Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij: 'Belgen vrezen de terugkeer van Marc Overmars bij Ajax'

Laatste update:

Ajax beleefde zondag een ontluisterende middag tegen Feyenoord (0-3 achterstand bij staking in minuut 55). Sven Mislintat, die pas vier maanden in dienst was bij de club, werd diezelfde avond nog ontslagen. De harde kern van Ajax schreeuwde in het stadion om een rentree van Overmars, die in februari 2022 op non-actief gezet werd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De oud-linksbuiten ging die zomer aan de slag bij Antwerp en wordt ook daar bewierookt om zijn vakmanschap. Antwerp werd onder leiding van trainer Mark van Bommel, die door Overmars werd aangesteld, in mei op een zinderende slotdag kampioen van België.

"De Gazet van Antwerpen wilde vandaag met me bellen, vooral om te horen dat Overmars niet deze kant op zou komen", aldus Verweij. "Die vreest leeft echt in België. Ze zijn er een beetje bang voor, maar ik denk dat dat niet nodig is. De harde kern van Ajax riep daar om, maar die heeft volgens mij even geen recht van spreken meer." Na de staking tegen Feyenoord braken rellen uit rond de Johan Cruijff ArenA en moest de ME optreden met onder meer politiepaarden en traangas.

Verweij denkt dat Overmars zelf ook niet terug zou willen. "Ik denk niet dat hij nog een keer dat wespennest in zou willen, ook gezien de situatie rondom zijn hart." De technisch directeur liep eind 2022 een hartinfarct op, waardoor 45 procent van het orgaan afstierf. Overmars kampt nog altijd met de nasleep daarvan. "Ik denk ook niet dat de familie van Overmars erop zit te wachten om terug te gaan naar Ajax."

Ook vanuit Ajax-perspectief ligt een nieuwe functie voor Overmars lastig, legt Verweij uit. "Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient, maar Ajax heeft besloten om het op deze manier te doen." Overmars werd zonder pardon op straat gezet. "Ze hadden hem ook kunnen schorsen voor een paar maanden om aan zichzelf te werken. Cursussen kunnen laten doen, excuses maken aan die vrouwen... Maar dat is allemaal niet gebeurd. Die vrouwen werken ook nog bij Ajax. Hun belang staat nu voorop."

Moet Ajax gaan voor Marc Overmars?

Meer nieuws

Parool ontdekt 'mysterie' bij Ajax: Louis van Gaal is géén lid
15
Perez is dodelijk: 'Hij is heel blij met zichzelf, maar zit op de bank'
24
Berghuis had vlak voor rode kaart ruzie met ballenjongen: 'Hoe verzin je dit?'
49
Hoe een Efteling-kok in de voorronde van de Champions League belandde
2
'Het zou fijn zijn als dat bij Jong-ploegen kan, zoals ze het in Engeland doen'
14
Nederland incasseert coëfficiëntenklap van Frankrijk, maar er is ook goed nieuws
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties