Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onderzoek naar Antony liep al drie maanden vóór transfer naar United

Laatste update:

Zoals te doen gebruikelijk bij het contracteren van nieuwe spelers werd ook Antony uitgebreid gescreend door United. De club onderzocht eventuele misstanden uit het verleden, maar kreeg te horen dat er geen beschuldigingen van mishandeling waren. Ondanks dat er een politierapport lag tegen de Braziliaan, werd er geen verdere actie ondernomen.

United zegt dat het de zogeheten due diligence-controles heeft uitgevoerd op Antony, zoals dat bij alle nieuwkomers gebeurt, maar dat het onderzoek geen bewijs heeft opgeleverd van beschuldigingen van huiselijk geweld. Ook is toen niet aan het licht gekomen dat de speler ooit in aanraking is geweest met politie. De club veronderstelt dat de informatie alleen toegankelijk was voor een beperkte groep mensen.

De aanklacht tegen Antony is gebaseerd op een ruzie in een auto na een avondje stappen in Brazilië. De Freitas en een andere vrouw in de auto beschuldigden elkaar van mishandeling. Aanvankelijk beschuldigde De Freitas Antony ook van mishandeling, maar zij zou de beschuldiging hebben ingetrokken. Het politierapport is inmiddels ingetrokken, weet The Telegraph.

Het is niet voor het eerst dat een dergelijk due diligence-onderzoek niet tot het gewenste resultaat leidt voor United. In 2014 gebeurde hetzelfde na de contractondertekening van Marcos Rojo, die in Argentinië verdachte was van een aanval met een fles op twee mannen. Een strafrechtelijk proces dreigde, maar de verdediger schikte buiten de rechtbank en zag de zaak geseponeerd worden.

Meer nieuws

Berghuis had vlak voor rode kaart ruzie met ballenjongen: 'Hoe verzin je dit?'
40
Hoe een Efteling-kok in de voorronde van de Champions League belandde
2
'Het zou fijn zijn als dat bij Jong-ploegen kan, zoals ze het in Engeland doen'
14
Nederland incasseert coëfficiëntenklap van Frankrijk, maar er is ook goed nieuws
9
Noa Vahle tegen Brobbey: 'Je liep na afloop woedend naar hem toe, wat zei je?'
21
Berghuis snapt niets van rode kaart; Van 't Schip geeft details over arbiter
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties