Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek Arne Slot in de wind geslagen: 'Gevaarlijk om nu aan te passen'

Laatste update:

Onder meer Ajax - Feyenoord (0-4) moest zondag worden stilgelegd vanwege een enkel bekertje op het veld. Slot werd daar woensdag na het uitspelen van de wedstrijd naar gevraagd. "Ik vind wel - en ik weet niet of ik daar de populariteitsprijs mee win - dat als er een verdwaald bierbekertje op het veld gegooid wordt er niet direct gestaakt of gestopt hoeft te worden", zo sprak de oefenmeester. "Als je een corner moet nemen en er vliegen twintig bierglazen om je oren, dan is het een ander verhaal. Maar het blijft een moeilijke discussie, want wat doe je als het er achttien zijn? De KNVB moet de keuze maken die de clubs die erbij betrokken zijn het minst zou schaden."

Meer: Vermoedelijke XI Feyenoord: Slot kiest speler die pas drie keer startte | Feyenoord dreigt Yankuba Minteh aanstaande winter kwijt te raken

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Van Leeuwen werd daags na Slot gevraagd naar het protocol. "Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben sinds ze zijn ingevoerd", sprak ze tegenover ESPN. "Ik heb het dan over die specifieke maatregel rond het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Er zijn vijfhonderd wedstrijden geweest sinds die maatregelen gelden en er zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt."

De directeur denkt daarom 'vat te hebben op het probleem'. Om dat in stand te houden kan er volgens haar geen onderscheid worden gemaakt tussen 'vreugdebier' en 'ellendebier'. "Hoe krijg je daar dan een duidelijke lijn in? Het tijdelijk staken werkt ook. We zien dat er veel minder wordt gegooid. Wij willen gastvrij en veilig voetbal. Iedereen moet het weer leuk vinden in de stadions en de rotzooitrappers moeten worden gestraft."

Het protocol
Het huidige stakingsprotocol is sinds april van kracht, toen de halve bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord compleet uit de hand liep. Zo liep Davy Klaassen een bloedende hoofdwond op vanwege een gegooide aansteker. Op dit moment zijn er drie aangescherpte regels van belang. Als voorwerpen op het veld worden gegooid, moet de wedstrijd worden stilgelegd en worden teams en scheidsrechters naar de kleedkamer gestuurd. Gebeurt dit na hervatting nogmaals, wordt het duel definitief gestaakt. Als er in eerste instantie een speler of scheidsrechter wordt geraakt met het voorwerp, wordt er direct gestaakt.

Eredivisie
Ajax
0 - 4
Feyenoord

Meer nieuws

Marco van Basten ziet maar één goede aanvaller in de Eredivisie: 'Dat is hij'
1
Einde in zicht voor Ten Hag? 'Manager is 50 procent van de kleedkamer kwijt'
8
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties