Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gemeente Waalwijk neemt geen enkel risico na ontspoorde Klassieker

Laatste update:

De Klassieker werd zondag na 55 minuten gestaakt bij een 0-3 stand voor de Rotterdammers. Toen werd voor de tweede keer die middag vuurwerk op het veld gegooid. Daarvoor was het duel al twee keer stilgelegd vanwege een gegooide beker en een eerdere vuurwerkpartij. De harde kern van Ajax zorgde daarop ook buiten het stadion voor oproer.

Onder meer de hoofdingang werd geforceerd, waardoor de ME er aan te pas moest komen. In totaal werden er vijftien arrestaties verricht. De gemeente Waalwijk wil zo'n scenario voorkomen en kondigt nu extra maatregelen aan. "Door de gebeurtenissen in Amsterdam is het contact met onze partners opgeschaald en nemen we maatregelen die we nodig achten om de veiligheid en openbare orde te bewaken", zo luidt de toelichting.

Ajax kwam zondag zelf al met een duidelijk statement na de staking van de Klassieker. "Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort. Teleurstelling over de slechte seizoenstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen. Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad." Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft Ajax al gesommeerd iedere supporter grondig te fouilleren en in ieder geval bij de F-side netten te plaatsen.

Eredivisie
RKC Waalwijk
2 - 3
Ajax

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
16
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75
Kloof met Premier League wordt plots groter: nieuwe tv-deal levert miljarden op
12
Johan Derksen: 'Dat is echt de leukste speler op de Nederlandse velden'
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties