Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Dit enorme bedrag verdiende de KNVB al dankzij de prestaties van het Nederlands elftal op het EK 2024

Laatste update:

Bijna de helft van die 18,75 miljoen euro bestaat uit de startpremie. Die bedroeg namelijk 9,25 miljoen euro.

Voor elke overwinning die een land boekt op het EK ligt er 1 miljoen euro klaar. Een gelijkspel wordt beloond met een bedrag van 500.000 euro.

Nederland won in de groepsfase van Polen (1-2) en speelde gelijk tegen Frankrijk (0-0). Dat betekende dus bij elkaar een bedrag van 1,5 miljoen euro. Dat was genoeg voor Oranje om zich te plaatsen voor de achtste finales, wat beloond werd met nogmaals 1,5 miljoen euro.

Zo had de KNVB na de groepsfase dus al een bedrag van 12,25 miljoen euro te pakken. Door het bereiken van de kwartfinale (2,5 miljoen euro) en halve finale (4 miljoen euro) is dat bedrag afgelopen week opgelopen naar 18,75 miljoen euro.

Mocht de finale worden bereikt, dan komt er nog 5 miljoen euro bij. Als de eindstrijd wordt gewonnen, loopt dat bedrag op naar 8 miljoen euro. Uiteindelijk kan het eindbedrag voor de Nederlandse voetbalbond dus liefst 26,75 miljoen euro bedragen.

Zover is het echter nog niet. Eerst moet Nederland proberen om de finale überhaupt te halen Woensdagavond om 21:00 uur staat de halve finale op het programma, in Dortmund tegen Engeland.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Driessen noemt 5 Oranje-internationals die Koeman moet lozen bij naam
8
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Lautaro schiet Argentinië naar Copa América-winst; tranen bij Messi na wissel
24
In de schaduw van het EK is een hele bijzondere editie van de Copa América bezig
6
Chaos bij Copa América-finale: fans breken door de hekken van het stadion
2
Live meepraten op de Copa América: Argentinië - Colombia
128

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties