Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RB Leipzig wint DFB-Pokal voor tweede jaar op rij na geluksdoelpunt Nkunku

Laatste update:

Aan de kant van Leipzig bekleedden Nkunku en Timo Werner de spitsposities. Zij werden op de vleugels geassisteerd door Dani Olmo en Szoboszlai. Bij afwezigheid van de zwaar geblesseerde Péter Gulácsi was Janis Blaswich de doelman van Leipzig. Het betekende voor de voormalig Heraclied alweer zijn 37ste wedstrijd van het seizoen. Aan de kant van Frankfurt waren er twee ex-PSV'ers terug te vinden op het opstellingsformulier. In de 3-4-2-1-opstelling van trainer Oliver Glasner was Philipp Max de linkermiddenvelder. Hij zag Mario Götze voor zich staan. Samen met de andere aanvallende middenvelder, Daichi Kamada, moest hij voor de aanvoer richting spits Randal Kolo Muani zorgen.

In de eerste helft keken beide ploegen vooral de kat uit de boom. Toch kreeg Leipzig twee goede kansen. Allereerst bereikte Szoboszlai Werner aan de linkerkant, waarna het schot van laatstgenoemde te onschuldig bleek. Beide ploegen dachten bij tijd en wijlen aan aanvallen, maar grote kansen werden er niet echt gecreëerd. Zo ontbrak het bij de pogingen van Frankfurters Tuta en Kolo Muani aan het nodige geluk bij de afronding, terwijl het schot van Olmo gekraakt werd. Vlak voor rust kreeg Leipzig alsnog de kans om de score te openen. Konrad Laimer bracht de bal bij Nkunku, die zijn schot in de zestien rakelings langs de verkeerde kant van de paal deed belanden.

In het eerste kwartier na rust kwam Frankfurt goed voor de dag. Allereerst leek Max hard op weg naar een kans. Hij sprintte richting de achterlijn en trok op tijd terug, maar zag dat zijn pass nog net onderschept kon worden. Ogenblikken later stuurde Götze Kolo Muani op karakteristieke wijze diep. De begeerde Franse spits maakte de verkeerde keuze en leverde in volledige vrijheid simpel in. Götze besloot het even later zelf te proberen. De technicus kreeg de bal goed voor zijn voeten en haalde uit richting Blaswich, die attent reageerde.

Leipzig viel tegen, maar kwam twintig minuten voor tijd alsnog op voorsprong. Nkunku haalde uit en raakte de benen van Buta én Evan Ndicka, waardoor Kevin Trapp kansloos was: 1-0. Frankfurt was het na die treffer kwijt en kwam goed weg toen invaller Yussuf Poulsen maar net over kopte. Vijf minuten voor tijd maakte Szoboszlai een einde aan alle twijfels. De Hongaar werd in de zestien over het hoofd gezien en vond de verre hoek feilloos: 2-0. In de slotfase bleek Frankfurt niet meer bij machte om een miraculeuze ontsnapping te bewerkstelligen.

DFB-Pokal
RB Leipzig
2 - 0
Eintracht Frankfurt

Meer nieuws

Liggen Ajax en Feyenoord te slapen? 'Het niveau van die twee clubs kan ik aan'
18
De EK-selectie van België: dit zijn de spelers die kans maken
13
'Lullo' De Roon krijgt lachers weer op zijn hand met creatie op social media
4
Geïmponeerde Romano zet topclubs op scherp met post over Oranje-international
44
Driessen noemt 'ontbrekende schakel' die Koeman tot dusver over het hoofd zag
45
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties