
Berghuis had vlak voor rode kaart ruzie met ballenjongen: 'Hoe verzin je dit?'
42
Hoe een Efteling-kok in de voorronde van de Champions League belandde
2
'Het zou fijn zijn als dat bij Jong-ploegen kan, zoals ze het in Engeland doen'
14
Nederland incasseert coëfficiëntenklap van Frankrijk, maar er is ook goed nieuws
9
Noa Vahle tegen Brobbey: 'Je liep na afloop woedend naar hem toe, wat zei je?'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties