Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Halsema doet dringende oproep na compleet uit de hand gelopen Klassieker

Laatste update:

Via Instagram Stories komt de burgemeester van Amsterdam met een eerste reactie op de gestaakte Klassieker en de ongeregeldheden die daarna plaatsvonden. Halsema heeft geen goed woord over voor de supporters die ervoor zorgden dat De Klassieker gestaakt werd. "Niet voor het eerst verpest een groep relschoppers het voor al die trouwe Ajax-fans die ook ziek zijn van een slechte seizoensstart maar zich wel gedragen", schrijft de burgemeester.

"Vuurwerk op het veld, het intrappen van de hoofdingang, het gooien van stenen en vuurwerk naar politie: de maat is vol." Halsema eindigt haar bericht met een een dringende oproep: "Hoog tijd voor de KNVB en clubs om maatregelen te treffen." Het Eredivisie-duel werd zondag maar liefst drie keer stilgelegd. Eerst was er minutenlang oponthoud door een beker op het veld, waarna er tot twee keer toe met vuurwerk gegooid werd. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kon vervolgens niet anders dan de wedstrijd definitief staken.

Ajax kwam zondag zelf al met een duidelijk statement na de staking van de Klassieker. "Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort. Teleurstelling over de slechte seizoenstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen. Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad."

Meer nieuws

Hoe een Efteling-kok in de voorronde van de Champions League belandde
2
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
'Het zou fijn zijn als dat bij Jong-ploegen kan, zoals ze het in Engeland doen'
12
Nederland incasseert coëfficiëntenklap van Frankrijk, maar er is ook goed nieuws
6
Noa Vahle tegen Brobbey: 'Je liep na afloop woedend naar hem toe, wat zei je?'
15
Berghuis snapt niets van rode kaart; Van 't Schip geeft details over arbiter
37

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties