Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB reageert op besluit om Klassieker uit te spelen en op woede van Volendam

Laatste update:

Serdar Gözübüyük moest De Klassieker zondagmiddag tot drie keer toe stilleggen wegens ongeregeldheden op de tribune. Nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid, kon de scheidsrechter niet anders dan de wedstrijd staken. De KNVB boog zich maandag over hoe het nu verder moet en besloot dat het duel aanstaande woensdagmiddag wordt uitgespeeld zonder publiek. "Beide clubs hebben bij ons aangegeven dat ze de wedstrijd uit willen spelen", begint Bluyssen in gesprek met ESPN.

"Die wens hebben we ingewilligd. Ajax heeft aangegeven dat ze de wedstrijd liever later wilden uitspelen. Wij hebben, op basis van gelijke voorwaarden, besloten om die wens niet in te willigen en aankomende woensdag te spelen." De Amsterdammers overwegen juridische stappen jegens de KNVB om te voorkomen dat De Klassieker aanstaande woensdag wordt uitgespeeld. Bluyssen legt uit waarom de KNVB tot dit besluit is gekomen. "We vinden dat de competitie op het veld uitgespeeld moet worden. Dat is voor ons de belangrijkste reden geweest om te zeggen: 'Ja, we blijven de wedstrijden gewoon uitspelen.' Het kan namelijk niet zo zijn dat supporters invloed gaan hebben op de uitkomst van een wedstrijd."

Ook FC Volendam is niet blij met het besluit van de KNVB, aangezien de Palingboeren eigenlijk woensdagavond tegen Ajax zouden spelen in de Johan Cruijff ArenA. "We weten dat we FC Volendam met dit besluit in een lastig parket duwen", reageert Bluyssen daarop. "Dat hebben we in het verleden ook al weleens moeten doen. Dat is voor ons ook geen pretje om te doen. We hebben alle begrip voor de onvrede van FC Volendam, we vinden dat zelf ook echt ontzettend vervelend. We hebben de afweging gemaakt om deze wedstrijd (De Klassieker, red.) sneller uit te spelen, zodat de gelijke omstandigheden 'meer gelijk' zijn. Dat is wat we besloten hebben." Voor de KNVB is het besluit definitief. "We spelen woensdagmiddag om 14:00 uur. Het is aan de clubs om te kijken wat ze daarmee willen doen."

Meer nieuws

Berghuis had vlak voor rode kaart ruzie met ballenjongen: 'Hoe verzin je dit?'
38
Hoe een Efteling-kok in de voorronde van de Champions League belandde
2
'Het zou fijn zijn als dat bij Jong-ploegen kan, zoals ze het in Engeland doen'
14
Nederland incasseert coëfficiëntenklap van Frankrijk, maar er is ook goed nieuws
7
Noa Vahle tegen Brobbey: 'Je liep na afloop woedend naar hem toe, wat zei je?'
18
Berghuis snapt niets van rode kaart; Van 't Schip geeft details over arbiter
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties