Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Officieel: Yukinari Sugawara vertrekt voor miljoenenbedrag van AZ naar Southampton

Laatste update:

"In alle jaren bij AZ heb ik ontelbaar veel herinneringen gemaakt", blikt Sugawara terug op de clubwebsite van de Alkmaarders. "Toen ik naar Nederland kwam sprak ik geen Engels en geen Nederlands. Ik deed vrolijke en gekke dingen met mijn lichaamstaal en dat bleek aan te slaan. Al snel werd ik als Japanese kid geaccepteerd. Hoewel ik in het begin nerveus was om als tiener naar Europa te komen, hebben de club en alle supporters ervoor gezorgd dat ik mijzelf heel snel op mijn plek voelde. Ik kreeg een warm welkom en de supporters reageerden enthousiast, daar kreeg ik energie van."

"Ik heb al die jaren veel respect en waardering gevoeld vanuit de club. Ik wens de club en supporters heel veel succes in de toekomst. Uiteraard blijf ik de club volgen. Heel erg bedankt allemaal en ik hou van jullie!"

Zowel Fabrizio Romano als Voetbal International maakte woensdagochtend al melding van de transfer van Sugawara, die een contract tot medio 2028 heeft getekend in Engeland.

Romano wist daarbij dat AZ een bedrag van maximaal zeven miljoen euro overhoudt aan de offensieve rechtsback. Die som is inclusief bonussen, dus op voorhand zullen de Alkmaarders een lager bedrag ontvangen.

Zo komt er na vijf jaar een einde van Sugawara's dienstverband in Nederland. De nu 24-jarige wingback kwam in de zomer van 2019 over van het Japanse Nagoya Grampus en speelde sindsdien 198 wedstrijden voor AZ.

Dat de Alkmaarders openstonden voor een vertrek van Sugawara had alles te maken met het aflopende contract van de dertienvoudig international van Japan. Zijn verbintenis liep nog één jaar door en dus moest AZ deze zomer verkopen om wat aan Sugawara over te houden.

Vervanger


De opvolger van de vertrekkend rechtsback heeft AZ reeds in huis: Seiya Maikuma werd midden juni al gepresenteerd. De 26-jarige vleugelverdediger kwam over van het Japanse Cerezo Osaka en tekende een contract tot medio 2028 in het AFAS Stadion.

"Ik denk dat hij zeker ook veel gelijkenissen heeft met Yuki (Sugawara, red.)", vertelde directeur voetbalzaken Max Huiberts bij de presentatie van de nieuwe Japanner. "Hij is aanvallend ingesteld. Comfortabel aan de bal. Misschien zelfs in het verdedigende deel nog iets volwassener. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Denso Kasius. Die hebben we vorig jaar ook naar AZ gehaald en die heeft ook veel kwaliteit, dus dat wordt een interessante strijd."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

AZ

Meer nieuws

Lautaro schiet Argentinië naar Copa América-winst; tranen bij Messi na wissel
15
In de schaduw van het EK is een hele bijzondere editie van de Copa América bezig
6
Chaos bij Copa América-finale: fans breken door de hekken van het stadion
2
Live meepraten op de Copa América: Argentinië - Colombia
128
Marciano Vink vergelijkt Spaanse ster met Dani de Wit; Perez lacht Vink uit
12
Southgate legt pijnlijke wissel Harry Kane uit en spreekt over eigen toekomst
11

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties