Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Dit is waarom Frankrijk zaterdag geen troostfinale om derde plaats op EK speelt

Laatste update:

Sinds 1980 houdt de UEFA al geen strijd meer om het brons op het EK. De Europese voetbalbond vindt het seizoen al lang genoeg voor de spelers.

Het zou voor de verliezers in de halve finale nog een zevende wedstrijd betekenen. De verklaring is redelijk hypocriet te noemen, aangezien de speelkalender mede door de Nations League-wedstrijden inmiddels al overvol is. Met de uitbreiding van de Europese clubtoernooien neemt het aantal wedstrijden per seizoen straks alleen maar meer toe.

Oranje strandde drie keer in de halve finale van een EK: in 1992, 2000 en 2004. In al deze gevallen werd de derde plek gedeeld.

Op WK's vindt er wel altijd een troostfinale plaats. Zo ging het Nederlands elftal op het WK 2014 onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal met het eremetaal naar huis nadat Brazilië in de strijd om het brons met 3-0 werd verslagen.

De FIFA moedigt de troostfinale altijd erg aan, waarschijnlijk om nog meer geld te kunnen verdienen. Opvallend genoeg wordt er door de UEFA bij de Nations League wel een troostfinale afgewerkt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Lautaro schiet Argentinië naar Copa América-winst; tranen bij Messi na wissel
15
In de schaduw van het EK is een hele bijzondere editie van de Copa América bezig
6
Chaos bij Copa América-finale: fans breken door de hekken van het stadion
2
Live meepraten op de Copa América: Argentinië - Colombia
128
Marciano Vink vergelijkt Spaanse ster met Dani de Wit; Perez lacht Vink uit
12
Southgate legt pijnlijke wissel Harry Kane uit en spreekt over eigen toekomst
11

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties