Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Spanje buigt halve finale tegen Frankrijk in 4 minuten volledig om en is eerste finalist

Laatste update:

Bij de Fransen was er verrassend genoeg geen basisplaats voor Antoine Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid zag de voorkeur van bondscoach Didier Deschamps uitgaan naar Ousmane Dembélé.

Bij Spanje viel vooral de rechterkant op, waar Yamal als zestienjarige het record verbak van Pelé uit 1958. De zestienjarige flankspeler zou meerdere records breken. Grappig detail: Yamal zag achter zich een man die ouder is dan zijn eigen vader: Jesus Navas (38).

Beide landen zorgden niet meteen voor het grootste spektakel, maar wisten in de beginfase toch de eerste speldenprikken uit te delen. Namens Spanje kopte Fabian Ruiz rakelings over het doel van de Fransen na een scherpe voorzet van Yamal.

Frankrijk beantwoordde dat signaal met de openingstreffer. Op aangeven van Kylian Mbappé was het Randal Kolo Muani die raak kopte van dichtbij: 0-1. Tien minuten later zag Mbappé een schot na een knappe solo gekraakt worden door een Spaans been.

Spanje kon tot dat moment alleen toezien hoe de Fransen veel feller aan het duel begonnen. Het was dan ook uit het niets toen Yamal halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker zorgde.

De groeibriljant van Barcelona besloot uit te halen van ruim twintig meter en vond op schitterende wijze de verre hoek: 1-1. In zijn laatste wedstrijd als zestienjarige - zaterdag wordt Yamal zeventien - brak hij opnieuw een record als jongste doelpuntenmaker ooit op een EK.

Het bleek het begin van een uitstekende fase van de ploeg van De la Fuente, die nog geen vier minuten later het duel volledig omdraaide. Na schitterend voorbereidend werk van Dani Olmo schoot Jules Koundé de bal over de eigen doellijn: 2-1.

Frankrijk drong in de eerste fase na rust wel aan en mocht heel even aan de gelijkmaker denken, ware het niet dat doelman Mike Maignan het in een sprintduel won van Nico Williams. De keeper ontfutselde de aanvaller de bal in wat een gevaarlijke aanval dreigde te worden.

Deschamps besloot na ruim een uur spelen in te grijpen en bracht onder meer Griezmann en Eduardo Camavinga binnen de lijnen. Later zou ook Olivier Giroud nog komen als noodplan. Voor de spits bleek het zijn laatste wedstrijd als Frans international.

Frankrijk kreeg wel kansen om er alsnog een verlenging uit te slepen. Mbappé werd aan de rechterkant gelanceerd en verschafte zich ruimte om uit te halen, maar mikte huizenhoog over. Het bleek het laatste wapenfeit voor les Bleus.

Meer nieuws

Driessen noemt 5 Oranje-internationals die Koeman moet lozen bij naam
8
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Lautaro schiet Argentinië naar Copa América-winst; tranen bij Messi na wissel
21
In de schaduw van het EK is een hele bijzondere editie van de Copa América bezig
6
Chaos bij Copa América-finale: fans breken door de hekken van het stadion
2
Live meepraten op de Copa América: Argentinië - Colombia
128

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties