Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië komt met de schrik vrij na late penaltyclaim van Oekraïne en gaat naar EK

Laatste update:

Vanzelfsprekend trad Italië in het cruciale duel aan met de nodige bekende namen. Ten opzichte van het duel met Noord-Macedonië (5-2 winst) waren er enkele wijzigingen. Giovanni Di Lorenzo, Alessandro Buongiorno, Davide Frattesi en Federico Chiesa begonnen allen in de basis, waar zij tijdens de vorige wedstrijd nog op de bank plaats namen.

Ook Oekraïne begon op met een sterk elftal aan de wedstrijd. Zo waren er onder meer basisplekken voor Arsenal-verdediger Oleksandr Zinchenko, die tegen Italië op het middenveld speelde, en Chelsea-buitenspeler Mykhaylo Mudryk.

In de eerste helft had Italië een duidelijk veldoverwicht en dat leidde al snel tot een levensgrote kans. Uit een hoekschop wist Nicolò Zaniolo bij de tweede paal de bal terug te koppen in de richting van de penaltystip. Daar stond Chiesa klaar om binnen te schieten, maar zijn volley ging over het doel.

De Italiaanse hoekschoppen vormden sowieso een groot probleem voor Oekraïne. Zo kreeg ook Di Lorenzo tot twee keer toe een kopkans uit een corner. Beide keren belandde zijn inzet echter niet in het doel. Oekraïne werd in de eerste 45 minuten alleen gevaarlijk uit schoten van buiten de zestien, die iedere keer een prooi bleken voor Gianluigi Donnarumma.

In de tweede helft leek het spelbeeld lange tijd veel op dat uit het eerste bedrijf. Italië had het meeste van de bal en kwam redelijk vaak tot schietkansen, maar vaak gingen deze niet in de richting van het doel. Richting het einde van de wedstrijd werd Oekraïne sterker.

Het leidde nog altijd niet tot grote kansen, maar dreigend waren de Oekraïners wel degelijk. In de blessuretijd dachten ze ook nog recht te hebben op een penalty na een overtreding op Mudryk, maar de arbiter en VAR van dienst keken daar anders naar.

Uiteindelijk kwamen beide formaties niet tot scoren, waardoor Italië zich heeft geplaatst voor het EK. Zowel Italië als Oekraïne eindigt door het gelijkspel op veertien punten in Groep C van de EK-kwalificatie, maar de Zuid-Europeanen hebben het betere onderling resultaat.

UEFA European Championship Qualifiers
Oekraïne
0 - 0
Italië

Meer nieuws

Feyenoord en AZ grootste slachtoffers van de Azië en Afrika Cup
16
Unieke beelden: Van Gaal doet mee aan polonaise in Sevilla na overwintering PSV
10
Benfica geeft 3-0 voorsprong weg tegen Internazionale; Salzburg houdt stand
14
Real plaatst zich dankzij heerlijke goals als groepshoofd voor knock-outfase
25
PSV profiteert van monsterzege Arsenal en overwintert in Champions League
61
Kevin Diks weet Harry Kane van het scoren te houden op bezoek in München
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties