Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona verlengt contract van Xavi en benoemt bijzonder feit

Laatste update:

Het gehele bestuur van Barcelona, onder leiding van voorzitter Joan Laporta, was vrijdag aanwezig bij het ondertekenen van de contracten. "De komst van Xavi bracht een frisse wind richting het eerste elftal met zich mee, waarbij de in Terrassa geboren coach de wens met zich meebracht om het team op de typische Barcelona-manier te laten spelen, iets dat hij maar al te goed kent uit zijn periode als speler. De uitdaging voor de nieuwe trainer was om een team met ervaring en jeugd samen te stellen, een doelstelling die geleidelijk aan is bereikt", valt te lezen in het persbericht. Barcelona benadrukt daarnaast dat onder Xavi twaalf spelers hun debuut hebben gemaakt in de hoofdmacht.

Barcelona zeer tevreden
Technisch directeur Deco is van mening dat Xavi de contractverlenging verdiend heeft op basis van zijn prestaties tot nu toe. "Hij heeft het verdiend vanwege zijn werk, niet omdat hij Xavi heet", liet de voormalig middenvelder van de club onlangs weten. "Het contract houdt niet in dat we meteen de Champions League moeten winnen, maar dat moet wel een van de doelstellingen zijn. We zijn op de goede weg en hebben een evenwichtige ploeg."

In eerste instantie werd gesproken over een contract tot medio 2026. Ware het niet dat Barcelona zich nog steeds geen grote uitgaven kan veroorloven en een eenjarig contract meer zekerheid geeft met betrekking tot de Financial Fair Play-regels. Een driejarig contract, tegen betere voorwaarden, zou niet in lijn zijn met wat Barça zich kan permitteren. Ook wil Xavi de club niet met financiële problemen opzadelen.

Mede om die reden heeft de 43-jarige oefenmeester ook in het contract laten opnemen dat hij geen hoge vertrekbonus wil, mocht het in de toekomst sportief slechter gaan. Xavi is bereid de club dan te verlaten zonder een torenhoge 'oprotpremie' te ontvangen. De oud-middenvelder trad twee jaar geleden in dienst van de club, terwijl algemeen bekend is dat hij nooit de nummer één keuze was van Laporta. De president achtte hem te licht, maar kreeg het vertrouwen terugbetaald.

Goede beslissing van Barcelona?

Meer nieuws

Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg van God door wat ik moest doen'
88
Nieuws uit Volendam: trainer Matthias Kohler op non-actief gesteld
15
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
RTV Noord onthult Eredivisie-club die informeerde naar veelbesproken Van Veen
7
De Golden Boy van 2008 die bijna moest stoppen vanwege een auto-ongeluk
2
'Alle spelers van Ajax die Real Madrid versloegen zijn mislukt, allemaal'
86

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties