Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Olij bezorgt Sparta finaleplek tegen Twente met heldenrol in strafschoppenserie

Laatste update:

Trainer Maurice Steijn moest voor de return tegen Utrecht noodgedwongen puzzelen aan zijn basisopstelling, daar Michael Pinto en Jonathan de Guzman niet ongeschonden uit het heenduel kwamen. Zij werden vervangen door Aaron Meijers en Younes Namli. De Guzman wist deze week wel zijn contract te verlengen bij Sparta en is dus ook komend seizoen te bewonderen op Spangen. Bij Utrecht keerde Mike van der Hoorn terug in de basisopstelling. Dat ging ten koste van Ruben Kluivert.

In een weinig verheffende eerste helft zakte het niveau na de eerste tien minuten ver weg. De beste kansen waren toen al genoteerd door Namli en Tobias Lauritsen. Eerstgenoemde draaide een voorzet vanaf de rechterkant van het veld op de paal, waarna Lauritsen in diezelfde aanval op de andere paal kopte. Ook Koki Saito kreeg een mogelijkheid om de score te openen. De Japanner trok vanaf links naar binnen en haalde uit, maar vond Vasilios Barkas op zijn weg. Tot ongeloof bij Steijn was er niemand om de rebound te benutten.

Ook in het tweede bedrijf lag de amusementswaarde laag. Schoten van Lauritsen en Namli gingen ruim over. Bij de derde poging was het wel raak. Shurandy Sambo zette voor en zag Vito van Crooij
afronden op aangeven van Lauritsen. De rechtsback had in de aanloop naar de treffer echter een overtreding begaan op Othman Boussaid, waardoor Jochem Kamphuis de treffer op advies van de VAR afkeurde. Aan de andere kant was het tien minuten voor tijd wel raak. Een voorzet van Can Bozdogan kon bij de tweede paal worden binnengelopen door Nick Viergever.

Daarmee kwamen beide ploegen over twee wedstrijden gezien op gelijke hoogte te staan, waarmee het duel leek af te stevenen op een verlenging. Ware het niet dat Taylor Booth twee minuten na de 0-1 de 0-2 op de schoen had. De invaller haalde snoeihard uit met een volley, maar vond de uitstekend keepende Olij op zijn weg. Ook Sparta ging in de slotfase op jacht naar de finaleplek en was er een aantal keren dichtbij. Ondanks tien minuten blessuretijd wisten beide ploegen echter niet meer tot scoren te komen, waardoor een verlenging volgde.

In de verlenging waren de beste kansen voor Sparta. De Guzman schoot in de korte hoek op Barkas, waarna Joshua Kitolano de beste mogelijkheid kreeg. De middenvelder kreeg de bal aan de rechterkant van de zestien mee, maar zag de bal via Barkas op de lat gaan. Even leek het erop alsof Hidde ter Avest de bal alsnog in eigen doel werkte, maar dat was optisch bedrog. Namens Utrecht kopte Bas Dost rakelings over. In de strafschoppenserie bleek Sparta te sterk doordat Olij zich ontpopte tot ware penaltyspecialist.

Strafschoppenserie Sparta - FC Utrecht 5-4:
1-0 Van Crooij schiet raak
1-1 Dost schiet raak
2-1 Verschueren schiet raak
2-2 Booth schiet raak
3-2 Abels schiet raak
3-3 Van de Streek schiet raak
4-3 Kitolano schiet raak
4-3 Brouwers mist
4-3 Auassar mist
4-4 Bozdogan schiet raak
5-4 Sambo schiet raak
5-4 Van der Hoorn mist

Eredivisie
Sparta Rotterdam
0 - 1
FC Utrecht

Meer nieuws

Einde aan langdurige soap: Wim Jonk en FC Volendam roken vredespijp
7
Schweinsteiger vertelt zeer pijnlijk verhaal over samenwerking met Mourinho
6
VZ Kort: Goed nieuws voor Engelse topclubs: FA Cup stopt met replays
77
Smaakmaker uit succesjaar 2014 wil terug naar PEC: 'Als ze bellen kom ik meteen'
9
Club op 1.200 kilometer afstand van Nijmegen wenst NEC succes in bekerfinale
5
Vertrek bij Feyenoord op komst? 'Openingsbod van 20 miljoen op Dávid Hancko'
150

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties