Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord boekt fraaie zege op 9 man Celtic; grote zorgen om Ivanusec

Laatste update:

Timon Wellenreuther verdedigde het Rotterdamse doel. De sluitpost zag Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman voor zich staan. Quinten Timber en Mats Wieffer fungeerden als controleurs op het middenveld, terwijl Stengs op 10 stond. De voorhoede bestond uit Igor Paixão en Ivanusec, die vanaf de flanken de vervanger van de geschorste Santiago Giménez bedienden: Yankuba Minteh.

Meer: Telegraaf stipt grootste probleem Feyenoord in nagenoeg verloren titelrace aan

De openingsfase was duidelijk onwennig van Feyenoord, dat veelvuldig en onnodig balverlies leed via onder meer Wieffer, Hancko en Trauner. De eerste doelpoging werd in de vijftiende speelminuut genoteerd door Reo Hatate, die profiteerde van balverlies van Timber en een rollertje recht op Wellenreuther produceerde van buiten het strafschopgebied. Een klein kwartier later volgde de eerste doelpoging van Feyenoord. Minteh sneed vanaf de rechterkant naar binnen en hoopte de bal met links in de verre hoek te krullen, maar zijn poging ging rakelings over.

Minteh kwam in de 33ste minuut nog iets dichter bij de openingstreffer. Hoewel hij ditmaal de bal wél tussen de palen kreeg met een schot van circa 25 meter afstand, wist nu doelman Joe Hart redding te brengen. Enkele minuten later werd Wellenreuther aan de overzijde in de problemen gebracht. Daizen Maeda kreeg een schietkans na een razendsnelle counter, maar de doelman van Feyenoord bracht op puike wijze redding.

Op slag van het rustsignaal hoopte Feyenoord via speldenprikjes van Hartman (schot naast), Wieffer (kopbal over) en Paixão (schot over) de ban te breken; het ontbrak het trio echter aan scherpte in de afronding. In de blessuretijd van de eerste helft werd de openingstreffer echter alsnog gevonden. Stengs mocht vanaf de rand van de zestien aanleggen voor een vrije trap, die hij langs de muur schoot en Hart, vermoedelijk vanwege het natte gras, verraste: 1-0.

In het tweede bedrijf kwam Feyenoord al snel op rozen, daar Lagerbielke Paixão vasthield en zijn tweede gele kaart kreeg van arbiter Irfan Peljto. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan, maar hij schoot zwak in en zag Hart redding brengen. Twee minuten later kwam Celtic zelfs met negen man te staan na een tackle met gestrekt been van Holm op Wieffer: direct rood. Vervolgens dacht Geertruida de score te verdubbelen; zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Het doelpunt van Jahanbakhsh bleef een kwartier voor tijd wél staan. Een voorzet van invaller Ondrej Lingr niet goed genoeg verwerkt door Alistair Johnston, waardoor Jahanbakhsh de bal voor zijn voeten kreeg en snoeihard raak schoot: 2-0. In de slotfase hoopte ook Lingr nog zijn naam op het scorebord te zetten, maar zijn treffer werd eveneens afgekeurd wegens buitenspel.

UEFA Champions League
Feyenoord
2 - 0
Celtic

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
16
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75
Kloof met Premier League wordt plots groter: nieuwe tv-deal levert miljarden op
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties